reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
No to może jest jak piszesz 😉 tylko jak czytam, to w 32 tygodniu dziecko tyle nie waży, ale z drugiej strony to nic nie mówili, że za duży
Ja to samo czytam - ze mój mały już dawno przestał być małym 🧐 ale i lekarz z prenatalnych badań i prowadzący mówią, ze mieści się w normach. Mam cukrzyce ciążowa, ale cukry są w normie wiec pewnie będzie postury bardziej ojca niż mojej

Dziewczyny, a podpowiedzcie mi czy wy też czasami się budzicie mokre tam na dole? Ostatnio kilka razy miałam taką sytuację w nocy, nieraz cała spocona się budziłam. Ostatnie dwa razy czułam mokre, wytarlam się i nie miałam więcej podczas nocy. Pytalam o to mojego ginekologa tydzień temu, mówił że to nie wody płodowe, badał mnie i bylo ok z szyjka i nic nie mówił podczas USG żeby go coś zaniepokoiło. Jednak teraz po tygodniu znowu miałam kilka razy mokro, szczególnie czuje w nocy kiedy nie mam wkładki. Dziś to samo. Mam zamiar zaraz do niego zadzwonic ale jestem daleko i nie mogę udać się bezpośrednio na wizytę. Też tak macie? I tak zaraz zadzwonię ale już głupie myśli nachodzą.

Dziewczyny, a podpowiedzcie mi czy wy też czasami się budzicie mokre tam na dole? Ostatnio kilka razy miałam taką sytuację w nocy, nieraz cała spocona się budziłam. Ostatnie dwa razy czułam mokre, wytarlam się i nie miałam więcej podczas nocy. Pytalam o to mojego ginekologa tydzień temu, mówił że to nie wody płodowe, badał mnie i bylo ok z szyjka i nic nie mówił podczas USG żeby go coś zaniepokoiło. Jednak teraz po tygodniu znowu miałam kilka razy mokro, szczególnie czuje w nocy kiedy nie mam wkładki. Dziś to samo. Mam zamiar zaraz do niego zadzwonic ale jestem daleko i nie mogę udać się bezpośrednio na wizytę. Też tak macie? I tak zaraz zadzwonię ale już głupie myśli nachodzą.
Ja tam ciagle czuje, ze mam mokro 😒 Ale wkładkę mam non stop, także kontroluje upławy. Może to po prostu upławy się zwiększają i dlatego czujesz większa wilgotność, a może po prostu spociłas sie w nocy pod kołdra i miałaś takie odczucie?

Ja to samo czytam - ze mój mały już dawno przestał być małym 🧐 ale i lekarz z prenatalnych badań i prowadzący mówią, ze mieści się w normach. Mam cukrzyce ciążowa, ale cukry są w normie wiec pewnie będzie postury bardziej ojca niż mojej
Ja niestety jestem na insulinie. A tu w szpitalu dają takie jedzenie, że nie wiem jak sobie z tym cukrem poradzę. Niby dostaje produkty dla diabetyków, ale niestety połowy z tego nie mogę, więc ze śniadania to zjadłam tylko pomidorka i kefir, bo chleb rano działa na mnie strasznie...

Ja niestety jestem na insulinie. A tu w szpitalu dają takie jedzenie, że nie wiem jak sobie z tym cukrem poradzę. Niby dostaje produkty dla diabetyków, ale niestety połowy z tego nie mogę, więc ze śniadania to zjadłam tylko pomidorka i kefir, bo chleb rano działa na mnie strasznie...
Może niech mąż Ci podrzuci jedzonko,co? Co Ci robią na odziale, ze Cię trzymają? Wiadomo na jak długo?
A ty masz cukrzyce sprzed ciąży czy ciążowa? Ja jeszcze ani razu nie miałam robionego KTG 😒

Mi już na początku ciąży ginekolog zapowiedział ze wydzieliny na dole może być znacznie więcej.jest to normalna sytuacja w ciąży i nie należy się tym martwić

reklama
Może niech mąż Ci podrzuci jedzonko,co? Co Ci robią na odziale, ze Cię trzymają? Wiadomo na jak długo?
A ty masz cukrzyce sprzed ciąży czy ciążowa? Ja jeszcze ani razu nie miałam robionego KTG 😒
Przyjedzie, tylko koło 15:00 dopiero po pracy. Ktg mam od 3 tygodni zlecone. Mój lekarz mi mówił że przez takie rutynowe ktg to już kilka ciąż uratował. W szpitalu sprawdzają skurcze, miałam kroplówkę z magnezem i robili mi wymaz, bo ponoć stan zapalny też może wywołać skurcze. Dzisiaj rano po kroplówce ktg było już w porządku 😊 Mam tu być kilka dni na obserwacji.

Do góry