reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ile czekałyście na l4 na stronie ZUSu? Wczoraj mialam po 21 wypisywane i do tej pory nie ma stronie a sprawdzam co jakiś czas. Nie wiem czy nie zadzwonić do lekarza i się upewnić czy faktycznie wystawił ale no mówił, że wystawia i do kiedy i powiedział, że ok juz wystawione🤷‍♀️

reklama
Ile czekałyście na l4 na stronie ZUSu? Wczoraj mialam po 21 wypisywane i do tej pory nie ma stronie a sprawdzam co jakiś czas. Nie wiem czy nie zadzwonić do lekarza i się upewnić czy faktycznie wystawił ale no mówił, że wystawia i do kiedy i powiedział, że ok juz wystawione🤷‍♀️
Ja jak weszłam na stronę zusu kolejnego dnia to już miałam wystawione, jak zadzwoniłam do pracy to oni u siebie w firmie jeszcze nie mieli, ale powiedzieli „spokojnie, będziemy ściągać z zusu”

Jak coś to zadzwoń do lekarza/rejestracji i zapytaj czy na pewno jest wystawione. Ja tak robiłam jak chciałam sprawdzić czy wszystkie strony są poinformowane, do lekarza, do pracy i na stronę ZUS :)

Witajcie dziewczyny, być może będę lutowa mama (A znając moje poprzednie historie i porod to pewnie styczniową:)). Mam pytanie odnośnie szczepienia, podejrzewam, że mogę być w ciąży na test jeszcze jest kilka dni, a jutro mam termin szczepienia, czy któraś z Was tak się szczepiła nie wiedząc, że jest w ciąży? Moj lekarz aktualnie jesy na wczasach... jutro będę dzwonić do rodzinnej. Co Wasi lekarze mowia na temat szczepien ?

Boże dziewczyny , czy Wam też ciągle jest niedobrze ? Mnie to wykończy , zacznijmy od tego że nie jestem wytrzymała aby znosić ciągle katusze , czuje jakby wszystko zbierało mi się w gardle ale i zarazem czuje głód , jak chce zjeść coś , a najgorzej jest z rana ... to wszystko mi rośnie w buzi , staram się coś zdrowego podjadać aby minimalizować te dziwaczne uczucie .. ale co zjem to za 15-30 minut wszystko powraca😡
Mam to samo! Chwila spokoju i mdłości, chce mi się jeść, ale na nic nie mam ochoty. Nie zjem niedobrze, zjem niedobrze...

Ja na drugi dzień już miałam wpisane

Ja miałam po kilku godzinach..
Ile czekałyście na l4 na stronie ZUSu? Wczoraj mialam po 21 wypisywane i do tej pory nie ma stronie a sprawdzam co jakiś czas. Nie wiem czy nie zadzwonić do lekarza i się upewnić czy faktycznie wystawił ale no mówił, że wystawia i do kiedy i powiedział, że ok juz wystawione[emoji2368]

Dziewczyny a powiedzcie mi czy macie jakieś doświadczenie w tym, Wy byłyście w takiej sytuacji lub znajoma. A wiec (wiem, ze się tak nie zaczyna zdania ale trudno 🤣) od prawie dwóch lat mamy ślub zaplanowany na koniec lipca i tutaj dochodzę do pytania... czy mogę wziąć ślub i zorganizować wesele na 50/60 osób to takie przyjęcie bardziej będzie na zwolnieniu?

Witajcie dziewczyny, być może będę lutowa mama (A znając moje poprzednie historie i porod to pewnie styczniową:)). Mam pytanie odnośnie szczepienia, podejrzewam, że mogę być w ciąży na test jeszcze jest kilka dni, a jutro mam termin szczepienia, czy któraś z Was tak się szczepiła nie wiedząc, że jest w ciąży? Moj lekarz aktualnie jesy na wczasach... jutro będę dzwonić do rodzinnej. Co Wasi lekarze mowia na temat szczepien ?
ja dostałam zalecenie w II lub III trymestrze wykonać szczepienie, ponieważ nie wolno w czasie tworzenia się organów (nie znam fachowej nazwy)

U nas tez wszystko dobrze, ciąża rozwija się prawidłowo ❤️❤️❤️ Tatuś mógł tez zobaczyć jak dziecko się rusza.
Lekarz tez jest jak najbardziej za szczepieniem w drugim trymestrze co mnie cieszy.

Załączniki

• A0621CFE-8AA6-4C24-879F-965B575A14E6.jpeg
    A0621CFE-8AA6-4C24-879F-965B575A14E6.jpeg
    1,2 MB · Wyświetleń: 98
reklama
Hej dziewczyny. Ja już po wizycie. Lekarz potwierdził ciążę. Serduszko bije! Jestem przeszczesliwa. Lekarz wypisał mi L4 na 3 tyg. Mam podwyższone ciśnienie 148/94 i bardzo duże mdłości. Praca w dużym korpo, bardzo stresująca. 10 h przed komputerem z kamerka i naciskają na powrót do biura w pełnym wymiarze czasu. Czuję trochę wyrzuty sumienia z powodu tego L4.
Nie potrzebnie mam wyrzuty sumienia. Załoga na pewno sobie poradzi, a teraz dzidzia jest najważniejsza ❤️

Do góry