reklama
Grabi90
Zaciekawiona BB
Ale się ładnie uaktywniło to forum
Ja w ciąży aktualnie jest jakiś 26-27tyd i mam juz hmm 12kg na plusie a jeszcze 3 miesiące Ale no co zrobic
Dzisiaj byliśmy zamawiać wyprawke wozek xlander xpulse, jak dla mnie mega wózek. Co do mebli to narazie nic nie zamawiamy bo czekamy na szafe do sypialni wiec wtedy komoda nam się jedna zwolni a i tak na początek bedzie Mały spal u nas w sypialni.
Kupiliśmy kombinezon i zamówiliśmy otulacz do nosidełka wiec w zależności od pogody to będziemy mieć w czym wybrać w co Malego ubrać na wyjscie
W następnym tygodniu musimy jeszcze podjechać wybrac wlasnie nosidełko i myślę, że narazie spokoj jedynie co to posegregować ubranka, które na pierwszy rzut prania i co do szpitala i chyba tyle
Powiem Wam, ze ostatnio mam spadek formy, ciągle bym spala tak jak na początku ciąży... szkoda, ze nie można się wyspać na zapas hehe
Ja w ciąży aktualnie jest jakiś 26-27tyd i mam juz hmm 12kg na plusie a jeszcze 3 miesiące Ale no co zrobic
Dzisiaj byliśmy zamawiać wyprawke wozek xlander xpulse, jak dla mnie mega wózek. Co do mebli to narazie nic nie zamawiamy bo czekamy na szafe do sypialni wiec wtedy komoda nam się jedna zwolni a i tak na początek bedzie Mały spal u nas w sypialni.
Kupiliśmy kombinezon i zamówiliśmy otulacz do nosidełka wiec w zależności od pogody to będziemy mieć w czym wybrać w co Malego ubrać na wyjscie
W następnym tygodniu musimy jeszcze podjechać wybrac wlasnie nosidełko i myślę, że narazie spokoj jedynie co to posegregować ubranka, które na pierwszy rzut prania i co do szpitala i chyba tyle
Powiem Wam, ze ostatnio mam spadek formy, ciągle bym spala tak jak na początku ciąży... szkoda, ze nie można się wyspać na zapas hehe
Karolina2495
Fanka BB :)
U mnie też powrót senności od kilku dni,.ale przypuszczam, że wina pogody, mniejszej ilości snu i ciągłego biegania[emoji846] na szczęście to już 3 trymestr [emoji3059] niedługo koniec [emoji16]
Ale się ładnie uaktywniło to forum
Ja w ciąży aktualnie jest jakiś 26-27tyd i mam juz hmm 12kg na plusie[emoji2356] a jeszcze 3 miesiące Ale no co zrobic[emoji2368]
W następnym tygodniu musimy jeszcze podjechać wybrac wlasnie nosidełko i myślę, że narazie spokoj[emoji123] jedynie co to posegregować ubranka, które na pierwszy rzut prania i co do szpitala i chyba tyle[emoji848]
Nie jesteś sama , ja również jestem przemęczona... mam 15miesięczną córkę i w nocy x razy się przebudza ostatnio, a ma swoj pokój od 3tyg .. nie wyrabiam, czasem w ciągu dnia zalicze małą drzemke jak ona śpi takto jest dramat.. a na mleko 2x sie budzi w nocy
W ciągu dnia jest coś ostatnio nie znośna.. i mam dość czasami
Mąż pomoże owszem ale ona jest mamoza cały czas i musze być wszędzie ja , nawet do łazienki chodzi ze mną ehh
Właśnie liczyłam na to, ze może jak chłopcy będą spac razem to noce będą spokojniejsze bo zrozumie, ze nie jest sam ale no.. podziałało tak jak wcale
O drzemce w ciągu dnia mogę zapomniec bo jak młodszy śpi to starszy znowu w ogóle nie chce w dzień spac no i tyle, ze mogę poleżeć na kanapie kiedy starszak np ogląda bajki.
Matko mam nadzieje, ze po skończeniu 2 lat zacznie spac spokojnie i całe noce bo to już będzie hardkorowe ..
Śliczne też te wasze wózki
Mój kupiony czekać będzie w salonie do grudnia, przed świętami w grudniu sobie odbierzemy termin mam wstępnie na 20.01
Jeszcze we wtorek dobrać ten fotelik żeby pasował do dwóch samochodów jak się uda i w sumie też tyle z "grubszych" tematów teraz tzn. "pierdółki" termometry, wanienki, podkłady etc etc lista jest długa ale na szczęście internet w tych sprawach nie zawodzi szkoda że konto mówi co innego noo aleee u mnie pierwsze dziecko więc trzeba kupić wszystko
Miłej soboty dla Was dziewczyny!
W poniedziałek idę na krzywa cukrową a w piątek wizyta i podglądamy małego już się nie umiem doczekać
Mój kupiony czekać będzie w salonie do grudnia, przed świętami w grudniu sobie odbierzemy termin mam wstępnie na 20.01
Jeszcze we wtorek dobrać ten fotelik żeby pasował do dwóch samochodów jak się uda i w sumie też tyle z "grubszych" tematów teraz tzn. "pierdółki" termometry, wanienki, podkłady etc etc lista jest długa ale na szczęście internet w tych sprawach nie zawodzi szkoda że konto mówi co innego noo aleee u mnie pierwsze dziecko więc trzeba kupić wszystko
Miłej soboty dla Was dziewczyny!
