reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziękuję dziewczyny❤️❤️ Tak, owulację sprawdzałam testami i była książkowo, ok 18 kwietnia, jeszcze się nie poddaję💪🏻 Zobaczymy za tydzień :)

reklama
Dziewczyny dziękuje za wsparcie ! Ale właśnie wyczytałam na necie ze on chyba tyle powinien mieć 🙈🙈 i chyba pomyliłam centymetry z milimetrami. Czego ja jestem taka panikara .....

Ale jutro i tak idę na betę 🙈
Tak właśnie mi sie wydawało że z paniki źle przeczytałaś mierzenie bo masz 0,55 czyli to 5 mm z hakiem :)

Mam to samo kochana tez się boje bardzo biorę leki na potrzymanie ciąży bo gin powiedziała ze tez za młoda już nie jestem a wiec trzeba uważać i być ostrożnym od dwóch dni leze bo mi macica się opuściła po prostu odpoczywam i czytam forum 😊🥰musimy być silne nasze aniołki czekają na nas w niebie 🙏
To prawda... Ja mam wizytę jutro. Jak byłam w pracy to się nie stresowałam ale jak już jestem w domu to o niczym innym nie myślę 😊

styczniowe mamy :)

01.01.22r. - @monnkej
02.01.22r. - @AliceinWonderland
03.01.22r.
04.01.22r. - @Nati1710, @Paradoksalna, @Martyna2022,
05.01.22r. - @Klauuudia, @DDominia,
06.01.22r. - @DoMa29, @Kirka28, @Viola1991,
07.01.22r. - @słodka_beza
08.01.22r. - @koniczynka00, @Felczunia, @Mikkka123,
09.01.22r. - @Blues, @Mamazbb, @Magdam27, @Karolina2495, @Majula2112,
10.01.22r. - @Lusia125, @Ami21,
11.01.22r. - @NataliaW93,
12.01.22r. - @Marika92, @Aleksanderka_30,
13.01.22r. - @Aga87lan, @Mimimka89, @Grabi90,
14.01.22r.
15.01.22r.
16.01.22r.
17.01.22r.
18.01.22r. - @Mona.lisa,
19.01.22r. - @Lenkka28,
20.01.22r. - @lexandrA,
21.01.22r.
22.01.22r.
23.01.22r.
24.01.22r. - @AB28,
25.01.22r.
26.01.22r.
27.01.22r.
28.01.22r.
29.01.22r.
30.01.22r.
31.01.22r.
Ja na 16.01
Dziewczyny, nie wiem, chce mi się płakać. Na szczęście jest pęcherzyk ciążowy, ale taki tyci tyci 0,55 cm. Niby jestem 5+1, oczywiście ginekolog mówił, ze ciąża może jest młodsza itp i mam przyjść za trzy tygodnie na wizytę. Mogłam od razu umawiać się na późniejszy termin... usłyszałam, ze jest młodsza to od razu w przed oczami miałam te same słowa w poprzedniej ciąży, a potem poronienie. Jutro lecę na betę ...
Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze❤️ Ja tez dziś 5+1 i się wstrzymam z wizytą, jutro tez robię betę. Trochę fiksuje bo w tamtym tyg robiłam we wtorek i czwartek i ładnie przyrosła, ale muszę tez sprawdzić to w tym tyg dla własnego spokoju, a pamietam jak poroniłam to tak malutko wzrosła po kilku dniach..

Ja na 16.01

Trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze❤️ Ja tez dziś 5+1 i się wstrzymam z wizytą, jutro tez robię betę. Trochę fiksuje bo w tamtym tyg robiłam we wtorek i czwartek i ładnie przyrosła, ale muszę tez sprawdzić to w tym tyg dla własnego spokoju, a pamietam jak poroniłam to tak malutko wzrosła po kilku dniach..
No to jutro zobaczymy co za liczby nam wyjdą ☺️

Dziewczyny, mamusie które poroniły swoje dzieciątko, mam do Was pytanie. Czy jesteście teraz na heparynę? Ja cały czas się bije z myślami czy ją podawać. W tamtą środę lekarz mi przepisał, ale nic nie wyltumaczyl dlaczego. Chyba doczekam do środowej wizyty i dopytam.

Dziewczyny, mamusie które poroniły swoje dzieciątko, mam do Was pytanie. Czy jesteście teraz na heparynę? Ja cały czas się bije z myślami czy ją podawać. W tamtą środę lekarz mi przepisał, ale nic nie wyltumaczyl dlaczego. Chyba doczekam do środowej wizyty i dopytam.
Ja jestem po stracie pierwsze badanie jakie mi zlecił to trombofilia wyszły mi nieprawidłowe 4 mutacje od pozytywnego testu jestem na heparynie i 2x1 luteina dopochwowo . Heparyna sprawia ze nie robią się skrzepy które mogą zaszkodzić maleństwu tak było w moim przypadku

Jak zapisał i poroniłas wcześniej to bierz. To w niczym nie zaszkodzi a wręcz może pomóc utrzymać ciążę. Nie ma na co czekać im szybciej zaczniesz brać tym lepiej.

reklama
Ja jestem po stracie pierwsze badanie jakie mi zlecił to trombofilia wyszły mi nieprawidłowe 4 mutacje od pozytywnego testu jestem na heparynie i 2x1 luteina dopochwowo . Heparyna sprawia ze nie robią się skrzepy które mogą zaszkodzić maleństwu tak było w moim przypadku
a jaką masz dawkę heparyny. Mój lekarz się pomylił i mówił o 0,4, a na recepcie zapisał 0,6. Jak dzisiaj do niego zadzwoniłam to zamiast przepisać na nowo, to powiedział że taka też może być. Wiem że jest lekarzem i wie co robi, ale jednocześnie czytam że najczęściej zapisywana jest właśnie ta 0,4

Do góry