reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja bym zgłosiła się do ginekologa i co on uzna. Masz z obu badań jakies wyniki? Możesz zawsze zapytać o cesarkę, bo to z tego co pamiętam jest wskazanie.
Dziewczyny, ja to wiem że wy już macie tego mojego spojenia dość.. Ale byłam u fizjoterapeutki jej na usg w piątek wyszło 1,4 cm.. Więc dziś znów do ortopedy z luxmed i mu wyszło 0,4 cm... I bądź tu mądry, teraz już całkiem zgłupiałam o_o co radzicie? Co mam zrobić dalej?
Ja wczoraj byłam u dentysty, powiedział że tuż przed porodem nic nie zrobi a jest 8mka do wyrwania... Więc słabo, nie mogę za bardzo przecież przeciwbólowych teraz i nie wiem jak długo po porodzie wytrzymam a zanim przeciez połóg, rozkręcenie i utrzymanie laktacji... Przy poprzednich wyrwaniach 8mek brałam zawsze antybiotyk i teraz nie wiem co dalej, czy wtedy znów dostanę antybiotyk i będę mogła karmić małą czy nie. Liczę, że teraz samo przejdzie bo nawet rodzic z bólem zęba jakoś ciężko...
W ogóle teraz rano wstałam i miałam lekko zabarwiony na różowo śluz, po wytarciu już więcej tego nie miałam. Obserwuje się i zastanawiam, czy to był czop (śluz trochę gesty ale nieraz bywał i taki). Wczoraj byłam u ginekologa to było wszystko ok, tylko główka bardzo nisko a rozwarcie na upartego 0.5cm....

reklama
Kochane stycznioweczki 🤰 dziś o 11h47 urodziłam Melanię 🌹 3kg250g 38+2. Poród przebiegł sprawnie i bardzo szybko.
Po poniedziałkowej wizycie u gin stwierdzil rozwarcie na dobre 2 palce i odradził powrót do domu (2h w jedna str). Zostałam na noc w szpitalu, w nocy były skurcze wiec rano rozwarcie było już na 3. O 9h było już 5cm, wiec wpadło znieczulenie zewnątrzoponowe i poszły wody. O 11h47 Mel była już z nami ❤️3-4 parcia i po krzyku. Łożysko wyszło równie szybko - 1 parcie. Krocze tym razem w miarę nie ucierpialo 😅 brak nacięcia, mam może dwa szwy na zewnątrz i to wszystko. Jestem w stanie siedzieć czy „normalnie” się wysikac. Przy poprzednim porodzie miałam z tym problem przez ok 1,5mies 😞 wybaczcie te detale ale pisze to ku pokrzepieniu serc 🥰 nie wierzyłam ze może mi tak dobrze pójść.
I takiego pięknego porodu wszystkim wam kochane stycznioweczki życzę! 💖🤰🌈niech moc będzie z nami wszystkimi 💪☺️♥️
3BC3DDCC-7E45-4F49-804A-643F7DAA6201.jpeg

Kochane stycznioweczki 🤰 dziś o 11h47 urodziłam Melanię 🌹 3kg250g 38+2. Poród przebiegł sprawnie i bardzo szybko.
Po poniedziałkowej wizycie u gin stwierdzil rozwarcie na dobre 2 palce i odradził powrót do domu (2h w jedna str). Zostałam na noc w szpitalu, w nocy były skurcze wiec rano rozwarcie było już na 3. O 9h było już 5cm, wiec wpadło znieczulenie zewnątrzoponowe i poszły wody. O 11h47 Mel była już z nami ❤️3-4 parcia i po krzyku. Łożysko wyszło równie szybko - 1 parcie. Krocze tym razem w miarę nie ucierpialo 😅 brak nacięcia, mam może dwa szwy na zewnątrz i to wszystko. Jestem w stanie siedzieć czy „normalnie” się wysikac. Przy poprzednim porodzie miałam z tym problem przez ok 1,5mies 😞 wybaczcie te detale ale pisze to ku pokrzepieniu serc 🥰 nie wierzyłam ze może mi tak dobrze pójść.
I takiego pięknego porodu wszystkim wam kochane stycznioweczki życzę! 💖🤰🌈niech moc będzie z nami wszystkimi 💪☺️♥️
Zobacz załącznik 1356345
Gratulacje! Dziękujemy za opis 🥰🥰🥰🥰 bardzo dobrze się czyta, bardzo chce też tak samo 😍😍😍 śliczna Melania 😘😘😘 zdroweczka dla Mamy i całej rodzinki 😍😘

Zobacz załącznik 1356345
Gratulacje :) u mnie w brzuszku też mieszka Melania :) ciekawe kiedy zechce wyjść 😂

@siwsoooonek jak Marysia? Rekonwalescencja zgodnie z planem? Daj znać ❤️
Hejhej, przepraszam ze nie pisałam ale nie mam głowy teraz do tego

Jeśli chodzi o Marysie to od wczoraj nie lezy już w inkubatorze a w łóżeczku, dzisiaj miałyśmy kangurowanie , nawet moj mąż mial ❤
Wczoraj podali jej 5ml wody przelyk sobie poradziła jeśli chodzi o mleko niestety nie poradził zaczęła kaszle i sie krztusić 🥺
Wiec potrzebuje wiecej czasu, od wczoraj jest nie spokojna bo glodna a ma odruchy ssania i chce jeść
Nie możemy wymagać wiele od niej ponieważ jest tydzien po operacji, dajmy jej więcej czasu ✊🙏
A poza tym wszystkim jest ok , dochodzi do siebie na spokojnie ✊

Hejhej, przepraszam ze nie pisałam ale nie mam głowy teraz do tego

Jeśli chodzi o Marysie to od wczoraj nie lezy już w inkubatorze a w łóżeczku, dzisiaj miałyśmy kangurowanie , nawet moj mąż mial ❤
Wczoraj podali jej 5ml wody przelyk sobie poradziła jeśli chodzi o mleko niestety nie poradził zaczęła kaszle i sie krztusić 🥺
Wiec potrzebuje wiecej czasu, od wczoraj jest nie spokojna bo glodna a ma odruchy ssania i chce jeść
Nie możemy wymagać wiele od niej ponieważ jest tydzien po operacji, dajmy jej więcej czasu ✊🙏
A poza tym wszystkim jest ok , dochodzi do siebie na spokojnie ✊

Wiadomo, że nie masz głowy ale myślałam o Was i musiałam zapytać. Dziękuję że dałaś znać. Cieszę się że wszystko zmierza w dobra strone, ale to było wiadome bo inaczej być nie może. ❤️❤️❤️

Zobacz załącznik 1356345
Ale cudownie! Poród marzeń. Dużo zdrówka dla Was! Malutka jest prześliczna ♡

reklama
Do góry