reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Przed ciąża tez brałam pragnę i tak samo się czułam - myślałam ze to zbieg okoliczności ale chyba jednak nie .. coś mi te witaminy chyba nie służą ..
Ja nigdy nie mialam problemów z tarczycą, zawsze tsh 1.0-1.3 maksymalnie, zaczelam
Brac pregna start (bralam ze dwa miesiące) zaczelam się gorzej czuć, zbadalam miedzy innymi tsh (myslalam ze proforma) i wyszło mi 3.4! Nogi się przede mną ugiely
Skonsultowałam to z pielęgniarkami, z dwoma
Lekarzami, odstawilam pregna i za miesiąc znów wynik tsh 1.1

wniosek jest taki, ze mi nie służy ta dawka jodu która tam jest, z tego co pamietam 200%
zarowno za mała podaż jodu jak i za duża może powodować wzrost tsh. Mi ta pregna nie służyła, teraz nie mam tego problemu i w sumie to był jednorazowy incydent

hasmimoto tez nie mam bo jak zobaczyłam 3.4 to poszlam spr przeciwciała anty tpo i anty tg i wszystko maluteńkie.

Znam to doskonale z tym że syn już raczej w dzień spać nie chce.. dobrze że chodzi do pkola A ja mam l4 hehe
Mam to samo. W poprzedniej ciąży też miałam takie ciśnienie niskie. Teraz najbardziej dokucza mi "spanie na stojąco". Tylko, że w domu córka szaleje i mogę spać tylko kiedy ona śpi [emoji846]

Ja nigdy nie mialam problemów z tarczycą, zawsze tsh 1.0-1.3 maksymalnie, zaczelam
Brac pregna start (bralam ze dwa miesiące) zaczelam się gorzej czuć, zbadalam miedzy innymi tsh (myslalam ze proforma) i wyszło mi 3.4! Nogi się przede mną ugiely
Skonsultowałam to z pielęgniarkami, z dwoma
Lekarzami, odstawilam pregna i za miesiąc znów wynik tsh 1.1

wniosek jest taki, ze mi nie służy ta dawka jodu która tam jest, z tego co pamietam 200%
zarowno za mała podaż jodu jak i za duża może powodować wzrost tsh. Mi ta pregna nie służyła, teraz nie mam tego problemu i w sumie to był jednorazowy incydent

hasmimoto tez nie mam bo jak zobaczyłam 3.4 to poszlam spr przeciwciała anty tpo i anty tg i wszystko maluteńkie.
Ja już po 3 tabletkach strasznie źle się czułam , dzisiaj jest już o wiele lepiej

A ja dzisiaj pierwszy raz zwymiotowalam. Zrobiłam sobie rano wodę z imbirem. I nie wiem co mnie podkusiło, ale zjadłam ten kawałeczek. Po 2 min zwróciłam dokładnie to wszystko co wypiłam. Bleh 😐🤢

Cześć dziewczyny. Ja dzisiaj obudziłam się z bólem głowy, trochę ucha i gardła. Tak że czosnek w uchu już był, właśnie płukałam gardło solą. Jeszcze ta głowa 🤦 masakra. Kumulacja. Oczywiście ja jestem panikarą i już się obawiam antybiotyku.

Cześć Mamuski. Od kilku dni w ogóle się nie odzywam ale czuje się okropnie. Mdlosci wymioty i wszystko naraz. Ale czytam was i gratulacje wszystkich pozytywnych wieści. Ja dziś zdalam egz na prawko :-) bardzo się cieszę bo czuje się fatalnie od rana. ❤
I jeszcze jedno, poszlybyscie dziewczyny na wesele znajomego? Ja zdecydowałam że nie idę, lekarz mnie poparl. Będzie około 120 osób, trochę strach, tymbardziej że po moim weselu połowa osób miała covida. A jaka by była wasza decyzja? Maz idzie, ale jak to lekarz powiedział lepiej mieć kontakt po weselu z jedną osobą, niż na weselu z wieloma.

reklama
Cześć Mamuski. Od kilku dni w ogóle się nie odzywam ale czuje się okropnie. Mdlosci wymioty i wszystko naraz. Ale czytam was i gratulacje wszystkich pozytywnych wieści. Ja dziś zdalam egz na prawko :-) bardzo się cieszę bo czuje się fatalnie od rana. ❤
I jeszcze jedno, poszlybyscie dziewczyny na wesele znajomego? Ja zdecydowałam że nie idę, lekarz mnie poparl. Będzie około 120 osób, trochę strach, tymbardziej że po moim weselu połowa osób miała covida. A jaka by była wasza decyzja? Maz idzie, ale jak to lekarz powiedział lepiej mieć kontakt po weselu z jedną osobą, niż na weselu z wieloma.
Również bym nie poszła , gratuluje zdanego prawka !!!!:)

Do góry