reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny, mamusie które poroniły swoje dzieciątko, mam do Was pytanie. Czy jesteście teraz na heparynę? Ja cały czas się bije z myślami czy ją podawać. W tamtą środę lekarz mi przepisał, ale nic nie wyltumaczyl dlaczego. Chyba doczekam do środowej wizyty i dopytam.

Ja porobiłam i teraz też mam heparynę. Bierz żeby nie było za późno!

reklama
A ile ważysz? Dużo zależy też od wagi a później też od przepływów. Ja w 1 brałam 0,4 i teraz tez
a jaką masz dawkę heparyny. Mój lekarz się pomylił i mówił o 0,4, a na recepcie zapisał 0,6. Jak dzisiaj do niego zadzwoniłam to zamiast przepisać na nowo, to powiedział że taka też może być. Wiem że jest lekarzem i wie co robi, ale jednocześnie czytam że najczęściej zapisywana jest właśnie ta 0,4

a jaką masz dawkę heparyny. Mój lekarz się pomylił i mówił o 0,4, a na recepcie zapisał 0,6. Jak dzisiaj do niego zadzwoniłam to zamiast przepisać na nowo, to powiedział że taka też może być. Wiem że jest lekarzem i wie co robi, ale jednocześnie czytam że najczęściej zapisywana jest właśnie ta 0,4
Ja mam dawkę 0,4 . Ale bierz nie czekaj do wizyty gdyby nie było potrzebne to by nie wypisał . To tylko pomoże maluszkowi nie zaszkodzi🥰🥰

Mam tak samo :( Ale prace mam stojąca i te mdłości mnie tak dobijają a pracuje jeszcze najczęściej 6 dni w tygodniu :( Ja zobaczę co mi lekarz powie za tydzień
Dziewczyny, nie wiem, chce mi się płakać. Na szczęście jest pęcherzyk ciążowy, ale taki tyci tyci 0,55 cm. Niby jestem 5+1, oczywiście ginekolog mówił, ze ciąża może jest młodsza itp i mam przyjść za trzy tygodnie na wizytę. Mogłam od razu umawiać się na późniejszy termin... usłyszałam, ze jest młodsza to od razu w przed oczami miałam te same słowa w poprzedniej ciąży, a potem poronienie. Jutro lecę na betę ...
Ale przecież 5 mm to jest akurat na 5+0 czy 5+1

To raczej powinna być 0.4,ale na pewno 0.6 nie zaszkodzisz dziecku. Poproś na najbliższej wizycie o zmianę dawki. Spokojnie wielu to pomaga utrzymać ciążę i na pewno nie szkodzi 😉
ja najbardziej obawiam się po tej większej dawce, że będzie mi serce kołatać. Mialam z serduchem przeboje, częste kołatania ablacja, holtery itd. Pamiętam że po zwichnięciu kostki, przy dawce 0,4 miałam kołatania, i poprostu dlatego teraz boję się zażyć tej większej. A wiem że betablokerów nie mogę w ciąży brać. Jak dzisiaj do niego zadzwoniłam to zamiast zmienić mi dawkę, to tak na odczep się powiedział żeby zażywać tą większą.

Ja straciłam córkę w 19tc , niestety miała wadę genetyczną, ale po samym poronieniu zrobiłam badania na trombofilie i wyszły mi 3 mutacje więc tak czy siak mam wskazania do heparyny.. A czy lekarz daje heparyne po poronieniu tak bez konkretnej zbadanej przyczyny to nie wiem .. nie spotkałam się, no ale lekarz chyba wie co robi :)
Dziewczyny, mamusie które poroniły swoje dzieciątko, mam do Was pytanie. Czy jesteście teraz na heparynę? Ja cały czas się bije z myślami czy ją podawać. W tamtą środę lekarz mi przepisał, ale nic nie wyltumaczyl dlaczego. Chyba doczekam do środowej wizyty i dopytam.

reklama
Ja straciłam córkę w 19tc , niestety miała wadę genetyczną, ale po samym poronieniu zrobiłam badania na trombofilie i wyszły mi 3 mutacje więc tak czy siak mam wskazania do heparyny.. A czy lekarz daje heparyne po poronieniu tak bez konkretnej zbadanej przyczyny to nie wiem .. nie spotkałam się, no ale lekarz chyba wie co robi :)
Bardzo mi przykro ale jesteśmy w osobnej sytuacji , sama sobie robisz zastrzyki? Dla mnie pierwszy to była tragedia nie dość ze robiłam na poziomo to mega piekło teraz już jest bezbolesnie 🙈

Do góry