W poniedziałek idę na krzywa cukrową a w piątek wizyta i podglądamy małego już się nie umiem doczekać
Karolina1805
Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny. Czy analizujecie wielkości podane na usg czy uznajecie ze skoro lekarz nic nie mówi to jest w porządku? Chodzi mi o rozbieżności we wzroście poszczególnych części ciała maluszka. U nas np. BPD czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia wypada na 28+3, HC czyli Obwód główki 27+3, kosc udowa i Obwód brzuszka na 25+4, a licząc od miesiączki usg było robione w 25+3. Więc rozbieżności w wymiarach nawet 3 tyg. Lekarka nie mówiła że coś jest nie tak, a ja pewnie niepotrzebnie się zagłębiam w temat, ale może któraś z Was pytała o to lekarza, I jest w stanie coś na ten temat powiedzieć? Zaznaczę że na każdym dotychczasowym usg główka wypada większa tylko ze wcześniej to była kwestia tygodnia, później 2 tyg , a teraz 3.
A co do wyprawki to nie mam absolutnie nic, nawet jednego body, dosłownie zero zaopatrzenia Coś tam zaczęłam oglądać, ale póki co bardzo nieśmiało. Myślę że jak przekroczymy 30sty tydzień to zaczniemy się organizować.
Spokojnego weekendu
A co do wyprawki to nie mam absolutnie nic, nawet jednego body, dosłownie zero zaopatrzenia Coś tam zaczęłam oglądać, ale póki co bardzo nieśmiało. Myślę że jak przekroczymy 30sty tydzień to zaczniemy się organizować.
Spokojnego weekendu
frustratio
Ja wczoraj podglądałam córcie i waży już 895g (25tc5d). I w końcu zaczynam się czuć w ciąży bo trochę mnie ciągnie brzuch jakby się skóra rozciagała. Na wadze 58kg czyli przytyłam 4kg od początku ciąży. Brzuszek też w końcu się pokazał, ale dalej pytają gdzie to dziecko się mieści
Z wyprawki mam tylko ciuszki bo nie mogę się powstrzymać, a dla dziewczynek jest tyle pięknych rzeczy. Myślę, że końcem października kupimy łózeczko bo juz mniej wiecej wiem jakie chcę. Najgorzej zdecydować sie na wózek no i ten fotelik. W pracy mam duzo czasu to przeglądam strony i zapisuję co mi się podoba.
Cieszę się, że u Was tez wszystko w porzadku. U mnie następna wizyta za miesiąc, już genetyczna. mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
Z wyprawki mam tylko ciuszki bo nie mogę się powstrzymać, a dla dziewczynek jest tyle pięknych rzeczy. Myślę, że końcem października kupimy łózeczko bo juz mniej wiecej wiem jakie chcę. Najgorzej zdecydować sie na wózek no i ten fotelik. W pracy mam duzo czasu to przeglądam strony i zapisuję co mi się podoba.
Cieszę się, że u Was tez wszystko w porzadku. U mnie następna wizyta za miesiąc, już genetyczna. mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze.
Biedroneczka28
ja nie analizuje w ogóle,skoro lekarz mówi,że jest wszystko w porządku i nie ma odchyleń to nie myślałam żeby go sprawdzać,nie wiem czy to dobrze czy źleHej dziewczyny. Czy analizujecie wielkości podane na usg czy uznajecie ze skoro lekarz nic nie mówi to jest w porządku? Chodzi mi o rozbieżności we wzroście poszczególnych części ciała maluszka. U nas np. BPD czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia wypada na 28+3, HC czyli Obwód główki 27+3, kosc udowa i Obwód brzuszka na 25+4, a licząc od miesiączki usg było robione w 25+3. Więc rozbieżności w wymiarach nawet 3 tyg. Lekarka nie mówiła że coś jest nie tak, a ja pewnie niepotrzebnie się zagłębiam w temat, ale może któraś z Was pytała o to lekarza, I jest w stanie coś na ten temat powiedzieć? Zaznaczę że na każdym dotychczasowym usg główka wypada większa tylko ze wcześniej to była kwestia tygodnia, później 2 tyg , a teraz 3.
Spokojnego weekendu
reklama
Na początku analizowałam i się stresowałam. Potem położna mi powiedziała, że dzieci różnie rosną i najważniejsze, że mieści się w siatce centylowej. Od tego czasu patrzę tylko na te wykresy Każde dziecko jest inne, jedno ma długie nogi, inne jest kluseczkąHej dziewczyny. Czy analizujecie wielkości podane na usg czy uznajecie ze skoro lekarz nic nie mówi to jest w porządku? Chodzi mi o rozbieżności we wzroście poszczególnych części ciała maluszka. U nas np. BPD czyli szerokość główki od ciemienia do ciemienia wypada na 28+3, HC czyli Obwód główki 27+3, kosc udowa i Obwód brzuszka na 25+4, a licząc od miesiączki usg było robione w 25+3. Więc rozbieżności w wymiarach nawet 3 tyg. Lekarka nie mówiła że coś jest nie tak, a ja pewnie niepotrzebnie się zagłębiam w temat, ale może któraś z Was pytała o to lekarza, I jest w stanie coś na ten temat powiedzieć? Zaznaczę że na każdym dotychczasowym usg główka wypada większa tylko ze wcześniej to była kwestia tygodnia, później 2 tyg , a teraz 3.
Spokojnego weekendu
Podziel się: