reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hej dziewczyny 💗jak się trzymacie? Mam nadzieje ze zdrówko dopisuje 🤰♥️
Mam pytanie trochę krępujące, a mianowicie ciekawi mnie jak u was z kwestia depilacji? Właśnie zapisałam sie na wosk żeby sie przygotować do porodu i być „gładka” tam na dole ale trzasnę tez nogi żeby miec spokój i nie myśleć o tym po porodzie.
Jak do tej pory radziłam sobie depilatorem elektrycznym ale teraz przez ogromny brzuszek już kompletnie nic nie widzę! 😆
Jak wy sobie radzicie? Jak zapatrują sie na to w Polsce lekarze i położne? Bardzo mnie to ciekawi…
Dobrze, ale mam delikatne skurcze , dzis ktg i raczej możliwy pobyt w szpitalu juz po ściągnięciu pessara będzie

Jakos daje rade , na stojąco 😅 bo na siedząco ciężko, brzuch przeszkadza
Lekarze nie zwracają uwagi na to , ew sami ogolą jak będzie dla nich nie widoczne :)

reklama
Dokładnie w planie porodu możesz nawet zaznaczyć że chcesz żeby cie wygolili[emoji106] ja to akurat wolę sama.
Ale będą wywoływać?
Dobrze, ale mam delikatne skurcze , dzis ktg i raczej możliwy pobyt w szpitalu juz po ściągnięciu pessara będzie

Jakos daje rade , na stojąco [emoji28] bo na siedząco ciężko, brzuch przeszkadza
Lekarze nie zwracają uwagi na to , ew sami ogolą jak będzie dla nich nie widoczne :)

Ja dzisiaj byłam na ostatniej wizycie. Wszystko ok, szyjki prawie brak 😅 ale i skurczy zero. Mam w czwartek jeszcze pojawić się na ktg a w sobotę jechać na ktg do szpitala i tam mają zadecydować czy zostaję, czy czekamy dalej na rozwój akcji. Nie mogę uwierzyć, że ta ciąża tak zleciała i za chwilę będzie nas trójka 😀

reklama
Ja juz po ktg i badaniu
Pessar ściągnięty, skurcze mam regularne ale jestem w domu
Mam teraz liczyć co ile mam skurcze , czy wody będą się sączyć czy odejdą wgl to od razu szpital
Jutro ktg i ocena afi raz jeszcze , oraz zgoda na seks by ruszyć wtedy w czwartek z samego rana mam się zgłosić do szpitala i poród siłami natury :)
Czekamy 🥳✊

Do góry