reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
No to może jest jak piszesz 😉 tylko jak czytam, to w 32 tygodniu dziecko tyle nie waży, ale z drugiej strony to nic nie mówili, że za duży
Ja to samo czytam - ze mój mały już dawno przestał być małym 🧐 ale i lekarz z prenatalnych badań i prowadzący mówią, ze mieści się w normach. Mam cukrzyce ciążowa, ale cukry są w normie wiec pewnie będzie postury bardziej ojca niż mojej

Dziewczyny, a podpowiedzcie mi czy wy też czasami się budzicie mokre tam na dole? Ostatnio kilka razy miałam taką sytuację w nocy, nieraz cała spocona się budziłam. Ostatnie dwa razy czułam mokre, wytarlam się i nie miałam więcej podczas nocy. Pytalam o to mojego ginekologa tydzień temu, mówił że to nie wody płodowe, badał mnie i bylo ok z szyjka i nic nie mówił podczas USG żeby go coś zaniepokoiło. Jednak teraz po tygodniu znowu miałam kilka razy mokro, szczególnie czuje w nocy kiedy nie mam wkładki. Dziś to samo. Mam zamiar zaraz do niego zadzwonic ale jestem daleko i nie mogę udać się bezpośrednio na wizytę. Też tak macie? I tak zaraz zadzwonię ale już głupie myśli nachodzą.

Dziewczyny, a podpowiedzcie mi czy wy też czasami się budzicie mokre tam na dole? Ostatnio kilka razy miałam taką sytuację w nocy, nieraz cała spocona się budziłam. Ostatnie dwa razy czułam mokre, wytarlam się i nie miałam więcej podczas nocy. Pytalam o to mojego ginekologa tydzień temu, mówił że to nie wody płodowe, badał mnie i bylo ok z szyjka i nic nie mówił podczas USG żeby go coś zaniepokoiło. Jednak teraz po tygodniu znowu miałam kilka razy mokro, szczególnie czuje w nocy kiedy nie mam wkładki. Dziś to samo. Mam zamiar zaraz do niego zadzwonic ale jestem daleko i nie mogę udać się bezpośrednio na wizytę. Też tak macie? I tak zaraz zadzwonię ale już głupie myśli nachodzą.
Ja tam ciagle czuje, ze mam mokro 😒 Ale wkładkę mam non stop, także kontroluje upławy. Może to po prostu upławy się zwiększają i dlatego czujesz większa wilgotność, a może po prostu spociłas sie w nocy pod kołdra i miałaś takie odczucie?

Ja to samo czytam - ze mój mały już dawno przestał być małym 🧐 ale i lekarz z prenatalnych badań i prowadzący mówią, ze mieści się w normach. Mam cukrzyce ciążowa, ale cukry są w normie wiec pewnie będzie postury bardziej ojca niż mojej
Ja niestety jestem na insulinie. A tu w szpitalu dają takie jedzenie, że nie wiem jak sobie z tym cukrem poradzę. Niby dostaje produkty dla diabetyków, ale niestety połowy z tego nie mogę, więc ze śniadania to zjadłam tylko pomidorka i kefir, bo chleb rano działa na mnie strasznie...

Ja niestety jestem na insulinie. A tu w szpitalu dają takie jedzenie, że nie wiem jak sobie z tym cukrem poradzę. Niby dostaje produkty dla diabetyków, ale niestety połowy z tego nie mogę, więc ze śniadania to zjadłam tylko pomidorka i kefir, bo chleb rano działa na mnie strasznie...
Może niech mąż Ci podrzuci jedzonko,co? Co Ci robią na odziale, ze Cię trzymają? Wiadomo na jak długo?
A ty masz cukrzyce sprzed ciąży czy ciążowa? Ja jeszcze ani razu nie miałam robionego KTG 😒

Mi już na początku ciąży ginekolog zapowiedział ze wydzieliny na dole może być znacznie więcej.jest to normalna sytuacja w ciąży i nie należy się tym martwić

reklama
Może niech mąż Ci podrzuci jedzonko,co? Co Ci robią na odziale, ze Cię trzymają? Wiadomo na jak długo?
A ty masz cukrzyce sprzed ciąży czy ciążowa? Ja jeszcze ani razu nie miałam robionego KTG 😒
Przyjedzie, tylko koło 15:00 dopiero po pracy. Ktg mam od 3 tygodni zlecone. Mój lekarz mi mówił że przez takie rutynowe ktg to już kilka ciąż uratował. W szpitalu sprawdzają skurcze, miałam kroplówkę z magnezem i robili mi wymaz, bo ponoć stan zapalny też może wywołać skurcze. Dzisiaj rano po kroplówce ktg było już w porządku 😊 Mam tu być kilka dni na obserwacji.

Do góry