reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

A tak na marginesie, to obok w salach co chwilę słychać bobaski 😄 jedna dzidzia to się wydziera w niebo głosy 😄 tak sobie myślę, że mnie to czeka za kilka tygodni (oby nie wcześniej) i z jednej strony się cieszę a z drugiej strach mnie obleciał, że nie dam rady 😳

reklama
Ja dzisiejszy dzień spędzam na oddziale położniczym z racji przyjęcia immunoglobulin.
Przyjechałam pełna obaw, jak tutaj będzie, nigdy nie byłam w tym szpitalu. Zaskoczona jestem bardzo i to mega pozytywnie. Cały personel jest bardzo miły i troskliwy. Czuje się tutaj bardzo zaopiekowana i normalnie jak w domu. Też słyszę maluszki za ścianą 😊 małe słodziaki. Za pół godziny mogę iść do domu. Jak będę miała taką możliwość, to na pewno wrócę tutaj na poród. Nie myślałam, że jeszcze istnieją takie miejsca i tacy ludzie z powołania.
Ja wizytę miałam u gina w środę, wtedy mała ważyła 1118g.
Dzisiaj ponowne USG plus ktg i badanie. Małej waga dzisiaj wynosi 1460g.

A który to tc?

Ja niestety miałam intensywny czas... Głupio było mi wchodzić nie czytać a tylko pisać... Więc nie wchodziłam i widzę że już do priv dostępu nie mam, ale słusznie bo naprawdę u mnie tak ciężko z czasem, więc rozumiem. Synek ma teraz piękny wiek tak się wszystkiego uczy, spędzamy dużo czasu razem bo ciągle choruje więc do żłobka mało co chodzi. Mąż pracuje, ma popołudniami treningi a jak nie to jedzie na budowę więc dom, dziecko, zakupy na mojej głowie.
Ja byłam u lekarza ponad tydz temu to mała już ważyła 1410[emoji177] jakie duże te nasze dzieciaczki już. Macie gotowa wyprawkę??
Mam nadzieję że u was wszystko dobrze[emoji106]
Ja dzisiejszy dzień spędzam na oddziale położniczym z racji przyjęcia immunoglobulin.
Przyjechałam pełna obaw, jak tutaj będzie, nigdy nie byłam w tym szpitalu. Zaskoczona jestem bardzo i to mega pozytywnie. Cały personel jest bardzo miły i troskliwy. Czuje się tutaj bardzo zaopiekowana i normalnie jak w domu. Też słyszę maluszki za ścianą [emoji4] małe słodziaki. Za pół godziny mogę iść do domu. Jak będę miała taką możliwość, to na pewno wrócę tutaj na poród. Nie myślałam, że jeszcze istnieją takie miejsca i tacy ludzie z powołania.
Ja wizytę miałam u gina w środę, wtedy mała ważyła 1118g.
Dzisiaj ponowne USG plus ktg i badanie. Małej waga dzisiaj wynosi 1460g.

reklama
Aha a skąd jesteś? No niestety, ciężko się dk niego dostać ja zaczęłam przed 1 ciąża
Ch-ce
W jakim szpitalu rodzisz? Ch-ce czy Tuchola może? Ja wybrałam Peno jako, ze jest zastępca ordynatora w moim szpitalu, ale nie wiem czy to ma większe znaczenie jak i tak większość czasu polozna będzie przy mnie 😒 Wciąż bije się z myślami, który szpital wybrać, bo opinie są podzielone

Do góry