reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Oj tak, mam częste bóle głowy. Mój gin powiedział, że to jest bezpieczny lek w ciąży.

@AB28 Gratulacje z powodu prawka🥳🥳

Rodzinie zamierzamy na roczku córeczki 😍 13.06 a przyjaciołom wcześniej na wspólnych wakacjach 😍

Będzie dobrze, nie denerwuj się ♥️ ja się balalm też a mam piękną zdrową fasoleczkę 😍

Próbowałaś jakieś herbatki?
a mogę zapytać czy często zażywasz? Ja tak nie lubię tego bólu, on na mnie działa tak że robi mi się miękko, jak go próbuje przetrzymać. I biorę jak już mam takie stany właśnie.

Muszę się pochwalić! Dzisiejszy zastrzyk wszedł w brzusio już ładnie ☺️ Bez paniki i od razu 🤗

Czym sobie dezynfekujecie brzuch przed wstrzyknięciem?
ja mam takie waciki nasączone spyrolem 😁 ja tre, mąż wbija 🤭🤣
Tak sobie czytam o Waszych mdłościach i muszę Wam powiedzieć że mnie też męczą. Wczoraj czułam się super, zrobiłam nawet naleśniki, szaleństwo, bo wcześniej tylko w łóżku. A dzisiaj mdłości, słabości, złe samopoczucie. Dobrze że mam rodziców w domu, bo mieszkają piętro niżej i tak nam pomagają bardzo. Dzisiaj tak patrzę na mojego tatę, i myślę sobie, jak dobrze że jesteś.

kochana! Ja mam to samo a wczoraj na usg wszystko w porządku, piersi jak przed ciążą - nie czuje nic 🤷‍♀️ nawet mdłości przeszły i wymiotowałam aż raz 😂 spróbuj się cieszyć ich brakiem ❤️
Ja zaraz doszukuje sie dziury w całym. W 1 ciąży nie miałam nic a nic żadnych dolegliwości. I niestety w 12 tyg poroniłam. Więc teraz wsłuchuje się z podwojoną siłą w swój organizm i szukam jiewoadomo czego 🤷‍♀️

W pierwszej miałam taki jak na zdjęciu. Byłam bardzo zadowolona. Miałam mało usg, więc od początku mnie uspokajal. Trzeba tylko być świadomym, że na początku nie jest łatwo znaleźć tętno albo można pomylić ze swoim [emoji6] u mnie z tego co pamiętam już w 9 tygodniu udało się znaleźć serduszko. Używałam całą ciążę. Nie wiem co bym bez niego zrobiła [emoji846] wystarczyło, że kilka godzin nie czułam ruchów albo źle się czułam i już miałam obawy, że dziecku coś się stało.
Teraz mam inny, bo tamten zdążyłam sprzedać, ale jeszcze nie używałam, żeby się nie stresować. Dzisiaj zaczynam 9 tydzień. Może za tydzień spróbuję znaleźć
A jaki masz? Zadowolona z niego jesteś? Łatwo wykrywał tętno?
Screenshot_20210602-224716_Samsung%20Internet.jpeg

Kiedy pochwalicie się że jesteście w ciąży? (Mam na myśli najbliższą rodzinę i przyjaciół) [emoji848]
U mnie prawie wszyscy juz wiedza [emoji1]
Dziewczyny pomocy... Ja jakoś od wczoraj nie czuję się jak w ciąży. Trochę się martwię, wiem że objawy albo ich brak nie świadczą wcale ot ym że jest dobrze bądź źle. Ale strach bierze górę..
[emoji30] Piersi bolą znacznie mneij niż bolaly, mdłości mimo że były słabe tak nie ma... Zawroty głowy też ustały. Wiem jestem straszna panikara ale jakoś mam czarne myśli. Wizyta we dopiero we wtorek...
Moze to co napisze Ci pomoze. Poltora tygodnia temu trafilam do szpitala z krwawieniem. W drodze na izbe przyjec rozne mysli mi przychodzily do glowy. Ze to koniec, ze przeciez pare dni wczesniej ucichly objawy, ze piersi mnie nie bola, ze nie ma mdlosci, ze to juz wczesniej zwiastowalo katastrofe. W szpitalu dowiedzialam sie, ze z dzieciatkiem wszystko w porzadku, serduszko bije, a krwawienie moze sie po prostu zdarzyc. "Ustanie" objawow nie mialo tu nic do rzeczy, ot, normalny przebieg ciazy :) nie ma co swirowac ;)

reklama
U mnie prawie wszyscy juz wiedza [emoji1]Moze to co napisze Ci pomoze. Poltora tygodnia temu trafilam do szpitala z krwawieniem. W drodze na izbe przyjec rozne mysli mi przychodzily do glowy. Ze to koniec, ze przeciez pare dni wczesniej ucichly objawy, ze piersi mnie nie bola, ze nie ma mdlosci, ze to juz wczesniej zwiastowalo katastrofe. W szpitalu dowiedzialam sie, ze z dzieciatkiem wszystko w porzadku, serduszko bije, a krwawienie moze sie po prostu zdarzyc. "Ustanie" objawow nie mialo tu nic do rzeczy, ot, normalny przebieg ciazy :) nie ma co swirowac ;)
@Gwiazdka94
U mnie też już prawie wszyscy wiedzą 🤣🤣🤣🤣🤣 a mieliśmy zostawić to w tajemnicy.... hahaha

Do góry