reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Chodzi o muuvo quick? Też mi się podoba, ale trochę drogi 😐 my właśnie szukamy takiego co po złożeniu mało miejsca zajmuje
Tak dokładnie, my mamy tą wersję 2.0 :)
Kosztuje sobie to fakt , my dostaliśmy w prezencie od moich rodziców wiec heh koszt nam odszedł. Natomiast musze kupić spacerówkę dla starszej córki bo ten wózek przejmie druga córka ;)

reklama
Muuvo Slick :) tak nas Pani jakoś przekonała, a oglądaliśmy masę dziś tych wózków łącznie 4h spędziliśmy w sklepie xD

Chociaż mnie przerażają ceny tyhh fotelików do samochodu z tymi bazami, nie spodziewałam się że to taki wielki koszt w sumie xD
jeśli chcesz na czymś oszczędzić to nie na foteliku,nas właśnie Pan w sklepie uświadomił jakie ma znaczenie fotelik i jak ważne aby był jak najlepszej jakości,i fakt ,fotelik który wybraliśmy nie należy do najtańszych ale jest super bezpieczny, ja wolałam kupić tańszy wózek,na foteliku nie oszczędzam 😀

jeśli chcesz na czymś oszczędzić to nie na foteliku,nas właśnie Pan w sklepie uświadomił jakie ma znaczenie fotelik i jak ważne aby był jak najlepszej jakości,i fakt ,fotelik który wybraliśmy nie należy do najtańszych ale jest super bezpieczny, ja wolałam kupić tańszy wózek,na foteliku nie oszczędzam 😀

No wiadomo że to absolutnie nie miejsce na oszczędność :D mówię generalnie :D

Jeżeli chodzi o fotelik to najlepiej pojechać do profesjonalnego sklepu, gdzie nam go przymierzą do samochodu. My byliśmy zdecydowani na model z maxi cosi, a okazało się, że te foteliki do naszego samochodu nie pasują, bo kąt za duży. Kupiliśmy fotelik, o którym w ogóle nie czytałam, ale jest super, z budką i rozkłada się na leżąco 😀 cieszę się, że nie kupiłam przez internet

Jeżeli chodzi o fotelik to najlepiej pojechać do profesjonalnego sklepu, gdzie nam go przymierzą do samochodu. My byliśmy zdecydowani na model z maxi cosi, a okazało się, że te foteliki do naszego samochodu nie pasują, bo kąt za duży. Kupiliśmy fotelik, o którym w ogóle nie czytałam, ale jest super, z budką i rozkłada się na leżąco 😀 cieszę się, że nie kupiłam przez internet

Tak również potwierdzam, dużo zależy od foteli jakie mamy z tyłu czyli od samochodu. My wczoraj mierzyslismy kilka baz do isofix i okazało się że pasuje idealnie tylko z cybex 🙈🙈🙈🙈

Dziewczyny muszę się gdzieś trochę pożalić 😏🥺

Mój młodszy synek, skończył 18 miesięcy a jego nocny sen nadal jest często przerywany. Wybudza się nawet 3-4 razy, za każdym razem z płaczem :(

Je jeszcze raz w nocy, tego nie umiemy wyeliminować bo drze się w niebogłosy ..
no ale to jedno nocne karmienie tragedia nie jest bo on ogólnie jest żarłoczny ale te pozostałe sytuacje ..
mała niedługo się urodzi a ja jestem naprawdę przemęczona coraz bardziej.
Starszy synek od 10go miesiąca pięknie spał a tu końca nie widać ..

Mój młodszy synek, skończył 18 miesięcy a jego nocny sen nadal jest często przerywany. Wybudza się nawet 3-4 razy, za każdym razem z płaczem :(

no ale to jedno nocne karmienie tragedia nie jest bo on ogólnie jest żarłoczny ale te pozostałe sytuacje ..
Mojej koleżanki młodsza córka też daje jej w kość, w kwietniu skończyła 2 lata i nadal się wybudza na mleczko. Mało tego bo mleko musi być w odpowiedniej temperaturze, bo inaczej lament. Koleżanka chciała sobie ułatwić i trzymała wodę w termosie, no ale temperatura nieodpowiednia 🙉

Mojej koleżanki młodsza córka też daje jej w kość, w kwietniu skończyła 2 lata i nadal się wybudza na mleczko. Mało tego bo mleko musi być w odpowiedniej temperaturze, bo inaczej lament. Koleżanka chciała sobie ułatwić i trzymała wodę w termosie, no ale temperatura nieodpowiednia 🙉
U mnie obojętnie czy temp pokojowa czy podgrzane to wypije do ostatniej kropli . Ale tak jak mówię no to jedno karmienie nocne nie jest tragiczne ale te jego wybudzanie się z płaczem jest irytujące po tak długim czasie 🙈

reklama

Nie jesteś sama , ja również jestem przemęczona... mam 15miesięczną córkę i w nocy x razy się przebudza ostatnio, a ma swoj pokój od 3tyg .. nie wyrabiam, czasem w ciągu dnia zalicze małą drzemke jak ona śpi takto jest dramat.. a na mleko 2x sie budzi w nocy
W ciągu dnia jest coś ostatnio nie znośna.. i mam dość czasami 😔
Mąż pomoże owszem ale ona jest mamoza cały czas i musze być wszędzie ja , nawet do łazienki chodzi ze mną ehh

Do góry