reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Mam niemoc.
Wczoraj przez ból głowy położyłam się już po 21 i spalan do 8,30 z małą przerwą w nocy na siku i później nie mogłam zasnąć.
Ten ciągły strach mnie wykańcza. Tak bym chciała się wyluzować, a te myśli gdzieś krążą po głowie.
Dzisiaj rozpoczynam 7 tydzień. W środę USG.
W ogóle wydaje mi się, że lekarz dosyć często zaleca USG. Miałam w 4 tygodniu, w ubiegłym i w tą środę też idę, żeby zobaczyć czy jest ❤️.
A w 4 tygodniu było coś widać na USG? Pecherzyk ciazowy? Ja się nie znam, to moja pierwsza ciaza a sama idę niedługo na pierwsza wizytę 😊

reklama
ja to samo, strasznie panikuje, przybieram sobie do głowy i wkręcam.
Na samą myśl o środowej wizycie tętno mi skacze.
Dokładnie mam też taki strach przed wizytą. Chcę pójść do lekarza i się przekonać, że wszystko jest ok, a jak jestem już w gabinecie to bardzo się denerwuje. Trzęsą mi się nogi, skręca w brzuchu. Staram sobie to racjonalnie tłumaczyć, że to, że się boję nic dobrego nie przyniesie a może zaszkodzić tylko. Mnie odrobinkę uspokaja fakt, że mam dosyć mocne mdłości. Są one na ten czas moim gwarantem, że raczej wszystko idzie w dobrym kierunku.

A w 4 tygodniu było coś widać na USG? Pecherzyk ciazowy? Ja się nie znam, to moja pierwsza ciaza a sama idę niedługo na pierwsza wizytę 😊
kiedy byłam w 4 tygodniu lekarz powiedział że nic nie widać, a jak byłam w 6 to robił pomiar, i znów powiedział że nic nie widać, a na USG według mnie widać. Dołączę zdjęcie.
Kazał teraz przyjść za tydzień i powiedział że jeśli będzie ok, to założy kartę ciąży

Dołączam

Załączniki

• 2d39c9b3-8d73-4c65-b5c7-becf23119ebd.jpg
    2d39c9b3-8d73-4c65-b5c7-becf23119ebd.jpg
    51,7 KB · Wyświetleń: 86
Dziewczyny czy któraś miała brązowe uplawy w ciąży teraz? Ja właśnie mam ale nie boli mnie brzuch wczoraj na wizycie wszystko ok. I nie wiem co teraz myśleć. Do lekarza dodzwonię się dopiero w poniedziałek
Ja z synem rowno 47 dni od okresu mialam lekko brazowe jednodniowe plamienie - lekarz nie wiedzial co bylo przyczyna a ciaza cala bez problemow mialam. W tej ciazy rowniez wczoraj (i znow 47 dni od okresu) dostalam jasno bezowego plamienia. Zadzwonilam po teleporade i dostalam luteine bo wizyta dopiero 20stego.
W pierwszej ciazy mialam ciemno brazowe plamienie i bole brzucha, biegunke i bole krzyza - tego nie da sie z niczym pomylic i to bylo poronienie.
Dlatego jesli cie nic nie boli to zadzwonilabym nawet do rodzinnego po luteine i obserwowala uwaznie. To moze byc nic groznego, lub po prostu wczoraj po badaniu jakies naczynko peklo...

reklama
Do góry