reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Jak tylko zaczyna mnie mulić, a dzieje się to tylko jak mam dużą przerwę między posiłkami, to moim sposobem jest picie wody i batonik z bakaliami Vitanella. Działa :D
Trochę się martwię bo generalnie nie mam apetytu. Jem dziwne rzeczy, które jestem w stanie przełknąć. Jogurty, biale pieczywo, zupy. Apetyt wraca dopiero ok 19.00. Wszędzie czytam o zdrowej diecie ale na myśl o rybach czy nawet warzywach mam mdłości :(

reklama
Dziewczyny, macie już poduszki ciążowe?? Nie wiecie, którą lepiej wybrać? Jakiś za duży jest wybór i nie wiem która lepsza 🤪 Czy najtańsze są ok czy jednak coś droższego trzeba kupować :confused:
Zobacz załącznik 1286844
Z doswiadczenia powiem ze taka poduche do spania mialam jakas nie z gornej polki i jeszcze w tej ciazy bede z niej korzystac. Warto za to zainwestowac w dobra poduszke do karmienia po porodzie bo to beda godziny spedzone na karmieniach:)

Ojacie zazdroszczę. Rzeczywiście każda ma inaczej. U mnie nie ostatni miesiąc jest totalnie wyjęty z życia. Podobno te dolegliwości mają ustąpić ok 12t. Czekam niecierpliwie. 🤞
W pierwszej ciazy mdlosci ustapily dopiero w 16tc. W tej z kolei 12 tydzien i nadal mnie muli od poludnia do wieczora ale juz wymiotow przynajmniej nie mam i wracam do zycia:) takze nie ma chyba regoly:)

Trochę się martwię bo generalnie nie mam apetytu. Jem dziwne rzeczy, które jestem w stanie przełknąć. Jogurty, biale pieczywo, zupy. Apetyt wraca dopiero ok 19.00. Wszędzie czytam o zdrowej diecie ale na myśl o rybach czy nawet warzywach mam mdłości :(
ja na poczatku jadlam tylko chleb i pilam ciepła wode;) nic sie nie martw u mnie juz troche lepiej, chociaz mdli mnie prawie cale dnie. Oby szybko minelo..

U mnie, niestety, podobnie - do większości pokarmów mam awersję - do części permanentnie, do części - jednego dnia tak, innego nie. Nawet od mojej ukochanej herbaty mnie odrzuciło... Najchętniej jem rzeczy słone i kwaśne - ogórki małosolne, surowe z solą i pieprzem, śledzie... Ciągle takie nieprzyjemne uczucie w ustach i w gardle. Czekam tylko, żeby zaczęło mijać...

U mnie, niestety, podobnie - do większości pokarmów mam awersję - do części permanentnie, do części - jednego dnia tak, innego nie. Nawet od mojej ukochanej herbaty mnie odrzuciło... Najchętniej jem rzeczy słone i kwaśne - ogórki małosolne, surowe z solą i pieprzem, śledzie... Ciągle takie nieprzyjemne uczucie w ustach i w gardle. Czekam tylko, żeby zaczęło mijać...
Haha! U mnie totalnie przeciwnie. Tylko pokarmy słodkie albo takie o niewyrazistym smaku. Kluski na parze itp.

to na chlopaka😅 a czujesz tak jakbys miala poparzona buzir w srodku?

Haha! U mnie totalnie przeciwnie. Tylko pokarmy słodkie albo takie o niewyrazistym smaku. Kluski na parze itp.
na dziewczynke😅

Dziewczyny aż mi się płakać chciało jak położyłam się na kozetce z tych nerwów, ale jak tylko zobaczyłam dzidziutka trochę się uspokoiłam, jednak nie ruszał się i trochę znów spanikowałam. Okazało się, że spał z rączką na buzi to tak jak mama lubi 😃 Pani doktor poruszała dość długo bo chyba zapadł w sen zimowy, aż wkońcu się obudził i wtedy to zaczął wręcz tańczyć 🙈 Moja euforia nie znała granic, nawet słyszałam przez chwilę serduszko 🥰 Ma prawie 5cm bo 4.94, wszystko dobrze z nim i ze mną, całe badanie trwało może z 15min i odbywało się przez brzuch mimo że jestem dopiero 11+5. Zapytałam o zdjęcie, ale powiedziała że to są zdjęcia bardziej specjalistyczne i nic mi nie dadzą i mam prosić lekarza prowadzącego na najbliższej wizycie, czyli już w sobotę ❣️
Życzę każdej z was tylu pozytywnych emocji 🍀🧡
Cudowne wieści, cieszę się bardzo 🥳

reklama
to na chlopaka😅 a czujesz tak jakbys miala poparzona buzir w srodku?

na dziewczynke😅

Poparzona się nie czuję, ale "obawiam się", że to wszystko to na chłopaka 🙃 Chciałabym dziewczynkę, ale w rodzinie partnera same chłopaki, żadnej dziewczynki... Żona jego brata jest też aktualnie w drugiej ciąży, ma już synka, lekarz już zasugerował, że najprawdopodobniej znowu będzie chłopak, więc obie jesteśmy przygotowane psychicznie, mimo że po cichutku liczyłyśmy.... 😌😌😌

Do góry