reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Mi też ciężko w to uwierzyć. Sama czułam w 16/17tc, ale nie byłam pewna czy to to. Natomiast niedługo po porodzie miałam fantomowe kopniaki xD ewidentnie jednak jelia i wtedy stwierdziłam, że pewnie połowę tych ruchów w ciąży to błędnie odczytywałam xD
Wszystko możliwe 🙂 duże znaczenie ma budowa ciała i jak dzieciątko jest ułożone 🙂 ja w pierwszej ciąży czułam ruchy już w 13tc więc to też szybko. Nawet nie wiedziałam, że to kopniaki tylko właśnie myślałam, że to gazy 🙈 ale ja jestem bardzo szczupła, bo mam 176cm wzrostu i 58kg więc duże prawdopodobieństwo jest, że to właśnie dlatego 🙂 ciekawe kiedy teraz poczuję pierwsze ruchy ❤️

A czy oprócz sanco robisz jeszcze pappa?
Nie bo u mnie pappa wyjdzie bardzo kiepsko. Nie chce przepłakiwać całej ciąży, że dziecko może a nie musi być chore. W sanco jest o wiele wyższy współczynnik wiarygodności. Niestety cena pappy jest mega niska w porównaniu do sanco. To jest chyba jedyny minus tego testu😃

Nie bo u mnie pappa wyjdzie bardzo kiepsko. Nie chce przepłakiwać całej ciąży, że dziecko może a nie musi być chore. W sanco jest o wiele wyższy współczynnik wiarygodności. Niestety cena pappy jest mega niska w porównaniu do sanco. To jest chyba jedyny minus tego testu😃
to faktycznie lepiej od razu zrobic nifty/sanco. jest tanszy ale u mnie jak wyjdzie chodź cień wątpliwości to robie, w tym momencie kasa nie wazna :D

Ja usg w 12 robię:)
Nie wiem, czy niemożliwe, ale kopniaków jestem pewna, a dzisiaj pół dnia już czuje rozpychanie i lekkie kopniaki 🤔 to może bliźniaki? 😅
Ja bardzo chciałabym mieć bliźniaki. Dodam, że w mojej rodzinie od strony mamy w każdym pokoleniu są bliźniaki (moja chrzestna też jest z bliźniaczek) i mój mąż ma brata bliźniaka ❤️ kto wie... Może w przyszłości dane nam będzie być rodzicami bliźniaków.

Ja bardzo chciałabym mieć bliźniaki. Dodam, że w mojej rodzinie od strony mamy w każdym pokoleniu są bliźniaki (moja chrzestna też jest z bliźniaczek) i mój mąż ma brata bliźniaka ❤️ kto wie... Może w przyszłości dane nam będzie być rodzicami bliźniaków.
Ja też bym się cieszyła, ale u nas nie ma bliźniąt więc u mnie zerowe szanse;)

reklama
to faktycznie lepiej od razu zrobic nifty/sanco. jest tanszy ale u mnie jak wyjdzie chodź cień wątpliwości to robie, w tym momencie kasa nie wazna :D
No tak, choć jeżeli to wasza pierwsza ciąża to zróbcie koniecznie pappe. Ona bada również ryzyko zatrucia ciążowego. My dziewczyny na heparynie z potwierdzonymi uszkodzeniami genów krzepliwości bierzemy lub będziemy brały acard, który nas uchroni przed zatruciem. Przynajmniej w jakimś tam stopniu. Dziewczyny, które nigdy nie były w ciąży lub nie biorą acardu moim zdaniem powinny to sprawdzić. Moja siostra w pierwszej ciąży nie badała pappy i miała zatrucie ciążowe. Ciąża zakończyła się nagłą cesarką na początku 34 tygodnia, z powodu wysokiego ciśnienia krwi. Siostra o mało co nie dostała wylewu krwi do mózgu. Pappa to koszt 300-500 zł a może uratować wasze życie.

Do góry