reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Dziewczyny! Nie wiem czy znacie, ale serdecznie polecam zabawę dla maluszka…. Tydzień temu Lenka dostała balon z kotkiem (taki na Hel, w załączniku zdjęcie). Zaczęłam przywiązywać go do jej nogi i mała ruszając nóżką bawi się nim. Jest dużo radości, gazy odchodzą i nawet godzinkę mam „spokoju” 😉.

Załączniki

• 8E244B59-1642-4CC4-8F63-7BE5BC0FA11C.jpeg
    8E244B59-1642-4CC4-8F63-7BE5BC0FA11C.jpeg
    1,6 MB · Wyświetleń: 62
Ostatnia edycja:
Dziewczyny! Nie wiem czy znacie, ale serdecznie polecam zabawę dla maluszka…. Tydzień temu Lenka dostała balon z kotkiem (taki na Hel, w załączniku zdjęcie). Zaczęłam przywiązywać go do jej nogi i mała ruszając nóżką bawi się nim. Jest dużo radości, gazy odchodzą i nawet godzinkę mam „spokoju” 😉.

Extra dzięki za patent! Takie sprawdzone sposoby są najlepsze ❤️

Z tego co czytałam szałwia hamuje laktację, ale teraz to już nie wiem… 🤷🏻‍♀️.
Szałwia hamuje laktację.
Ja małą dokarmiam swoim mlekiem jak widzę, że jeszcze chce. Zjadła chce spać, ale stwierdza, że jeszcze zje, daje i idzie spać. Nie wiem czy mam dużo pokarmu, czy mało, bo przy ściąganiu też mam mało, ale mała przybiera, więc chyba wszystko ok i tego się trzymam ;)
Oj u mnie z piciem wody jest bardzo kiepsko. Dzięki za radę z szałwią, muszę koniecznie spróbować.
Szałwia zakończy laktację. Jeżeli chcesz wzmożyć laktację to polecam kawe zbożowa (ja nie lubie, ale całkiem smaczna jest mleczna).

Święta były spokojne, u rodziny. Nie podoba mi się, że palą w domu, ale na to nic nie poradzę. Z małą wychodzę do innego pokoju wtedy i wracam jak przewietrzą, więc taki trochę średni wyjazd.
Mała za chwile ma 4 miesiące, mały śmieszek. Godzinę spania na noc przerzuciła sobie na 20 🤣
Ha widziałam zabawy z balonami, ale jakoś jeszcze nie wykorzystałam 😅

Stało się… Pediatra stwierdził, że mała nie przybiera prawidłowo na wadze. Od dzisiaj dokarmiamy modyfikowanym. Wyszłam od lekarza i prawie się popłakałam 🥲. A teraz
doszedł jeszcze problem, bo mała w dzień mało śpi, a jak coś to tylko przy cycu. I teraz nie wiem co robić. Po dzisiejszym popołudniu już wiem, że lekko nie będzie 😩.

Ile przybrało maleństwo? Liczyłas dobowo? Może były jakieś szczepienie, moja przy szczepieniu uzyskała mniejszy przyrost 80g w tygodniu a potem wróciło do normy. My ważymy co 3 dni i teraz mam lepsza laktację niż wcześniej. W ogóle biorę suple femibion i od tej pory mam lepsza laktację... Nie wiem czy to ma wpływ ale tak się jakoś złożyło. Jutro zwaze mała u fizjoterapeuty bo ma lepszą wagę, nasza jest już mała...
Zwrocilabym uwagę czy przyrost jest cały czas, jak to wygląda? Dlaczego lekarz tak stwierdził? Ja już zeszłam do jednej butelki 50ml i dziecko lepiej funkcjonuje. Jutro napiszę czy mamy dobry przyrost i czy zostaniemy przy tak małej ilości. Jak często ważysz dziecko?
Moja tez mało śpi... Staram się zaprzyjaźnić z łóżeczkiem ale jest wycie 😐 teraz mi śpi na rękach zanim położymy się w łóżku... chce mieć w końcu ręce wolne bo zaczynają boleć stawy.
Dodam że kupiliśmy balon, mała zachwycona i w końcu zaczęła wierzgać nóżkami. Tak to mamy x tym problem, fizjoterapeutla uważa że ma małą ruchliwość przez co nie trenuje brzuszka i daje nam ćwiczenia a tu taki prosty trik ❤️

reklama
Do góry