reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja jaj bylam w szpitalu w 24-25 tyg to kazali liczyć. Teraz moje dziecko się rusza o stałych porach i jak zacznie to 10 minut biegu ;) także nie liczę jakos konkretnie. Zapytam o to 6 listopada na wizycie.

Dziewczyny a jak Wasze usg 3 trymestru ? Ja mam 4 listopada echo serca młodego plus bardzo dokładne przebadanie... I już bym chciała zeby to było jutro :)

reklama
Ja jaj bylam w szpitalu w 24-25 tyg to kazali liczyć. Teraz moje dziecko się rusza o stałych porach i jak zacznie to 10 minut biegu ;) także nie liczę jakos konkretnie. Zapytam o to 6 listopada na wizycie.

Dziewczyny a jak Wasze usg 3 trymestru ? Ja mam 4 listopada echo serca młodego plus bardzo dokładne przebadanie... I już bym chciała zeby to było jutro :)

Ja się jeszcze nie umówiłam ale do 30 tygodnia jeszcze trochę mi zostało muszę mieć między 14 a 19 listopada muszę się zmobilizować i tam zadzwonić, albo jak pójdę po na badania krwi po wszystkich świętych to może wtedy, ale tez chciałabym mieć już za sobą i mieć pewność ze ten torbielek co mieliśmy na drugich badaniach wchłonął się ✊✊✊✊

Dziewczyny, a tak w innym temacie - polecacie jakieś książki odnośnie karmienia piersią i rozszerzania diety ?

Ja nie miałam, ale z czego na pewno spróbuje to blw:)

Ja dzisiaj byłam na wizycie - 29tc i 3 dni i mam zacząć od 30 tc liczyć ruchy. Mi lekarz kazał od godz 9 rano położyć się na lewym boku i liczyć do której godziny będzie 10 ruchów i wtedy zaznaczam w tabelce przy danej godzinie kiedy doszli te 10 ruchów.
Też kojarzę takie liczenie ruchów w pierwszej ciąży. Ciekawa jestem, czy na najbliższej wizycie lekarz coś o tym wspomni.

Dzisiaj byłam na badaniu hemoglobiny i moczu. Niestety, znowu mam anemię.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na uzupełnienie żelaza?
Tylko nie sok z buraka, brrrr.....
Dodatkowo już drugą noc nie dają mi spokoju nogi. Mam taki ucisk, że zwyczajnie budzi mnie ból całej nogi i zmusza do przewrócenia się na drugi bok. Później w drugą stronę i tak całą noc.

Też kojarzę takie liczenie ruchów w pierwszej ciąży. Ciekawa jestem, czy na najbliższej wizycie lekarz coś o tym wspomni.

Dzisiaj byłam na badaniu hemoglobiny i moczu. Niestety, znowu mam anemię.
Macie jakieś sprawdzone sposoby na uzupełnienie żelaza?
Tylko nie sok z buraka, brrrr.....
Dodatkowo już drugą noc nie dają mi spokoju nogi. Mam taki ucisk, że zwyczajnie budzi mnie ból całej nogi i zmusza do przewrócenia się na drugi bok. Później w drugą stronę i tak całą noc.
Ja polecam koktajle - sama się tak ratowałam. Robiłam ze szpinaku, jabłka, banana i odrobiny soku jabłkowego. Pycha. Na zmianę robiłam ze szpinakiem, selerem naciowym i innymi zamiennikami. Dodatkowo suplementowalam żelazo, ale te koktajle naprawdę dużo robiły

Ostatnia edycja:
Ja polecam koktajle - sama się tak ratowałam. Robiłam ze szpinaku, kabla, banana i odrobiny soku jabłkowego. Pycha. Na zmianę robiłam ze szpinakiem, selerem naciowym i innymi zamiennikami. Dodatkowo suplementowalam żelazo, ale te koktajle naprawdę dużo robiły
Dzięki, na pewno spróbuję. Powiedz mi tylko jeszcze, co to za kabel? Rozumiem, że wkradł się błąd, ale nie wiem co zastąpił

reklama
Do góry