olka11135
Fanka BB :)
17:15 dopiero, chyba zwariuje do tego czasu urwanie głowy ostatnio. Mam nadzieję że nadrobię forum.
Daj nam znać! Trzymamy kciuki!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
17:15 dopiero, chyba zwariuje do tego czasu urwanie głowy ostatnio. Mam nadzieję że nadrobię forum.
witaj, gratulacjeO, mamy ten sam termin porodu z miesiączki, ja też 25.01
Cześć wszystkim Jestem Patii, mam 28 lat i mam 2 letnią córkę. Kolejne dziecko planowaliśmy dopiero tak za pół roku, na początku przyszłego roku, ale trafiło nam się teraz Nie ukrywam, nie jest to najlepszy moment, ale ktoś mi powiedział, że nigdy nie ma najlepszego momentu, a różnica między dziećmi będzie 3 latka, więc cieszymy się, bo pewnie byśmy odkładali tą drugą ciążę w czasie
Na razie zrobiłam tylko test 26.05 ( tak, wspaniały prezent dostałam na dzień matki ), a wizytę pierwsza i gin mam dopiero 19.06, więc na razie nie czuje tej ciąży, dopiero jak zobaczę, że z zarodkiem wszystko okey.
A nie nastawiam się bardzo, dlatego że 11.04 miałam zabieg ginekologiczny histeroskopie, miałam usuwane zrosty i guzka miejsca łożyskowego ( bardzo rzadka choroba ale mam odmianę łagodną), dlatego zobaczymy jak tam to wszystko wygląda.
W każdym bądź razie chciałam się przywitać, forum jest mi dobrze znane, bo w pierwszej ciąży pisałam tu że swoimi dziewczynami, z którymi mamy teraz codziennie kontakt na grupie na whatsapp i tam sobie piszemy o tych naszych dwulatkach z marca
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny
Ogólnie to:Super, gratulacje
A możesz mi napisać czy są jakieś nowe "zalecenia" badań odnośnie cukrzycy ciążowej? Czy to wychodzi ewentualnie z pierwszych badań krwi zleconych przez ginekologa? Z tego co pamiętam krzywą cukrową miałam robioną jakoś po 20 tygodniu ciąży i pamiętam, że dopiero wtedy się stresowałam czy coś wyjdzie, a tak to tylko morfologia i mocz co miesiąc.
Również gratuluję Wiesz, wszyscy mówią, że każda ciąża inna, więc tym się nie sugeruj Ja w pierwszej ciąży przez 1 trymestr to też codziennie przez cały dzień mdłości i co kilka dni wymioty. Później od 2 semestru to już czułam się cudownie a w tej ciąży ( fakt faktem to dopiero wczesny etap, bo 6 tydzień 5+6) na razie miałam tylko minimalne mdłości ale generalnie czuje sie ok. Jedyny objaw to pobolewanie podbrzusza jak na okres.witaj, gratulacje
Ja byłam własnie drugi raz zrobić beta HCG, mam dzisiaj wizytę u gina to się okaże, gdzie jest umiejscowiona ciąża.
Wolę jakoś super nie nastawiać, bo mam mało objawów ciążowych, bolą mnie tylko piersi i trochę brzuch jak na okres. W poprzednich czułam się jakby mnie czołg przejechał, więc to, że się dobrze czuję, odbieram jakby coś było nie tak.
Miałam mieć wizytę w piątek, ale progesteron mam dosyć niski i udało się przestawić na dzisiaj o 14.Również gratuluję Wiesz, wszyscy mówią, że każda ciąża inna, więc tym się nie sugeruj Ja w pierwszej ciąży przez 1 trymestr to też codziennie przez cały dzień mdłości i co kilka dni wymioty. Później od 2 semestru to już czułam się cudownie a w tej ciąży ( fakt faktem to dopiero wczesny etap, bo 6 tydzień 5+6) na razie miałam tylko minimalne mdłości ale generalnie czuje sie ok. Jedyny objaw to pobolewanie podbrzusza jak na okres.
A kiedy masz wizytę? Bo zapomniałam a na razie nie chce szukać, bo muszę kilka stron nadrobić ja mam dopiero 19.06 i się zastanawiam czy to nie za późno dziewczyny? Ta wizytę mam już od marca umówiona, bo miałam przyjść na kontrolę z wynikami po histeroskopii, a ciąża wyszła w trakcie.
Dziewczyny, ja w poprzedniej ciąży nigdy nie robiłam bety, w tej też nie zamierzam. Robicie to dla siebie by wiedzieć przed wizytą, że ciąża dobrze się rozwija?Dzięki przekonalyscie mnie kupuje Puerie Uno
Przyszły wyniki dzis i Beta rośnie 3450 5+2 przyrost 120,9 % od ostatniej (320 w 23.05)nie mam żadnych objawów ciazy czuje sie świetnie gdyby nie ten półpasiec który tez przechodze bardzo Ok uspokoiłam sie tym wynikiem
Masz rację, chyba zadzwonię i zapytam czy jest konieczny wcześniejszy termin.Miałam mieć wizytę w piątek, ale progesteron mam dosyć niski i udało się przestawić na dzisiaj o 14.
19.06 to faktycznie dość późno, bo chyba to już będzie 9 tydzień. Ale jak czujesz się dobrze i nie masz jakiejś historii poronień to ok. Pytanie tylko, czy jeśli miałaś jakiś zabieg, to nie lepiej sprawdzić wcześniej czy ciąża jest w dobrym miejscu. Chyba najlepiej byłoby zadzwonić do lekarza i dopytać.