reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Mi tez jest niedobrze na posiłki, sałata czy pomidory stoją mi w gardle... ale robię wszystko, żeby jeść regularnie co 3 godziny i dostarczać wszystkie potrzebne składniki odżywcze dla kropeczki, zmuszam się dla dziecka, płaczę jak jem kaszę gryczaną czy jeden i ten sam chleb żytni.
Dziewczyny, nie głodźcie się, ja tak podeszłam w drugiej ciąży. Ach, w końcu mi niedobrze to nie będę jeść albo będę jeść to co mi wchodzi. Źle się wszystko skończyło a po dwóch miesiącach cukry tak w organizmie zaczęły szaleć... doszło IO. :( Wiadomo, każdy organizm jest inny itp, ale z perspektywy czasu i doświadczeń chcę Was ostrzec.
Zgodzę się z Tobą w 100%. Sama ostatnio odwaliłam numer przed badaniami w labie. Chciałam mieć idealny cukier na czczo, więc wymyśliłam sobie, że ostatni posiłek zjem 12 h przed badaniem. Cukier wyszedł piękny- 79, ale oddając w tym samym dniu mocz do analizy nie pomyślałam, że badają takie coś jak ketony. Odbierając wynik zdziwiłam się okropnie, bo normę przekroczyłam 10 razy😱 Lekarka mnie uspokoiła, że to przez raptem kilkugodzinne przygłodzenie. Następnym razem mocz mam oddawać nie na czczo 😃
I tak jak @Mona.lisa napisała, chcemy dobrze, a możemy zrobić sobie jeszcze większą krzywdę.

Wczoraj chwaliłam Wam się, ze weszłam w 12 tydzień no i to było wejscie z przytupem bo pierwszy raz 🤮 nie wiem czy któraś tak ma, ale ja właśnie jak kaszle czy bardzo mocno kicham to pojawia mi się odruch wymiotny. I wczoraj skończyło się na czymś więcej 🤮🙈 poza tym czuje się świetnie i jestem za to mega wdzięczna 🙂
Ja tak miałam. Kaszel powodował odruch wymiotny.

Masz zaliczone, oby to był pierwszy i ostatni raz [emoji16]
Ja przy kichaniu tak nie mam, ale za to jak zjem kanapkę szybko to walczę żeby jej nie zwrócić [emoji17] muszę jeść baardzo powoli i małe porcje, często. U mnie 9+3 i jeszcze nie było pierwszego razu, ale liczę na sprawiedliwość [emoji16] w poprzedniej ciąży wymioty caaaly dzień do 16 tygodnia (zdarzyło się nawet raz w 20tyg) + choroba lokomocyjna.
Do 16 tyg? To bardzo demotywujące :D Dziewczyny ja dostałam leki na mdłości od mojej ginekolog (mieszkam na stałe w Niemczech) i dzisiaj pierwszy raz obudziłam się rano w miarę dobrze się czując. Ja nie mam zamiaru się tak męczyć tym bardziej, że chciałabym jeszcze trochę popracować :)

reklama
Do góry