reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Dziewczyny, dostałam wyniki bhcg, pierwszy raz w życiu to badanie robiłam, nie mam pojęcia jak to czytać. Wynik to 3963 U/I. Pomożecie?

To 6t5d z om, cykle 30 dni. Tak jak wcześniej pisałam ciałko żółte 4mm i zawiązki zarodka.
Sam jeden wynik nic nie mówi, nie ma co patrzeć na to który tydzień ciąży z wyniku bety. ;) W becie liczy się, tak jak @Cappuccinko1988 napisała, sam przyrost, a do tego musiałabyś zrobić badania za 48, max 72 godziny. ;) Był jakiś powód, że robiłaś betę po wizycie u gina?

Taki mam zamiar ❤❤❤. Dziewczyny jak macie jakiś fajny serial do polecenia to piszcie !!:D
Dziś na Netflixa wszedł drugi sezon Lupin - jeszcze nie oglądaliśmy, ale pierwszy extra. ☺️ Zresztą na Netflixie dużo do polecenia mam, ale nie wiem co lubisz i co oglądałaś😅

Sam jeden wynik nic nie mówi, nie ma co patrzeć na to który tydzień ciąży z wyniku bety. ;) W becie liczy się, tak jak @Cappuccinko1988 napisała, sam przyrost, a do tego musiałabyś zrobić badania za 48, max 72 godziny. ;) Był jakiś powód, że robiłaś betę po wizycie u gina?

Dziś na Netflixa wszedł drugi sezon Lupin - jeszcze nie oglądaliśmy, ale pierwszy extra. ☺️ Zresztą na Netflixie dużo do polecenia mam, ale nie wiem co lubisz i co oglądałaś😅
To moje pierwsze badania z krwi, dostałam na nie skierowanie po pierwszej wizycie, razem ze skierowaniem na USG, kolejna wizytę mam w piątek za tydzien i zakładam, ze to ten czas kiedy Pani doktor je przeanalizuje. Daruję sobie kolejną betę, poczekam cierpliwie (taa uhm…) do wizyty w piątek za tydzień. Będzie co ma być, na nic teraz nie wpłynę i tak, trzymajcie kciuki żeby się z tych zawiązków zarodka wykluł zarodek. Mój mąż się śmieje, ze jeszcze mi się taki zarodek wykluje, ze go będę miała jeszcze dość ;)

Dziewczyny, dostałam wyniki bhcg, pierwszy raz w życiu to badanie robiłam, nie mam pojęcia jak to czytać. Wynik to 3963 U/I. Pomożecie?

To 6t5d z om, cykle 30 dni. Tak jak wcześniej pisałam ciałko żółte 4mm i zawiązki zarodka.
W B-HCG liczy się przyrost tego hormonu, powinien przyrastać minimum 66% co 48h
Natomiast po przekroczeniu 10000tys beta przyrasta już inaczej, dlatego sprawdza się tylko przyrost w odstępach dwu lub trzy dniowych, celem sprawdzenia prawidłowego rozwoju wczesniej ciąży.
Nie zaleca się sprawdzanie bety powyżej 10tys.
Pamiętaj też, że ciążę liczy się inaczej.
I w rzeczywistości ciąża może być młodsza tydzień, lub nawet dwa tygodnie tak samo jak może być starsza tydzień.
No chyba że masz bardzo regularne cykle.

Ostatnia edycja:
Jejku tyle postów 🙈 a ja właśnie kładę się na drugą drzemkę między posiłkami.

Osobiście wolałabym żeby na prywatnej były osoby, które się bardziej udzielały bo mogłabym wyjść ze strefy komfortu, a tak wiedząc ze dużo osób podczytuje wątek jakoś tak ciężko coś czasem napisać :(
Ale to i tak czas zweryfikuje kto zostanie na prywatnym, bo osoby nie udzielające się zostaną usunięte a przed nami jeszcze jakieś 7 miesięcy :)))

Ja dzisiaj na wygnaniu u mamy, mamy montaż olbrzymiej szafy w salonie i trochę się będzie pyliło, mąż został na pogotowiu ale już mi pisał, że dziś nie skończą i w poniedziałek będą jeszcze robić 🥺 Szafę zamawialiśmy w grudniu już z myślą o fasolce, nawet zaprojektowałam cześć taką typowo „ubrankową”.

reklama
A na pewno można magnez w ciąży, nie jest to szkodliwe? Ja to już jestem przewrazliwiona. A też miałaś takie klucia z jednej strony?
Ja tez mam raz na jakiś czas kłucia w prawym jajniku, podobno to z niego była u mnie owulacja.
Moja ginekolog bardzo zaleca magnez, podobno w ciąży mocno się wypłukuje i dużo dziewczyn ma niedobory 😊 mam magnez w standardowych witaminach i do tego biorę magnez osobno 2 razy dziennie :)

Do góry