Dziewczyny a stosujecie plyny do dezynfekcji rak czy unikacie? Ja stosowalam normalnie, zawsze po wyjściu ze sklepu czy wchodzac, a tak mnie teraz tknelo.. w sumie jak szukam jakichs info, to raczej tylko ze wzgledu na podraznienia rak trzeba ograniczyc a nie ze wzgledu na niebezpieczenstwo dla plodu..
reklama
AliceinWonderland
Fanka BB :)
Ja normalnie stosuje. A dlaczego to jest niebezpieczne dla płodu?Dziewczyny a stosujecie plyny do dezynfekcji rak czy unikacie? Ja stosowalam normalnie, zawsze po wyjściu ze sklepu czy wchodzac, a tak mnie teraz tknelo.. w sumie jak szukam jakichs info, to raczej tylko ze wzgledu na podraznienia rak trzeba ograniczyc a nie ze wzgledu na niebezpieczenstwo dla plodu..
Unikam. Po tym jak w jednym sklepie popsikalam i w oczach zaczęły mi puchnąć całe dłonie a swędziało, że nie wiedziałam co robić.Dziewczyny a stosujecie plyny do dezynfekcji rak czy unikacie? Ja stosowalam normalnie, zawsze po wyjściu ze sklepu czy wchodzac, a tak mnie teraz tknelo.. w sumie jak szukam jakichs info, to raczej tylko ze wzgledu na podraznienia rak trzeba ograniczyc a nie ze wzgledu na niebezpieczenstwo dla plodu..
Mona.lisa
Ja przeczytałam jakiś artykuł z miesiąc temu, że niby alkohol przenika i używać tylko w ostateczności jak nie ma możliwości umycia rąk.Ja normalnie stosuje. A dlaczego to jest niebezpieczne dla płodu?
Oczywiście wpadłam w panikę ze pewnie zaszkodzilam dziecku używając ich permanentnie. Ale to raczej głupoty były i człowiek się tylko nastraszył niepotrzebnie. :/
Niestety w niektórych sklepach jest wlane dosłownie „byle co”, często też są płyny z pochodną ropy. Mogę gwarantować, że w Lidlu używany jest bardzo dobry środek i bezpiecznie można dezynfekować.Unikam. Po tym jak w jednym sklepie popsikalam i w oczach zaczęły mi puchnąć całe dłonie a swędziało, że nie wiedziałam co robić.
A najlepiej nosić ze sobą, sprawdzony piskacz ))
Karolina2495
Gratulacje [emoji846] to jest opcja, że synek będzie rodzynkiem [emoji16] dużą macie różnicę wieku?
Witam Was :-) Jestem przesadnie ostrożna, dlatego milczymy z mężem jak zaklęci ;-) , ale tak już mi się chce z kimś pogadać i znalazłam to forum :-) To nasze czwarte dziecko , wcześniej syn i dwie córki :-) a teraz 12 tydz+ 1 i jutro prenatalne!! Czekam na nie niecierpliwie z nadzieją na dobre wieści... W piątek byłam na USG u gon i powiedział, że raczej to kolejna dziewczyna na jego oko [emoji16]
Niestety Lidl, który miałam pod nosem jakiś miesiąc temu został zrównany z ziemią nad czym bardzo ubolewam, bo teraz musiałabym jechać autem do innego. Budują nowy w tym samym miejscu. Otwarcie w listopadzie, a wtedy już tu nie będę mieszkaćJa przeczytałam jakiś artykuł z miesiąc temu, że niby alkohol przenika i używać tylko w ostateczności jak nie ma możliwości umycia rąk.
Oczywiście wpadłam w panikę ze pewnie zaszkodzilam dziecku używając ich permanentnie. Ale to raczej głupoty były i człowiek się tylko nastraszył niepotrzebnie. :/
Niestety w niektórych sklepach jest wlane dosłownie „byle co”, często też są płyny z pochodną ropy. Mogę gwarantować, że w Lidlu używany jest bardzo dobry środek i bezpiecznie można dezynfekować.
Aniesse1205
Zaciekawiona BB
No z synem to nawet bardzo dużą ;-) w listopadzie 18 lat!! A córki to 4 i 3 :-)Gratulacje [emoji846] to jest opcja, że synek będzie rodzynkiem [emoji16] dużą macie różnicę wieku?
Beth2022
Ja używam płynów do dezynfekcji, jednak bardziej przeraża mnie płyn do płukania jamy ustnej, który też jest na bazie alkoholu, podobno nie jest w stanie przeniknąć... ale kto wie. Przez mdłości nie jestem w stanie wyczyścić języka szczoteczką - stad uzywam plynu - nieco go rozwadniam.Ja przeczytałam jakiś artykuł z miesiąc temu, że niby alkohol przenika i używać tylko w ostateczności jak nie ma możliwości umycia rąk.
Niestety w niektórych sklepach jest wlane dosłownie „byle co”, często też są płyny z pochodną ropy. Mogę gwarantować, że w Lidlu używany jest bardzo dobry środek i bezpiecznie można dezynfekować.
iz00lka
Jak miałoby to przenikać? A w perfumie jak się psikamy to też przenika ? Alkohol ma to do siebie, że na powierzchni skóry od razu odparowuje. Według mnie lepiej dezynfekować niż złapać w ciąży covidJa przeczytałam jakiś artykuł z miesiąc temu, że niby alkohol przenika i używać tylko w ostateczności jak nie ma możliwości umycia rąk.
reklama
Karolina2495
Obrońca sióstr. Ale super [emoji16] a może jeszcze lekarz zmieni zdanie co do płci [emoji846]
No z synem to nawet bardzo dużą ;-) w listopadzie 18 lat!! A córki to 4 i 3 :-)
Podziel się: