Też moje zdjęcia z prenatalnych są słabe a są to te 3d, mała ostatnio nie chciała pozować i wtulala się w łożysko a jak lekarz chciał ją zmotywować do zmiany pozycji to zasłoniła główkę rączka. Wtedy chyba przeżyłam mini traumę bo stwierdziłam z partnerem, że kończymy badanie choć jeszcze zrobił nam doktor zdjęcia. No ale nic na nich prawie nie widać a jak patrzę na nie to od razu mam wyrzuty sumienia, że biedna się zakrywała i tak mi wewnętrznie przykro. Szczególnie, że to takie bezbronne maleństwo.a ja do tej pory nie dostałam ani jednego chociaż w 1/4 tak ładnego zdjęcia jak inne mamy
Mała leży buzią w łożysko i całe wody płodowe są pod nią z tego co zrozumiałam u lekarza i nici z USG 3D..
normalne zdjęcia tez są jakie są.. prawie nic na nich nie widać
Ja w pt idę na wizytę i pewnie z USG to może zobaczę juz polozenie i też młoda się mniej rusza, ale takie właśnie wibracje w brzuchu mam. Czasem trochę coś pokopieja mam też takie jakby wibracje i się zastanawiam skąd to ruchy też czuje słabiej ale u mnie mała leży miednicowo i lekarz mówił że to dlatego
Ooo a ja te trzy dni duuuzo za dużo słodkiego. Chyba od jutra zrobię detoks... Jakoś odkąd zrobiłam krzywa to nagle mam ochotę na słodkie czego doświadczałam bardzo rzadko i w mniejszych ilościach.rozumiem Cię bo i ja panikuje ale ma słodkie sobie pozwalam czasem jak mi się bardzo chce
Któraś jeszcze pisała o zgadze. Mi się czasem taka zgaga pojawia, że o normalnym funkcjonowaniu nie może być mowy. Pomaga mi wtedy herbata liściasta zielona kilka razy już mnie postawiła na nogi jak partner mi ją zrobił a było po prostu tak, że cały dzień czułam ból po prostu. Na szczęście też odkryłam, czego unikać w diecie żeby tej zgagi nie powodować (u mnie twaróg i tłuste, oparte na oleju potrawy).
Za to z drugiej strony męczy mnie refluks, czasem np. wieczorem po kolacji i zbyt szybkim wypiciu herbaty bądź za dużej ilości wody... Męczę się wtedy tak, że nie mogę się położyć spać a dodatkowo raz się zaczęłam dusić jak mi poszedł ten refluks... zrezygnowałam więc ze słodkich herbat owocowych i dużej ilości jedzenia na wieczór plus opijania się. Pęcherz też na tym korzysta.
Powiem wam, że generalnie super jest to forum bo takie drobne rzeczy możemy sobie omówić. Niby każda ciąża inna, ale jak któraś ma podobne spostrzeżenia to zawsze lepiej sobie wszystko układam w głowie i mniej się martwie np. innymi ruchami.
Wiadomo, że na wizycie nie wszystko zapytasz lekarza, a jednak takie coś uspokaja i można o coś interesującego dopytać kogoś, kto przechodzi przez to samo