reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Ja planuje się zapisać jak tylko @ nie przyjdzie i potwierdzę betę. Na około 6 tydzień..
Martwi mnie ten pobolewający brzuch, ciągle go czuje i jest taki jakby wzdety na dole... Mam nadzieję że wszystko będzie ok

Ja planuje się zapisać jak tylko @ nie przyjdzie i potwierdzę betę. Na około 6 tydzień..
Martwi mnie ten pobolewający brzuch, ciągle go czuje i jest taki jakby wzdety na dole... Mam nadzieję że wszystko będzie ok
Jak nie ma żadnego plamienia ani krwawienia to raczej nic złego nie zwiastuje. Nie martw się na zapas :)

Mnie tez dzisiaj jakoś mocniej pobolewa, ale tylko przed tym jak czuje ze mam pełny pęcherz. Nie mam pojęcia o co chodzi. Po siku już jest ok 😂

KOCHANA MAM TO SAMO!!!! Tez się martwię... dziś 4t5d
I boli mnie nie wiem krocze? Tak promieniuje chwilami delikatnie i mam zaparcia 🥲

DIewczyny nie wiem czy tutaj Was już pytałam ale macie jakieś bole podbrzusza/krocza?

Ja wlasciwie codziennie mam. Nie caly czas, ale pobolewa jak na okres. Gin mowila, ze to normalne.

Mam taką nadzieję że jakos sobie poradzimy [emoji3531] jak się dziś czujecie?

Strasznie zmeczona jestem :( musialam dluzej zostac w pracy

Gratulacje [emoji3590]

Ale podziwiam Was dziewczyny, bo dla mnie dwójka dzieci na raz to chyba już byłby max. Poza tym jak z ta ciąża będzie wszystko ok to będzie 9 lat różnicy, wiec już taka przepaść między dziećmi.
Dlatego super jak są takie małe różnice pomiędzy rodzeństwem, ale wiadomo, ze coś za coś [emoji23]

Ja z Lubuskiego jestem ;)

Mam jeszcze do Was pytanie, robiła któraś z Was może progesteron już w ciąży?
ja przy becie 43 miałam progesteron 18 i niby jest w normie, ale jakoś wydaje mi się za niski.

Robilam w dniu pozytywnego testu - wynosil 14, dwa pozniej jak powtarzalam bete, wynosil 20. (tak, wiem, jestem nadgorliwa, nikt nie powtarza progesteronu [emoji85])

A kiedy macie pierwsz noe wizyty? W jakich tygodniach ciąży?

Ja się zapisałam na 10.05 z om wychodzi mi na ten dzień 5t4d mam nadzieję że już coś zobaczę [emoji846]

Ja mam 11 maja pierwsze usg, to bedzie 6+2, ale ten czas sie wlecze [emoji86]

Tak w ogole to sie chyba nie witalam [emoji16] pozytywny test wyszedl mi 22.04, najpiekniejszy dzien w zyciu. Wedlug daty poczecia termin porodu wychodzi 2.01. Przyrost bety prawidlowy, nie moge sie doczekac pierwszego usg [emoji3059] mam nadzieje, ze dzidzis rozwija sie prawidlowo. Tez miewacie obawy czy tam wszystko ok? To moja pierwsza ciaza, wiem, ze sporo dziewczyn na forum doswiadczylo poronien i gdzies w srodku sie troche boje. Jak sobie radzicie z takimi myslami?

Ja mam około 7go tygodnia. Byłam już u Gino ale nie widziała nic . Już wydałam chyba 100€ na testy ciążowe. Jak wariatka sprawdzam namiętnie czy przypadkiem kreska nie blednie 🤦🤦 a to moja trzecia ciąża. Ale jakoś tak przy tej wyjątkowo mam wiele obaw. Mąż mnie upomina, że mam tak nie myśleć bo w końcu przyciągnę coś niedobrego.

KOCHANA MAM TO SAMO!!!! Tez się martwię... dziś 4t5d
I boli mnie nie wiem krocze? Tak promieniuje chwilami delikatnie i mam zaparcia 🥲
Myślę że nie ma się czym martwić mnie w każdej ciąży tak boli podobnie jak na okres 🙂
Ja wlasciwie codziennie mam. Nie caly czas, ale pobolewa jak na okres. Gin mowila, ze to normalne.

Strasznie zmeczona jestem :( musialam dluzej zostac w pracy

Robilam w dniu pozytywnego testu - wynosil 14, dwa pozniej jak powtarzalam bete, wynosil 20. (tak, wiem, jestem nadgorliwa, nikt nie powtarza progesteronu [emoji85])

Ja mam 11 maja pierwsze usg, to bedzie 6+2, ale ten czas sie wlecze [emoji86]

Tak w ogole to sie chyba nie witalam [emoji16] pozytywny test wyszedl mi 22.04, najpiekniejszy dzien w zyciu. Wedlug daty poczecia termin porodu wychodzi 2.01. Przyrost bety prawidlowy, nie moge sie doczekac pierwszego usg [emoji3059] mam nadzieje, ze dzidzis rozwija sie prawidlowo. Tez miewacie obawy czy tam wszystko ok? To moja pierwsza ciaza, wiem, ze sporo dziewczyn na forum doswiadczylo poronien i gdzies w srodku sie troche boje. Jak sobie radzicie z takimi myslami?
U mnie pierwsza ciąża była poronieniem i powiem ci że przy kolejnej bardzo się stresowałam co chwilę chodziłam do łazienki sprawdzałam czy krew nie leci ale na szczęście kolejne ciążę były bez powikłań i mam nadzieję że ta też obędzie się bez 🙂

reklama
Do góry