reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Dziewczyny! Nie wiem czy znacie, ale serdecznie polecam zabawę dla maluszka…. Tydzień temu Lenka dostała balon z kotkiem (taki na Hel, w załączniku zdjęcie). Zaczęłam przywiązywać go do jej nogi i mała ruszając nóżką bawi się nim. Jest dużo radości, gazy odchodzą i nawet godzinkę mam „spokoju” 😉.

Załączniki

• 8E244B59-1642-4CC4-8F63-7BE5BC0FA11C.jpeg
    8E244B59-1642-4CC4-8F63-7BE5BC0FA11C.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 57
Ostatnia edycja:
Dziewczyny! Nie wiem czy znacie, ale serdecznie polecam zabawę dla maluszka…. Tydzień temu Lenka dostała balon z kotkiem (taki na Hel, w załączniku zdjęcie). Zaczęłam przywiązywać go do jej nogi i mała ruszając nóżką bawi się nim. Jest dużo radości, gazy odchodzą i nawet godzinkę mam „spokoju” 😉.

Extra dzięki za patent! Takie sprawdzone sposoby są najlepsze ❤️

Z tego co czytałam szałwia hamuje laktację, ale teraz to już nie wiem… 🤷🏻‍♀️.
Szałwia hamuje laktację.
Ja małą dokarmiam swoim mlekiem jak widzę, że jeszcze chce. Zjadła chce spać, ale stwierdza, że jeszcze zje, daje i idzie spać. Nie wiem czy mam dużo pokarmu, czy mało, bo przy ściąganiu też mam mało, ale mała przybiera, więc chyba wszystko ok i tego się trzymam ;)
Oj u mnie z piciem wody jest bardzo kiepsko. Dzięki za radę z szałwią, muszę koniecznie spróbować.
Szałwia zakończy laktację. Jeżeli chcesz wzmożyć laktację to polecam kawe zbożowa (ja nie lubie, ale całkiem smaczna jest mleczna).

Święta były spokojne, u rodziny. Nie podoba mi się, że palą w domu, ale na to nic nie poradzę. Z małą wychodzę do innego pokoju wtedy i wracam jak przewietrzą, więc taki trochę średni wyjazd.
Mała za chwile ma 4 miesiące, mały śmieszek. Godzinę spania na noc przerzuciła sobie na 20 🤣
Ha widziałam zabawy z balonami, ale jakoś jeszcze nie wykorzystałam 😅

Stało się… Pediatra stwierdził, że mała nie przybiera prawidłowo na wadze. Od dzisiaj dokarmiamy modyfikowanym. Wyszłam od lekarza i prawie się popłakałam 🥲. A teraz
doszedł jeszcze problem, bo mała w dzień mało śpi, a jak coś to tylko przy cycu. I teraz nie wiem co robić. Po dzisiejszym popołudniu już wiem, że lekko nie będzie 😩.

Ile przybrało maleństwo? Liczyłas dobowo? Może były jakieś szczepienie, moja przy szczepieniu uzyskała mniejszy przyrost 80g w tygodniu a potem wróciło do normy. My ważymy co 3 dni i teraz mam lepsza laktację niż wcześniej. W ogóle biorę suple femibion i od tej pory mam lepsza laktację... Nie wiem czy to ma wpływ ale tak się jakoś złożyło. Jutro zwaze mała u fizjoterapeuty bo ma lepszą wagę, nasza jest już mała...
Zwrocilabym uwagę czy przyrost jest cały czas, jak to wygląda? Dlaczego lekarz tak stwierdził? Ja już zeszłam do jednej butelki 50ml i dziecko lepiej funkcjonuje. Jutro napiszę czy mamy dobry przyrost i czy zostaniemy przy tak małej ilości. Jak często ważysz dziecko?
Moja tez mało śpi... Staram się zaprzyjaźnić z łóżeczkiem ale jest wycie 😐 teraz mi śpi na rękach zanim położymy się w łóżku... chce mieć w końcu ręce wolne bo zaczynają boleć stawy.
Dodam że kupiliśmy balon, mała zachwycona i w końcu zaczęła wierzgać nóżkami. Tak to mamy x tym problem, fizjoterapeutla uważa że ma małą ruchliwość przez co nie trenuje brzuszka i daje nam ćwiczenia a tu taki prosty trik ❤️

reklama
Do góry