Ja już się umówiłam na usg prenatalne do tego zrobię papp-aHej dziewczyny,
przywitam się z Wami nieśmiało. Jestem w pierwszej ciąży, wczoraj 6t+2 i było widać zarodek i bijące serduszko Jak niektóre z Was, również jestem obstawiona lekami ze względu na PCOS, hiperprolaktynemię oraz Hashimoto. Termin na przełomie stycznia/lutego.
W ciągu ostatniego tygodnia zmagałam się z okropnymi mdłościami i wymiotami, które towarzyszyły mi cały dzień i nieraz również w nocy, do tego stopnia że zrzuciłam 5 kg z mojej normalnej wagi :/
Powiedzcie dziewczyny, planujecie wykonać badania prenatalne ? Ja oczywiście wychodzę z założenia, że wszystko będzie dobrze, jakoś przesadnie się niczym nie stresuje a co ma być to i tak pewnie będzie nic na to nie poradzimy ale właśnie w temacie badań troche się waham.
Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam
reklama
KarolaJ
Fanka BB :)
Ja mam zalecenie od lekarza brać magnez b6 Forte 3 razy dziennie. Biore cały czas, gdyby było to szkodliwe to na pewno lekarz by tego nie pozwolił brać
A na pewno można magnez w ciąży, nie jest to szkodliwe? Ja to już jestem przewrazliwiona. A też miałaś takie klucia z jednej strony?
AliceinWonderland
Bridgertonowie, Big Little Lies (fantastyczne dialogi i obsada)Taki mam zamiar ❤❤❤. Dziewczyny jak macie jakiś fajny serial do polecenia to piszcie !!
Mamazbb
Dobra dziewczyny pytanie z innej beczki może kokarzycie jakieś fajne miejsce nad jeziorem czy coś na kilkudniowe wakacje z dziećmi? Nad morze nie dam rady wysiedziec tyle w aucie... Jestem z samego południa polski, także myślę że może do 4h jazdy... Może gdzieś bylyscie w poprzednich latach i macie coś do polecenia?
Dziewczyny ja biorę magnez, B12, żelazo, kwas foliowy, oraz witaminy dla kobiet w ciąży.
Falvit mama i mama DHA...
Także wszystkie witaminy są dobre, ważne by niedopuścić do niedoboru witamin, skutki takich niedoborów są dramatyczne, znam temat z autopsji.
Falvit mama i mama DHA...
Także wszystkie witaminy są dobre, ważne by niedopuścić do niedoboru witamin, skutki takich niedoborów są dramatyczne, znam temat z autopsji.
Luna93
Dziś na Netflixa wszedł drugi sezon Lupin - jeszcze nie oglądaliśmy, ale pierwszy extra. [emoji3526] Zresztą na Netflixie dużo do polecenia mam, ale nie wiem co lubisz i co oglądałaś[emoji28]
Ooo super, pierwszy sezon Lupina też oglądałam i też polecam, nie wiedziałam, że już jest drugi. Będziemy mieli co oglądać z mężem w weekend[emoji16]
AliceinWonderland
O jaaaa, a ja tak bym chciała na południe Polski <3Dobra dziewczyny pytanie z innej beczki może kokarzycie jakieś fajne miejsce nad jeziorem czy coś na kilkudniowe wakacje z dziećmi? Nad morze nie dam rady wysiedziec tyle w aucie... Jestem z samego południa polski, także myślę że może do 4h jazdy... Może gdzieś bylyscie w poprzednich latach i macie coś do polecenia?
Bardzo polecam jeziorko w Sielpi , w wojDobra dziewczyny pytanie z innej beczki może kokarzycie jakieś fajne miejsce nad jeziorem czy coś na kilkudniowe wakacje z dziećmi? Nad morze nie dam rady wysiedziec tyle w aucie... Jestem z samego południa polski, także myślę że może do 4h jazdy... Może gdzieś bylyscie w poprzednich latach i macie coś do polecenia?
Bardzo polecam jeziorko w Sielpi, w województwie świętokrzyskim . Byliśmy kilka razy , małe miasteczko , dużo atrakcji, piaszczysta plażaDobra dziewczyny pytanie z innej beczki może kokarzycie jakieś fajne miejsce nad jeziorem czy coś na kilkudniowe wakacje z dziećmi? Nad morze nie dam rady wysiedziec tyle w aucie... Jestem z samego południa polski, także myślę że może do 4h jazdy... Może gdzieś bylyscie w poprzednich latach i macie coś do polecenia?
Karolina2495
Pewnie, dlatego to nie lista ostateczna, tylko taka żeby od czegoś zacząć tworzenie grupy [emoji846]
No zgodzę się ale z tego co zaobserwowałam to wczoraj i dziś doszło jeszcze kilka osób które maja w ostatnich dniach potwierdzone ciąże z terminem na styczen . Czytam Was odkąd wiem ze jestem w ciąży ale udzielanie się dopóki nie usłyszę serduszka wydawało mi się za zbędne . Zapewne dziewczyny które doszły w ostatnich dniach tez się nie udzielały . Co nie znaczy ze udzielać się nie będą .
reklama
Ja już obejrzałam wszystkie odcinki "Szpitala New Amsterdam" na netflixie całkiem niezłeTaki mam zamiar ❤❤❤. Dziewczyny jak macie jakiś fajny serial do polecenia to piszcie !!
Podziel się: