Mona.lisa
Fanka BB :)
Ale ja nie napisałam, żeby ich nie używać, tylko przytoczyłam artykuł, który znalazłam na necie. )Jak miałoby to przenikać? A w perfumie jak się psikamy to też przenika ? Alkohol ma to do siebie, że na powierzchni skóry od razu odparowuje. Według mnie lepiej dezynfekować niż złapać w ciąży covid
Oczywiście, ze lepiej używać płynów do dezynfekcji w sytuacji, kiedy nie mamy możliwości umycia rąk.
Perfumy odrzuciłam od razu jak się dowiedziałam o ciąży, kiedyś kosmetolog mi mówiła o hormonami w składzie, nie wiem ile w tym prawdy ale od pozytywnego testu wymieniłam łazienkę na bezpieczne kosmetyki.
Kup taki, który jest bez alkoholu. Moja dentystka poleciła mi płyn collgate bez alkoholu. chociaż listerine też są.Ja używam płynów do dezynfekcji, jednak bardziej przeraża mnie płyn do płukania jamy ustnej, który też jest na bazie alkoholu, podobno nie jest w stanie przeniknąć... ale kto wie. Przez mdłości nie jestem w stanie wyczyścić języka szczoteczką - stad uzywam plynu - nieco go rozwadniam.