reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Ja też trochę lepiej znoszę już ciążę, natomiast nadal problem trochę z apetytem. Wmuszam jedzenie, bo jedyne na co mam ochotę to kiszone ogórki, ale nie mogę tylko na tym jechać 😅
Piersi nadal bolą i rosną, choć zależy od dnia 😉
Ja z kolei na odwrót, mogłabym jeść wszystko - boję się, że to szybko odbije się na wadze :D

reklama
Ja wróciłam do pracy, ale trochę żałuję. Dowiedziałam się że podczas mojego 3 tygodniowego L4 pojawiły sie plotki, że może nie ma mnie tak długo, bo jestem w ciąży. Chcialam zachować ten fakt przed kolegami z pracy z racji młodej ciąży, także póki co udaje glupe i demontuje te plotki. Wie tylko bezpośredni przełożony z racji l4 z kodem B. Poza tym wstawałam w nocy 3 razy na siku, jestem totalnie niewyspana i jeszcze te upały..
Przykro mi, ludzie potrafią być bezczelni. Naprawdę wystarczyły 3 tygodnie do takich plotek? :/ Musiałaś być sumienną w pracy i nigdy nie chodzić na L4, że tak ich sprowokowałaś :)

Ja na szczęście pracuję zdalnie i nikomu nie zamierzam długo dawać powodów do gadania, a w mojej pracy też grasuje banda plotkarzy ;) Wiedzą szefowie i zamierzają być dyskretni, zwłaszcza, że to bardzo wczesny etap.

Powiedzcie jak u was z objawami - u mnie w jakimś 6 tygodniu były straszne zawroty głowy, od jakiegoś tygodnia (aktualnie 9 + 4) mdłości, zgaga, "gula" w gardle, dzisiaj "zaliczone" pierwsze poranne wymioty...
Dziewczyny, które jesteście na nieco dalszym etapie - minęło? trwa?
U mnie 11t2d i mdłości odpuszczają
Za to śpiąca jestem ciągle właściwie i bez sił
Zawroty głowy też mniejsze
Za to emocjonalnie jestem rozwalona ☹️

reklama
Jeśli wchodzą Ci ogórki kiszone, to idź tropem kwaśnego :) Może kapuśniak? :D Przy okazji przemycisz sobie więcej warzyw i forma płynna ma szansę się przyjąć bardziej.
Był wczoraj 😁

Załączniki

• IMG_20210623_145055.jpg
    IMG_20210623_145055.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 66
Do góry