reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

No to tak jak u mnie z cukrami. Co najśmieszniejsze najniższy cukier mam jak zjem 22-23 zwykłą biała kajzerkę z masłem i serem żółtym. Na diecie cukrzycowej to mega rarytas 😂😂 wyczytałam taki patent na necie i u mnie faktycznie się sprawdza.
A to ciekawe... Może i ja spróbuje 😁 o której zazwyczaj jesz ostatni posiłek? Ja staram się do 21 bo spać chodzę dość późno.

reklama
Dziewczyny mam pytanie o tsh, dziś robiłam badania i morfologia, mocz, toxoplazmoze wyszły ok a tsh 2,97. Na wyniku pisze ze pierwszy trymestr powinien być do od 0,01-2,32. Czy mam się martwić? Nigdy nie miałam problemów z tarczyca lub o nich nie wiedziałam, w poprzednich ciążach miałam wynik dobry ale było to już ładnych kilka lat temu.. Czy taki wynik wymaga jakiejś pilniejszej wizyty u lekarza czy czekać normalnie do 9.06 i się nie przejmować?
Ja skontaktowałabym się z lekarzem, tylko że ja choruje na tarczycę, więc pewnie inaczej na to patrzę.

Też się nad tym zastanawiam 😰 z jednej strony super wiedzieć, z drugiej czasami wychodzą cuda niewidy a dziecko jest zdrowe...

Ja mam tak 😭 cały czas mnie mdli, dwa razy mi się podniosło ale nie rzygałam, ale mdli mnie cały czas w później mam wrażenie, że jestem głodna, jak zjem to mam zgagę i tak w kółko.

Super 🥰🥰 cieszę się Twoim szczęściem 🥰🥰🥰

Gratuluję 😍😘

Ja nigdy nie sprawdzałam 🙄😂

Gratuluję 😍😍😍 cieszę się razem z Tobą 😍

Najważniejsze, że serducho bije 😍🥰

Ojej ale cudowną wiadomość 😍🥰🥰 a właśnie chciałam pisać czy ktoś był na 6+1 i było coś widać bo ja mam jutro i się stresuję czy cokolwiek zobaczę 😰

Będzie dobrze ♥️ grunt to pozytywne myślenie ♥️
Ja byłam wprawdzie w 6+3 właśnie z krwawieniem, ale według usg to było 6+1 i było serduszko. Co ciekawe za za tydzień zamiast 7+2 usg się zbiegło z terminem om i wyszło 7+4. Trzymam kciuki, żeby było ❤

Czy dzisiaj mamy jakieś wizyty ? Bardzo mocno trzymam kciuki ! Kurczę wiecie co .. zmieniłam witaminy na pragnę i chyba po nich się tak źle wczoraj czułam , normalnie brałam falvit i w pierwszej ciąży również , dziś rano tez wzięłam falvit i czuje się o niebo lepiej ... nawet mała kawka z mleczkiem mi smakuje 🤗

Kurcze może coś w tym jest, ja też zmieniłam z femibion na prenatal uno i też wydaje mi się że od tego czasu gorzej się czuje.. Może to zbieg okoliczności a może taka reakcja na zmianę witamin[emoji848]
Czy dzisiaj mamy jakieś wizyty ? Bardzo mocno trzymam kciuki ! Kurczę wiecie co .. zmieniłam witaminy na pragnę i chyba po nich się tak źle wczoraj czułam , normalnie brałam falvit i w pierwszej ciąży również , dziś rano tez wzięłam falvit i czuje się o niebo lepiej ... nawet mała kawka z mleczkiem mi smakuje [emoji847]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji3590]miłego dnia

Kurcze może coś w tym jest, ja też zmieniłam z femibion na prenatal uno i też wydaje mi się że od tego czasu gorzej się czuje.. Może to zbieg okoliczności a może taka reakcja na zmianę witamin[emoji848]Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji3590]miłego dnia
Przed ciąża tez brałam pragnę i tak samo się czułam - myślałam ze to zbieg okoliczności ale chyba jednak nie .. coś mi te witaminy chyba nie służą ..

Czy dzisiaj mamy jakieś wizyty ? Bardzo mocno trzymam kciuki ! Kurczę wiecie co .. zmieniłam witaminy na pragnę i chyba po nich się tak źle wczoraj czułam , normalnie brałam falvit i w pierwszej ciąży również , dziś rano tez wzięłam falvit i czuje się o niebo lepiej ... nawet mała kawka z mleczkiem mi smakuje 🤗
Ja też po Pregnie miałam problemy - żołądkowe i to takie straszne. Po 2 tygodniach zażywania zmieniłam na DuphaVit i przeszło od razu właściwie.

reklama
Do góry