reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hejka dziewczyny, u mnie ta data wszędzie wychodzi rożna, zapiszcie mi na 18.01

Właśnie wróciłam z pobrania krwi. Beta (zobaczę czy jest przyrost po 72h), glukoza, tsh,ft4,morfologia
Mega się stresuję tymi wynikami, cukier z glukometru przed wyjściem nie był za ciekawy.
Boje się, ze znów stracę ciąże, nie wiem czy bym to dźwignęła, poprzednim razem kosztowało mnie to ciężką depresją na lekach i 5 lat...

reklama
Miłego dnia mamuśki :) Mnie też strasznie bolą sutki, wręcz potwornie 🙈 do tego jestem strasznie padnięta mimo dobrze przespanej nocy i mdłości dziś z rana mnie straszne dopadły... Dziś w pracy powiem przełożonej o ciąży, nie doczekam do jutra, dziś o 18 mam dokładniejsze usg, ale już zaliczę to piątkowe do tego potwierdzającego żywą ciążę 😅 pierwszy raz nawet mnie nie rusza ile roboty dziś będę miała a będzie jej po korek, tak bardzo złe się. Żuje, ze już nie mam siły na kolejne nerwy, po prostu usiądę i zrobię i się wyrobie 💪💪💪

A ja się właśnie dowiedziałam, ze 17.05 planowany jest powrót do biura! Tak bardzo na to czekałam a teraz strasznie się boje... jeszcze jakbym miała prawko i auto ale tak muszę jezdzic komunikacją miejską czego się strasznie boję...

Ja mam termin na 8 stycznia.
Piersi mnie bolą, czuje się taka klapnięta. Czasem brzuch też zaboli w różnych miejscach.
Chodzę codziennie na zastrzyk do znajomej pielęgniarki. Okazało się że Prolutex (progesteron) to są ampułki, do wykonania zastrzyku, a nie gotowe strzykawki do podania w brzuch i biorę je domięśniowo. Jak będę w środę na wizycie, to muszę lakarzowi powiedzieć żeby w razie potrzeby mi to zmienił.

Cześć dziewczyny 🥰 ja właśnie wróciłam od lekarza dziś 5t4d widać piękny pęcherzyk lekarz powiedział że jak na ten etap to jest wszystko w jak najlepszym porządku więc się już nie stresuje za tydzień w piątek mam iść założyć kartę ciąży i na wizytę ♥️♥️
super ❤️

Powodzenia na wizycie [emoji846] i czekamy na dobre wieści
Mi piersi jakby spuchły i dotknąć nie mogę! :( zobaczymy co dziś na wizycie [emoji3590] nie mogę się doczekać do tej 16 [emoji3059]

Pięknego dnia, dbajcie o siebie [emoji4]
Super, że wizyta udana [emoji2368]
Cześć dziewczyny [emoji3059] ja właśnie wróciłam od lekarza dziś 5t4d widać piękny pęcherzyk lekarz powiedział że jak na ten etap to jest wszystko w jak najlepszym porządku więc się już nie stresuje za tydzień w piątek mam iść założyć kartę ciąży i na wizytę [emoji3531][emoji3531]

reklama
Miłego dnia kochane [emoji3590] Ja właśnie zbieram się do pracy .. za oknem przepiękna pogoda [emoji274] dziś się wyspałam [emoji16] mąż wyjechał wczoraj do pracy ... córkę wywiozłam do babci - jak dobrze jest mieć babcie blisko szkoły [emoji85] i miałam taką wspaniałą ciszę wczoraj w domu - ale dzisiaj z rana już mi brakuje ich w domu ... kobiecie nie dogodzisz [emoji1787] Czy Was tez tak bolą sutki ? I biustonosz jakby mniejszy ? No nie wytrzymam !
Mnie w weekend strasznie bolaly sutki :/ smarowalam wazelina
A ja się właśnie dowiedziałam, ze 17.05 planowany jest powrót do biura! Tak bardzo na to czekałam a teraz strasznie się boje... jeszcze jakbym miała prawko i auto ale tak muszę jezdzic komunikacją miejską czego się strasznie boję...
Ciekawa jestem kiedy u mnie kaza wracac do biura, przyznam szczerze, ze nie chcialabym w ciazy chodzic do biura :/ fajnie, ze zrobilo sie cieplo i gospodarka sie odmraza, ale ludzie nadal sie zarazaja i choruja:/

Do góry