reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny a stosujecie plyny do dezynfekcji rak czy unikacie? Ja stosowalam normalnie, zawsze po wyjściu ze sklepu czy wchodzac, a tak mnie teraz tknelo.. w sumie jak szukam jakichs info, to raczej tylko ze wzgledu na podraznienia rak trzeba ograniczyc a nie ze wzgledu na niebezpieczenstwo dla plodu..

reklama
Dziewczyny a stosujecie plyny do dezynfekcji rak czy unikacie? Ja stosowalam normalnie, zawsze po wyjściu ze sklepu czy wchodzac, a tak mnie teraz tknelo.. w sumie jak szukam jakichs info, to raczej tylko ze wzgledu na podraznienia rak trzeba ograniczyc a nie ze wzgledu na niebezpieczenstwo dla plodu..
Ja normalnie stosuje. A dlaczego to jest niebezpieczne dla płodu?

Unikam. Po tym jak w jednym sklepie popsikalam i w oczach zaczęły mi puchnąć całe dłonie a swędziało, że nie wiedziałam co robić.

Ja normalnie stosuje. A dlaczego to jest niebezpieczne dla płodu?
Ja przeczytałam jakiś artykuł z miesiąc temu, że niby alkohol przenika i używać tylko w ostateczności jak nie ma możliwości umycia rąk.
Oczywiście wpadłam w panikę ze pewnie zaszkodzilam dziecku używając ich permanentnie. Ale to raczej głupoty były i człowiek się tylko nastraszył niepotrzebnie. :/

Unikam. Po tym jak w jednym sklepie popsikalam i w oczach zaczęły mi puchnąć całe dłonie a swędziało, że nie wiedziałam co robić.
Niestety w niektórych sklepach jest wlane dosłownie „byle co”, często też są płyny z pochodną ropy. Mogę gwarantować, że w Lidlu używany jest bardzo dobry środek i bezpiecznie można dezynfekować.

A najlepiej nosić ze sobą, sprawdzony piskacz :)))

Gratulacje [emoji846] to jest opcja, że synek będzie rodzynkiem [emoji16] dużą macie różnicę wieku?
Witam Was :-) Jestem przesadnie ostrożna, dlatego milczymy z mężem jak zaklęci ;-) , ale tak już mi się chce z kimś pogadać i znalazłam to forum :-) To nasze czwarte dziecko , wcześniej syn i dwie córki :-) a teraz 12 tydz+ 1 i jutro prenatalne!! Czekam na nie niecierpliwie z nadzieją na dobre wieści... W piątek byłam na USG u gon i powiedział, że raczej to kolejna dziewczyna na jego oko [emoji16]

Ja przeczytałam jakiś artykuł z miesiąc temu, że niby alkohol przenika i używać tylko w ostateczności jak nie ma możliwości umycia rąk.
Oczywiście wpadłam w panikę ze pewnie zaszkodzilam dziecku używając ich permanentnie. Ale to raczej głupoty były i człowiek się tylko nastraszył niepotrzebnie. :/

Niestety w niektórych sklepach jest wlane dosłownie „byle co”, często też są płyny z pochodną ropy. Mogę gwarantować, że w Lidlu używany jest bardzo dobry środek i bezpiecznie można dezynfekować.

Niestety Lidl, który miałam pod nosem jakiś miesiąc temu został zrównany z ziemią nad czym bardzo ubolewam, bo teraz musiałabym jechać autem do innego. Budują nowy w tym samym miejscu. Otwarcie w listopadzie, a wtedy już tu nie będę mieszkać 🤷‍♀️

Ja używam płynów do dezynfekcji, jednak bardziej przeraża mnie płyn do płukania jamy ustnej, który też jest na bazie alkoholu, podobno nie jest w stanie przeniknąć... ale kto wie. Przez mdłości nie jestem w stanie wyczyścić języka szczoteczką - stad uzywam plynu - nieco go rozwadniam.

Jak miałoby to przenikać? A w perfumie jak się psikamy to też przenika ? Alkohol ma to do siebie, że na powierzchni skóry od razu odparowuje. Według mnie lepiej dezynfekować niż złapać w ciąży covid :)

reklama
Do góry