reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Rety... Do 19 lipca to ja chyba oszaleję 🙈

Urodziłam się w Wielkopolsce a dokładnie w Pleszewie 🙂 a w Stawiszynie mam babcie i wujków 😅
Oo proszę, moje rodzinne miasto!! Nie spodziewałam się, że świat taki mały !! Teraz mieszkam na obrzeżach Warszawy, moja mama nadal tam mieszka - w ten weekend się wybieram !! :-) Takie miłe spotkanie !!

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ja jestem tu od początku, niestety pierwsze tygodnie ciąży nie były dla mnie zbyt łaskawe 🙈 mam nadzieje ze już na stałe wracam do świata żywych 😀
Wczoraj byłam na prenatalnych i wszystko w jak najlepszym porzadku, poznałam już płeć - chłopak ❤️ moje badanie trwało ponad pół godziny bo fasolka skakała w każda stronę i lekarz nie mógł zbadać przeziernosci, dopiero na koniec się udało. Jeśli chodzi o mnie to jestem z okolic Myslenic. Termin wg daty mam na 11 stycznia, a wg badania na 2 stycznia.
Życzę Wam miłego dnia 🍒
Ja z OM 10.01 a z prenatalnych 06.01 :-)!

Biorę luteinę dopochwowo... Myślisz że to może mieć wpływ na erytrocyty? Bo mam ich aż 30 kurcze
tak mi powiedziała moja gin 😘. Zmieniła mi na Duphaston doustnie i powiedziała żeby powtórzyć badania po nie mniej niż czterech dniach. Ale poczekałam półtora tygodnia, żeby dać więcej czasu na oczyszczenie. Ja w ogóle odkąd zaczęłam brać Luteinę to czasem odczuwałam pieczenie w trakcie sikania. Nie martw się, na pewno to od tego. Kiedy masz wizytę, żebyś mogła zapytać?

Cześć dziewczyny! My dziś po usg z testem PAPPA. Człowiek zdrowy ❤️ Ryzyko wystąpienia wad na minimalnym poziomie. Jestem zachwycona, bo świrowałam już przed badaniem. Z usg wychodzi data porodu wcześniejsza o kilka dni. Dziś mam 12 + 5 i na ten moment lekarz obstawia dziewczynkę na podstawie tego, co zobaczył. Życzę Wam wszystkim udanych badań prenatalnych i zdrowych ciąż dalej 😊

tak mi powiedziała moja gin 😘. Zmieniła mi na Duphaston doustnie i powiedziała żeby powtórzyć badania po nie mniej niż czterech dniach. Ale poczekałam półtora tygodnia, żeby dać więcej czasu na oczyszczenie. Ja w ogóle odkąd zaczęłam brać Luteinę to czasem odczuwałam pieczenie w trakcie sikania. Nie martw się, na pewno to od tego. Kiedy masz wizytę, żebyś mogła zapytać?
Wczoraj skonsultowałam się z gin i kazał zrobić powtórkę moczu jutro i zrobię. Pewnie nadal będą te erytrocyty... Jutro z wynikami do niego zadzwonię. Mam nadzieję, że to od tego.

Hej, ja wczoraj wieczorem mialam prenatalne, niby wszystko ok, test pappa wyszedł super ale dziecko ma odwrócony przeplyw w przewodzie żylnym 😥 lekarz mowil, żeby sie nie przejmować skoro wszystko inne wyszło prawidłowo, i ze najprawdopodobniej przeplyw ustabilizuje się w ciągu kilku najbliższych tygodni, ale o tym dowiemy sie dopiero na połówkowych i wtedy ewentualnie będziemy mysle co dalej. 😥

Załączniki

• ad4d0708-156a-4d1f-93fa-677606478e25.jpg
    ad4d0708-156a-4d1f-93fa-677606478e25.jpg
    108,9 KB · Wyświetleń: 110
Hej, ja wczoraj wieczorem mialam prenatalne, niby wszystko ok, test pappa wyszedł super ale dziecko ma odwrócony przeplyw w przewodzie żylnym 😥 lekarz mowil, żeby sie nie przejmować skoro wszystko inne wyszło prawidłowo, i ze najprawdopodobniej przeplyw ustabilizuje się w ciągu kilku najbliższych tygodni, ale o tym dowiemy sie dopiero na połówkowych i wtedy ewentualnie będziemy mysle co dalej. 😥
Skoro lekarz się kazał nie przejmować i poza tym wszystko jest ok, to na pewno będzie dobrze. 🤗

Trzymam kciuki za Was.
Postaraj się nie zamartwiać tylko myśleć pozytywnie. Głowa do góry

reklama
Dokładnie, zaufaj lekarzowi :) Najwyraźniej dzieciątko jest w tych 3%, nie martw się na zapas :)

Do góry