reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Chodzi o muuvo quick? Też mi się podoba, ale trochę drogi 😐 my właśnie szukamy takiego co po złożeniu mało miejsca zajmuje
Tak dokładnie, my mamy tą wersję 2.0 :)
Kosztuje sobie to fakt , my dostaliśmy w prezencie od moich rodziców wiec heh koszt nam odszedł. Natomiast musze kupić spacerówkę dla starszej córki bo ten wózek przejmie druga córka ;)

reklama
Muuvo Slick :) tak nas Pani jakoś przekonała, a oglądaliśmy masę dziś tych wózków łącznie 4h spędziliśmy w sklepie xD

Chociaż mnie przerażają ceny tyhh fotelików do samochodu z tymi bazami, nie spodziewałam się że to taki wielki koszt w sumie xD
jeśli chcesz na czymś oszczędzić to nie na foteliku,nas właśnie Pan w sklepie uświadomił jakie ma znaczenie fotelik i jak ważne aby był jak najlepszej jakości,i fakt ,fotelik który wybraliśmy nie należy do najtańszych ale jest super bezpieczny, ja wolałam kupić tańszy wózek,na foteliku nie oszczędzam 😀

jeśli chcesz na czymś oszczędzić to nie na foteliku,nas właśnie Pan w sklepie uświadomił jakie ma znaczenie fotelik i jak ważne aby był jak najlepszej jakości,i fakt ,fotelik który wybraliśmy nie należy do najtańszych ale jest super bezpieczny, ja wolałam kupić tańszy wózek,na foteliku nie oszczędzam 😀

No wiadomo że to absolutnie nie miejsce na oszczędność :D mówię generalnie :D

Jeżeli chodzi o fotelik to najlepiej pojechać do profesjonalnego sklepu, gdzie nam go przymierzą do samochodu. My byliśmy zdecydowani na model z maxi cosi, a okazało się, że te foteliki do naszego samochodu nie pasują, bo kąt za duży. Kupiliśmy fotelik, o którym w ogóle nie czytałam, ale jest super, z budką i rozkłada się na leżąco 😀 cieszę się, że nie kupiłam przez internet

Jeżeli chodzi o fotelik to najlepiej pojechać do profesjonalnego sklepu, gdzie nam go przymierzą do samochodu. My byliśmy zdecydowani na model z maxi cosi, a okazało się, że te foteliki do naszego samochodu nie pasują, bo kąt za duży. Kupiliśmy fotelik, o którym w ogóle nie czytałam, ale jest super, z budką i rozkłada się na leżąco 😀 cieszę się, że nie kupiłam przez internet

Tak również potwierdzam, dużo zależy od foteli jakie mamy z tyłu czyli od samochodu. My wczoraj mierzyslismy kilka baz do isofix i okazało się że pasuje idealnie tylko z cybex 🙈🙈🙈🙈

Dziewczyny muszę się gdzieś trochę pożalić 😏🥺

Mój młodszy synek, skończył 18 miesięcy a jego nocny sen nadal jest często przerywany. Wybudza się nawet 3-4 razy, za każdym razem z płaczem :(

Je jeszcze raz w nocy, tego nie umiemy wyeliminować bo drze się w niebogłosy ..
no ale to jedno nocne karmienie tragedia nie jest bo on ogólnie jest żarłoczny ale te pozostałe sytuacje ..
mała niedługo się urodzi a ja jestem naprawdę przemęczona coraz bardziej.
Starszy synek od 10go miesiąca pięknie spał a tu końca nie widać ..

Mój młodszy synek, skończył 18 miesięcy a jego nocny sen nadal jest często przerywany. Wybudza się nawet 3-4 razy, za każdym razem z płaczem :(

no ale to jedno nocne karmienie tragedia nie jest bo on ogólnie jest żarłoczny ale te pozostałe sytuacje ..
Mojej koleżanki młodsza córka też daje jej w kość, w kwietniu skończyła 2 lata i nadal się wybudza na mleczko. Mało tego bo mleko musi być w odpowiedniej temperaturze, bo inaczej lament. Koleżanka chciała sobie ułatwić i trzymała wodę w termosie, no ale temperatura nieodpowiednia 🙉

Mojej koleżanki młodsza córka też daje jej w kość, w kwietniu skończyła 2 lata i nadal się wybudza na mleczko. Mało tego bo mleko musi być w odpowiedniej temperaturze, bo inaczej lament. Koleżanka chciała sobie ułatwić i trzymała wodę w termosie, no ale temperatura nieodpowiednia 🙉
U mnie obojętnie czy temp pokojowa czy podgrzane to wypije do ostatniej kropli . Ale tak jak mówię no to jedno karmienie nocne nie jest tragiczne ale te jego wybudzanie się z płaczem jest irytujące po tak długim czasie 🙈

reklama

Nie jesteś sama , ja również jestem przemęczona... mam 15miesięczną córkę i w nocy x razy się przebudza ostatnio, a ma swoj pokój od 3tyg .. nie wyrabiam, czasem w ciągu dnia zalicze małą drzemke jak ona śpi takto jest dramat.. a na mleko 2x sie budzi w nocy
W ciągu dnia jest coś ostatnio nie znośna.. i mam dość czasami 😔
Mąż pomoże owszem ale ona jest mamoza cały czas i musze być wszędzie ja , nawet do łazienki chodzi ze mną ehh

Do góry