reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Uważam, ze trzeba być dobrej myśli i planować poród rodzinny, odwiedziny w szpitalu itp, ale równocześnie lepiej nastawiać się na lockdown i brak takiej możliwości. Na mniej najgorzej działa zmiana planów, nie umiem sobie z tym radzić. W związku z tym już teraz „godzę się” z wizją samotnego porodu w grudniu/styczniu, żeby potem nie płakać i nie wpaść w panikę, ze nie dam rady itp. A Wy jak uważacie? Myślicie, ze będziemy rodziły same, czy z partnerami? Miłego dnia!
Ja też mam podobne podejście i niestety muszę być gotowa na poród samotny (jak to brzmi :().
Obawiam się że same. Skoro teraz nawet nie ma odwiedzin w szpitalach. I ciągle trąbią o kolejnej fali zachorowań. Choć bardzo chciałabym się mylić
Są już całe szczęście porody rodzinne, były też w zeszłym roku (niektóre szpitale np. zamykały na oddziale rodzącą z os. towarzyszącą po wykonaniu pozytywnego testu na czas porodu plus kilka dni).

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest dowiadywać się, jakie praktyki mają wybrane przez nas szpitale. I jakie miały podczas pierwszej fali. Znam przypadki naprawdę różnych i skrajnych procedur w tym samym czasie :)

Ale dziś dużo pisałyście :) a ja dopiero teraz nadrobiłam, bo dopiero do domu weszłam, do tej godziny robiłam ogórki z tatą, o 15 byliśmy na działce zbierać, a późnej w domu tyle roboty... Dobrze, że synek się chociaż wybiegał na dworze, to grzeczny był :)
A co do widocznych brzuszków, to w pierwszej ciąży pojawił się około 5 miesiąca, a obecnie 14 tydzień i wyglądam, jak przy pierwszej ciąży w 5 miesiącu ;D

Ale dziś dużo pisałyście :) a ja dopiero teraz nadrobiłam, bo dopiero do domu weszłam, do tej godziny robiłam ogórki z tatą, o 15 byliśmy na działce zbierać, a późnej w domu tyle roboty... Dobrze, że synek się chociaż wybiegał na dworze, to grzeczny był :)
A co do widocznych brzuszków, to w pierwszej ciąży pojawił się około 5 miesiąca, a obecnie 14 tydzień i wyglądam, jak przy pierwszej ciąży w 5 miesiącu ;D
U mnie z brzuchem dokładnie to samo🤣

A co do widocznych brzuszków, to w pierwszej ciąży pojawił się około 5 miesiąca, a obecnie 14 tydzień i wyglądam, jak przy pierwszej ciąży w 5 miesiącu ;)
No u mnie też już widac, a jestem prawie w 16 tc 😅 przy pierwszym dopiero ledwo było widac w 6-7msc, w drugim trochę szybciej, a teraz to jeszcze szybciej 😅

X
Kurde dziewczyny u mnie trochę dupa bo pobolewa mnie ząb i z tego co widze to wypadło mi lekarstwo a robiłam tego zęba w lutym 😔 i teraz niewiem co robić … niby dalej będę w 1 trymestrze ale czytałam ze zapalenie czy inne bakterie w jamie ustnej jest gorsze niż leczenie . Zawsze jakieś gowno się mnie przyczepi . Udało mi się fuksem zapisac do stomatolożki na poniedziałek 🙃. Boje się żeby dzidzi nie zaszkodzić 😔 ….
Najważniejsze, żeby naprawić to co się popsuło. Myśle, że samo przeczekanie byłoby gorsze niż teraz naprawianie zęba.

reklama
Znieczulenie zęba w ciąży nie jest szkodliwe dla dziecka, zdecydowanie najlepiej jak najszybciej naprawić :)
Tak właśnie zrobię💪Udalo mi się zapisać na poniedziałek na 14 do jakiejś nowej stomatolog ale dostałam wczoraj tel od swojej ze jej się termin na 12 w pn zwolnił 😍 także idę i zobaczymy co tam się dzieje 😉

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry