reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

No to tak jak u mnie z cukrami. Co najśmieszniejsze najniższy cukier mam jak zjem 22-23 zwykłą biała kajzerkę z masłem i serem żółtym. Na diecie cukrzycowej to mega rarytas 😂😂 wyczytałam taki patent na necie i u mnie faktycznie się sprawdza.
A to ciekawe... Może i ja spróbuje 😁 o której zazwyczaj jesz ostatni posiłek? Ja staram się do 21 bo spać chodzę dość późno.

reklama
Dziewczyny mam pytanie o tsh, dziś robiłam badania i morfologia, mocz, toxoplazmoze wyszły ok a tsh 2,97. Na wyniku pisze ze pierwszy trymestr powinien być do od 0,01-2,32. Czy mam się martwić? Nigdy nie miałam problemów z tarczyca lub o nich nie wiedziałam, w poprzednich ciążach miałam wynik dobry ale było to już ładnych kilka lat temu.. Czy taki wynik wymaga jakiejś pilniejszej wizyty u lekarza czy czekać normalnie do 9.06 i się nie przejmować?
Ja skontaktowałabym się z lekarzem, tylko że ja choruje na tarczycę, więc pewnie inaczej na to patrzę.

Też się nad tym zastanawiam 😰 z jednej strony super wiedzieć, z drugiej czasami wychodzą cuda niewidy a dziecko jest zdrowe...

Ja mam tak 😭 cały czas mnie mdli, dwa razy mi się podniosło ale nie rzygałam, ale mdli mnie cały czas w później mam wrażenie, że jestem głodna, jak zjem to mam zgagę i tak w kółko.

Super 🥰🥰 cieszę się Twoim szczęściem 🥰🥰🥰

Gratuluję 😍😘

Ja nigdy nie sprawdzałam 🙄😂

Gratuluję 😍😍😍 cieszę się razem z Tobą 😍

Najważniejsze, że serducho bije 😍🥰

Ojej ale cudowną wiadomość 😍🥰🥰 a właśnie chciałam pisać czy ktoś był na 6+1 i było coś widać bo ja mam jutro i się stresuję czy cokolwiek zobaczę 😰

Będzie dobrze ♥️ grunt to pozytywne myślenie ♥️
Ja byłam wprawdzie w 6+3 właśnie z krwawieniem, ale według usg to było 6+1 i było serduszko. Co ciekawe za za tydzień zamiast 7+2 usg się zbiegło z terminem om i wyszło 7+4. Trzymam kciuki, żeby było ❤

Czy dzisiaj mamy jakieś wizyty ? Bardzo mocno trzymam kciuki ! Kurczę wiecie co .. zmieniłam witaminy na pragnę i chyba po nich się tak źle wczoraj czułam , normalnie brałam falvit i w pierwszej ciąży również , dziś rano tez wzięłam falvit i czuje się o niebo lepiej ... nawet mała kawka z mleczkiem mi smakuje 🤗

Kurcze może coś w tym jest, ja też zmieniłam z femibion na prenatal uno i też wydaje mi się że od tego czasu gorzej się czuje.. Może to zbieg okoliczności a może taka reakcja na zmianę witamin[emoji848]
Czy dzisiaj mamy jakieś wizyty ? Bardzo mocno trzymam kciuki ! Kurczę wiecie co .. zmieniłam witaminy na pragnę i chyba po nich się tak źle wczoraj czułam , normalnie brałam falvit i w pierwszej ciąży również , dziś rano tez wzięłam falvit i czuje się o niebo lepiej ... nawet mała kawka z mleczkiem mi smakuje [emoji847]
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji3590]miłego dnia

Kurcze może coś w tym jest, ja też zmieniłam z femibion na prenatal uno i też wydaje mi się że od tego czasu gorzej się czuje.. Może to zbieg okoliczności a może taka reakcja na zmianę witamin[emoji848]Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty [emoji3590]miłego dnia
Przed ciąża tez brałam pragnę i tak samo się czułam - myślałam ze to zbieg okoliczności ale chyba jednak nie .. coś mi te witaminy chyba nie służą ..

Czy dzisiaj mamy jakieś wizyty ? Bardzo mocno trzymam kciuki ! Kurczę wiecie co .. zmieniłam witaminy na pragnę i chyba po nich się tak źle wczoraj czułam , normalnie brałam falvit i w pierwszej ciąży również , dziś rano tez wzięłam falvit i czuje się o niebo lepiej ... nawet mała kawka z mleczkiem mi smakuje 🤗
Ja też po Pregnie miałam problemy - żołądkowe i to takie straszne. Po 2 tygodniach zażywania zmieniłam na DuphaVit i przeszło od razu właściwie.

reklama
Do góry