reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2024

Dziewczyny, czy ciężarna może pić przefiltrowaną wodę z kranu?
Chodzi mi o filtry Dafi.
U mnie taki syf woda z kranu, że bez ciąży też nie piję 😅
Piękny 🤩
Ja już mam wyniki badań, wszystko w normie, niekiedy lekkie odchyly ale raczej mało istotne i np. delikatnie zawyzone pH moczu, to się raczej nie martwię:D resztę zostawię dla lekarza do interpretacji.. A mam pytanie czy bylyscie/miałyście zalecenie aby umówić się do stomatologa?
Ja zrobiłam w zasadzie wszystko przed ciążą
Moja niunia ma już prawie 4 cm i wszystko w porządku 😊 Ma już nawet paluszki u rączek i stópek i jest bardzo ruchliwa 😊 Prenatalne 15.06 oby było wszystko dobrze 😊
Wow 🤩
To teraz ja zdam relacje z wizyty 😁 zniekształcony pęcherzyk zniknął, a serduszka jeszcze nie ma, okazuje się, że cykl mi się przesunął o dwa tygodnie, a dokładnie tak samo miałam przy poprzedniej ciąży, więc mój termin jednak nie jest styczniowy, teraz mi wypada 10.02, ale jakoś tak już się przyzwyczaiłam do myśli, że jestem styczniówką 😅 i teraz nie wiem czy mogę z wami tutaj zostać?
Oczywiście 💚 są szanse, że i tak urodzisz w styczniu 😉

reklama
Hej, dziewczyny :) u mnie dziś wg moich obliczeń 6+1. Mam jakąś obsesję, że coś jest nie tak, bo nie mam specjalnych objawów, poza bólem piersi i sennością, ale senna to ja jestem całe życie 🙃
Wczoraj poszłam na betę, ale wszystko pięknie przyrasta. 26.05 było 4405, a wczoraj 1.06 34 437. Wizytę mam w poniedziałek
Nie wiem jak ja się doczekam. Wam też towarzyszy nieustanne zmartwienie o maleństwo? 🤯

no to ci zazdroszczę ja wszystko prywatnie robiłam u mnie na ginekologa na NFZ baaardzo długo się czeka 😔

Ja mam z pracy pakiet w lux med więc tam też mam za darmo.
Ale na NFZ też nie czekałam jakoś mega długo bo po pierwsze polskie prawo gwarantuje każdej ciężarnej wizytę u każdego specjalisty w przeciągu 7 dni roboczych. A po drugie ja prowadzę ciążę w przychodniach przyszpitalnych w razie W. Czuję się bezpieczniej gdyby coś tfu, tfu poszło nie tak

Hej, dziewczyny :) u mnie dziś wg moich obliczeń 6+1. Mam jakąś obsesję, że coś jest nie tak, bo nie mam specjalnych objawów, poza bólem piersi i sennością, ale senna to ja jestem całe życie 🙃
Wczoraj poszłam na betę, ale wszystko pięknie przyrasta. 26.05 było 4405, a wczoraj 1.06 34 437. Wizytę mam w poniedziałek
Nie wiem jak ja się doczekam. Wam też towarzyszy nieustanne zmartwienie o maleństwo? 🤯
Spokojnie, w pierwszej ciąży w I trymestrze jedynymi moimi objawami było zmęczenie i ból podbrzusza, ciąża przebiegła wręcz książkowo, a córka się urodziła zdrowa ❤️ beta bardzo ładnie ci przyrasta, więc moim zdaniem nie masz co się martwić na zapas 😁

reklama
Do góry