reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Uważam, ze trzeba być dobrej myśli i planować poród rodzinny, odwiedziny w szpitalu itp, ale równocześnie lepiej nastawiać się na lockdown i brak takiej możliwości. Na mniej najgorzej działa zmiana planów, nie umiem sobie z tym radzić. W związku z tym już teraz „godzę się” z wizją samotnego porodu w grudniu/styczniu, żeby potem nie płakać i nie wpaść w panikę, ze nie dam rady itp. A Wy jak uważacie? Myślicie, ze będziemy rodziły same, czy z partnerami? Miłego dnia!
Ja też mam podobne podejście i niestety muszę być gotowa na poród samotny (jak to brzmi :().
Obawiam się że same. Skoro teraz nawet nie ma odwiedzin w szpitalach. I ciągle trąbią o kolejnej fali zachorowań. Choć bardzo chciałabym się mylić
Są już całe szczęście porody rodzinne, były też w zeszłym roku (niektóre szpitale np. zamykały na oddziale rodzącą z os. towarzyszącą po wykonaniu pozytywnego testu na czas porodu plus kilka dni).

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem jest dowiadywać się, jakie praktyki mają wybrane przez nas szpitale. I jakie miały podczas pierwszej fali. Znam przypadki naprawdę różnych i skrajnych procedur w tym samym czasie :)

Ale dziś dużo pisałyście :) a ja dopiero teraz nadrobiłam, bo dopiero do domu weszłam, do tej godziny robiłam ogórki z tatą, o 15 byliśmy na działce zbierać, a późnej w domu tyle roboty... Dobrze, że synek się chociaż wybiegał na dworze, to grzeczny był :)
A co do widocznych brzuszków, to w pierwszej ciąży pojawił się około 5 miesiąca, a obecnie 14 tydzień i wyglądam, jak przy pierwszej ciąży w 5 miesiącu ;D

Ale dziś dużo pisałyście :) a ja dopiero teraz nadrobiłam, bo dopiero do domu weszłam, do tej godziny robiłam ogórki z tatą, o 15 byliśmy na działce zbierać, a późnej w domu tyle roboty... Dobrze, że synek się chociaż wybiegał na dworze, to grzeczny był :)
A co do widocznych brzuszków, to w pierwszej ciąży pojawił się około 5 miesiąca, a obecnie 14 tydzień i wyglądam, jak przy pierwszej ciąży w 5 miesiącu ;D
U mnie z brzuchem dokładnie to samo🤣

A co do widocznych brzuszków, to w pierwszej ciąży pojawił się około 5 miesiąca, a obecnie 14 tydzień i wyglądam, jak przy pierwszej ciąży w 5 miesiącu ;)
No u mnie też już widac, a jestem prawie w 16 tc 😅 przy pierwszym dopiero ledwo było widac w 6-7msc, w drugim trochę szybciej, a teraz to jeszcze szybciej 😅

X
Kurde dziewczyny u mnie trochę dupa bo pobolewa mnie ząb i z tego co widze to wypadło mi lekarstwo a robiłam tego zęba w lutym 😔 i teraz niewiem co robić … niby dalej będę w 1 trymestrze ale czytałam ze zapalenie czy inne bakterie w jamie ustnej jest gorsze niż leczenie . Zawsze jakieś gowno się mnie przyczepi . Udało mi się fuksem zapisac do stomatolożki na poniedziałek 🙃. Boje się żeby dzidzi nie zaszkodzić 😔 ….
Najważniejsze, żeby naprawić to co się popsuło. Myśle, że samo przeczekanie byłoby gorsze niż teraz naprawianie zęba.

reklama
Znieczulenie zęba w ciąży nie jest szkodliwe dla dziecka, zdecydowanie najlepiej jak najszybciej naprawić :)
Tak właśnie zrobię💪Udalo mi się zapisać na poniedziałek na 14 do jakiejś nowej stomatolog ale dostałam wczoraj tel od swojej ze jej się termin na 12 w pn zwolnił 😍 także idę i zobaczymy co tam się dzieje 😉

Do góry