No właśnie mi mój ginekolog polecił pić po skończonym 36 tcDziewczyny a słyszałyście coś o herbacie z liści malin? Zastanawiam się czy jest sens picia, czy coś daje odnośnie przyspieszenia porodu
reklama
U mnIe właśnie ja sama z partnerem, który jest bałaganiarzem.Więc samo sprzątanie to nie jest wyczyn, bo jak zetrzeć kurze i odkurzyć to pikuś ale wkurza te właśnie zostawianie wszystkiego, że wjechać ze ścierką na szybko nie można.
Dlatego też jak ja sprzątam to on dostał śniadania i obiady do ogarniania coby po równo. Plus mycie naczyń bo nadal nie mamy zmywarki a to jest znienawidzona czynność dla mnie. A zmywarka plus suszarka elektryczna to moje dwa marzenia.
My dzisiaj zakupiliśmy przewijak w Ikei, plus wanienkę i lampkę bo odbiór w sklepie za 1zl jak powyżej 400zl a mi się jakoś po Ikei nie chce chodzić, szczególnie że ostatnio prawie tam zemdlałam i mam jakąś awersję teraz.
W sumie jak dojdzie reszta paczek to oprócz drugich klapek do szpitala będę mieć wszystko z wyprawki w końcu
Ja właśnie pamiętam, że położna polecała masowanie sobie krocza przed porodem, muszę poczytać i zacząć, też zabrałam swoją piłkę do ćwiczeń i mogę coś zacząć robić. Chciałabym jednak jak najdłużej przy porodzie być w domu. Myć się pod swoim prysznicem, słuchać muzyki, nawet czytałam że dobrze trochę potańczyć. Ale co to będzie w rzeczywistości to nie wiadomo. Moja mama jak rodziła to leżała, miała wywoływane oba porody bo przenoszone i nie pozwalali jej się ruszać z łóżka, mysle że to też ma duży wpływ że tak długo rodziła i porody długie z powikłaniami.
O herbacie malinowej słyszałam, ale chyba przed terminem mi się nie spieszy, więc nie będę pić przed. Mogę zacząć w styczniu. Na pewno nie zaszkodzi na koniec ciąży.
Dlatego też jak ja sprzątam to on dostał śniadania i obiady do ogarniania coby po równo. Plus mycie naczyń bo nadal nie mamy zmywarki a to jest znienawidzona czynność dla mnie. A zmywarka plus suszarka elektryczna to moje dwa marzenia.
My dzisiaj zakupiliśmy przewijak w Ikei, plus wanienkę i lampkę bo odbiór w sklepie za 1zl jak powyżej 400zl a mi się jakoś po Ikei nie chce chodzić, szczególnie że ostatnio prawie tam zemdlałam i mam jakąś awersję teraz.
W sumie jak dojdzie reszta paczek to oprócz drugich klapek do szpitala będę mieć wszystko z wyprawki w końcu
Ja właśnie pamiętam, że położna polecała masowanie sobie krocza przed porodem, muszę poczytać i zacząć, też zabrałam swoją piłkę do ćwiczeń i mogę coś zacząć robić. Chciałabym jednak jak najdłużej przy porodzie być w domu. Myć się pod swoim prysznicem, słuchać muzyki, nawet czytałam że dobrze trochę potańczyć. Ale co to będzie w rzeczywistości to nie wiadomo. Moja mama jak rodziła to leżała, miała wywoływane oba porody bo przenoszone i nie pozwalali jej się ruszać z łóżka, mysle że to też ma duży wpływ że tak długo rodziła i porody długie z powikłaniami.
O herbacie malinowej słyszałam, ale chyba przed terminem mi się nie spieszy, więc nie będę pić przed. Mogę zacząć w styczniu. Na pewno nie zaszkodzi na koniec ciąży.
Karolina2495
Fanka BB :)
Prawda [emoji16] ja też normalnie sprzątam gotuję i jeszcze 1,5 roczniaka mam cały dzień w domu [emoji2] szyjka twarda zamknięta, a zostały 4 tygodnie do terminu
Hehe tak przy małym dziecku inaczej się nie da. Coś ty ja uważam że trzeba się ruszać w ciąży a trzymanie odkurzacza czy mopa nie jest jakieś uciążliwe. Fakt jakbym miała dźwigać odkurzacz latać z kablami to też bym zrezygnowała [emoji85][emoji85] męża dużo w domu nie ma więc jaki ja syf bym miała [emoji85][emoji85] ja odkurzam dół ok 60m a górę to raz w tygodniu.
Ja w poniedziałek mam wizytę i mam szczerze nadzieje, że szyjka się skraca…. Bo ja wg zamierzeń lekarki nie mogę rodzic w styczniu Uparła się i już przez tą cukrzycę. Coś mi się wydaje, że raczej chodzi o to, żeby mieć mnie z głowy na nowy rok…
Sylwestrowa
No coś ty, na pewno tak nie jest Przez cukrzyce to są normalne procedury, ze szybciej kładą na wywołanie…Ja w poniedziałek mam wizytę i mam szczerze nadzieje, że szyjka się skraca…. Bo ja wg zamierzeń lekarki nie mogę rodzic w styczniu Uparła się i już przez tą cukrzycę. Coś mi się wydaje, że raczej chodzi o to, żeby mieć mnie z głowy na nowy rok…
Pomoże ktoś w pisaniu pracy. Prosze bardzo o pomoc i wypelnienie tej ankiety.
Ankieta dotyczaca przebiegu ciąży i porodu
Szanowny Panie / Szanowna Pani, Prosimy o poświęcenie kilku minut na wypełnienie poniższej ankiety.
www.survio.com
No właśnie, a ja wolałabym uniknąć tego balonika swoich chłopaków urodziłam w terminie bez wywoływania. Z drugiej strony diabetolog mówiła, że nie każda kobieta z cukrzycą rodzi przed terminem, więc moim zdaniem bez sensu ten balonik. Tym bardziej, że mi się wydaje, że młoda nie będzie duża.No coś ty, na pewno tak nie jest Przez cukrzyce to są normalne procedury, ze szybciej kładą na wywołanie…
Sylwestrowa
Czy pomogłam wypełniając tylko dane dotyczące przebiegu ciąży? Poród tuż tuż, także na dwa czy trzy ost pytania nie odpowiedziałamPomoże ktoś w pisaniu pracy. Prosze bardzo o pomoc i wypelnienie tej ankiety.
Ankieta dotyczaca przebiegu ciąży i porodu
Szanowny Panie / Szanowna Pani, Prosimy o poświęcenie kilku minut na wypełnienie poniższej ankiety.www.survio.com
reklama
Pomoglas dzieki bardzoCzy pomogłam wypełniając tylko dane dotyczące przebiegu ciąży? Poród tuż tuż, także na dwa czy trzy ost pytania nie odpowiedziałam
Podziel się: