reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Witajcie kochane [emoji178] jak tam wasze brzuszki? Rosną jak na drozdzach czy nic jeszcze nie widać?
U mnie dziś 12+6 i brzuszka ukryć już się nie da! [emoji2960]
A co do płci, mamy już 2,5 letniego synka i szczerze to obojętne nam było co pojawi się teraz w brzuszku, zaproponowałam mężowi ciąże niespodziankę [emoji2956] ale powiedział ze nie wytrzyma, musi wiedzieć kto w moim brzuszku mieszka [emoji12]
I tym sposobem w 12+1 dowiedzieliśmy ze będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ [emoji178][emoji73][emoji178]Wszyscy w rodzinie obstawiali chłopca a tylko ja dziewczynkę [emoji2956][emoji106]nadal w to nie wierze!
Najważniejsze żeby było zdrowe, reszta się nie liczy [emoji3590] Tego wam dziewczyny i sobie życzę [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

U mnie jeszcze mało widać chyba ze wieczorem a dziś już 16+0 [emoji2960] super, gratuluje dziewczynki! Ja jeszcze 1,5tyg muszę czekać na wizytę, mam nadzieje ze już wtedy powie kto mieszka

reklama
U mnie dziś 12+0, wg usg 12+6 i również już mam widoczny brzuszek, aż się dziwię ze tak szybko [emoji16]
Witajcie kochane [emoji178] jak tam wasze brzuszki? Rosną jak na drozdzach czy nic jeszcze nie widać?
U mnie dziś 12+6 i brzuszka ukryć już się nie da! [emoji2960]
A co do płci, mamy już 2,5 letniego synka i szczerze to obojętne nam było co pojawi się teraz w brzuszku, zaproponowałam mężowi ciąże niespodziankę [emoji2956] ale powiedział ze nie wytrzyma, musi wiedzieć kto w moim brzuszku mieszka [emoji12]
I tym sposobem w 12+1 dowiedzieliśmy ze będziemy mieć DZIEWCZYNKĘ [emoji178][emoji73][emoji178]Wszyscy w rodzinie obstawiali chłopca a tylko ja dziewczynkę [emoji2956][emoji106]nadal w to nie wierze!
Najważniejsze żeby było zdrowe, reszta się nie liczy [emoji3590] Tego wam dziewczyny i sobie życzę [emoji3590][emoji3590][emoji3590]

Ohy oby bo chyba każda z nas się tego obawia [emoji51]
Uważam, ze trzeba być dobrej myśli i planować poród rodzinny, odwiedziny w szpitalu itp, ale równocześnie lepiej nastawiać się na lockdown i brak takiej możliwości. Na mniej najgorzej działa zmiana planów, nie umiem sobie z tym radzić. W związku z tym już teraz „godzę się” z wizją samotnego porodu w grudniu/styczniu, żeby potem nie płakać i nie wpaść w panikę, ze nie dam rady itp. A Wy jak uważacie? Myślicie, ze będziemy rodziły same, czy z partnerami? Miłego dnia!

Uważam, ze trzeba być dobrej myśli i planować poród rodzinny, odwiedziny w szpitalu itp, ale równocześnie lepiej nastawiać się na lockdown i brak takiej możliwości. Na mniej najgorzej działa zmiana planów, nie umiem sobie z tym radzić. W związku z tym już teraz „godzę się” z wizją samotnego porodu w grudniu/styczniu, żeby potem nie płakać i nie wpaść w panikę, ze nie dam rady itp. A Wy jak uważacie? Myślicie, ze będziemy rodziły same, czy z partnerami? Miłego dnia!
Obawiam się że same. Skoro teraz nawet nie ma odwiedzin w szpitalach. I ciągle trąbią o kolejnej fali zachorowań. Choć bardzo chciałabym się mylić

Obawiam się że same. Skoro teraz nawet nie ma odwiedzin w szpitalach. I ciągle trąbią o kolejnej fali zachorowań. Choć bardzo chciałabym się mylić
U mnie w szpitalu obecnie są wizyty od godziny 14 do 16 Max 1 osoba do chorej osoby nie wiecej . Ale nie spodziewam się ani nie nastawiam ze będziemy mogły mieć przy sobie w styczniu partnerów 🥺 przykre to …

Hej
Po badaniach prenatalnych i wsztstko ok,❤️👶💞 maleństwo szalało w brzuszku.
Jeszcze pappa i komplet.
Ja sobie nie wyobrażam samej pobytu w szpitalu🥺 po cholere te szczepienia jak znowu nas pozamykaja😵 licze na cud.

Załączniki

• IMG_20210716_114424.jpg
    IMG_20210716_114424.jpg
    2,4 MB · Wyświetleń: 141
reklama
Gratulacje, śliczne zdjęcie [emoji3590] Który dziś tc?

Dokladnie, po co te szczepienia jak już z góry jest przesadzone ze będzie kolejna fala...
Hej
Po badaniach prenatalnych i wsztstko ok,[emoji3590][emoji64][emoji179] maleństwo szalało w brzuszku.
Jeszcze pappa i komplet.
Ja sobie nie wyobrażam samej pobytu w szpitalu[emoji3064] po cholere te szczepienia jak znowu nas pozamykaja[emoji43] licze na cud.

Do góry