reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Hej!
Wczoraj miałam wizytę.
Na szczęście jest wszystko dobrze 🙏
Serduszko tez słyszałam. ❤️
Tarczyca mi szaleje(zawsze miałam w normie) lecz Pani doktor powiedziała ze jest tak bardzo często. Kazała mi powtórzyć tsh, ft3, ft4 za 2 tygodnie i jeśli będzie już okej to mam odwołać wizytę u endokrynologa.
Dziś mam 10tc+2, a usg genetyczne mam 7 lipca. Teraz znowu trzeba czekać 3 tygodnie… Mam pytanie.
Czy robicie sanco bądź nifty? Można już od 10 tygodnia. Jestem ciekawa jakie macie do tego podejście. :)
Jeżeli fundusze ci pozwalają to rób badanie. Ja będę robić sanco. Chcę mieć pewność, że moje dziecko jest zdrowe, szczególnie, że miałam potwierdzony przypadek poronienia z przyczyn genetycznych. Cena fakt, jest kosmiczna, ale uważam, że warto.

Super. Przy pierwszych dwóch ciążach czułam ruchy w 16 tygodniu a w ostatniej już w 14tym. Ciekawe jak będzie teraz.

a nie myslisz, ze to gazy? 🤭 w sumie to podobne uczucie;) najwczesniej to ok 16t czuc, z tego co wiem.

@nelly ja nie robie dodatowych testow. W poprzedniej ciazy tez nie roBilam. Jesli mialabym wskazania do tego, to zrobilabym.
Nie😂 tego jestem pewna😅 jak zjadłam czekoladę to było bardzo odczuwalne. Może szybciej bo to moje 3 dziecko. No chyba że to bliźniaki o których nie wiem 🤣

reklama
Do góry