reklama
Zgodzę się z Tobą w 100%. Sama ostatnio odwaliłam numer przed badaniami w labie. Chciałam mieć idealny cukier na czczo, więc wymyśliłam sobie, że ostatni posiłek zjem 12 h przed badaniem. Cukier wyszedł piękny- 79, ale oddając w tym samym dniu mocz do analizy nie pomyślałam, że badają takie coś jak ketony. Odbierając wynik zdziwiłam się okropnie, bo normę przekroczyłam 10 razy Lekarka mnie uspokoiła, że to przez raptem kilkugodzinne przygłodzenie. Następnym razem mocz mam oddawać nie na czczoMi tez jest niedobrze na posiłki, sałata czy pomidory stoją mi w gardle... ale robię wszystko, żeby jeść regularnie co 3 godziny i dostarczać wszystkie potrzebne składniki odżywcze dla kropeczki, zmuszam się dla dziecka, płaczę jak jem kaszę gryczaną czy jeden i ten sam chleb żytni.
Dziewczyny, nie głodźcie się, ja tak podeszłam w drugiej ciąży. Ach, w końcu mi niedobrze to nie będę jeść albo będę jeść to co mi wchodzi. Źle się wszystko skończyło a po dwóch miesiącach cukry tak w organizmie zaczęły szaleć... doszło IO. Wiadomo, każdy organizm jest inny itp, ale z perspektywy czasu i doświadczeń chcę Was ostrzec.
I tak jak @Mona.lisa napisała, chcemy dobrze, a możemy zrobić sobie jeszcze większą krzywdę.
Ja dziś 11t3d We wtorek (chyba jako pierwsza z grupy) idę na prenatalneCześć dziewczyny
Ja dziś weszłam w 11 tydzień, jestem w szoku jak ten czas leci
Ja tak miałam. Kaszel powodował odruch wymiotny.Wczoraj chwaliłam Wam się, ze weszłam w 12 tydzień no i to było wejscie z przytupem bo pierwszy raz nie wiem czy któraś tak ma, ale ja właśnie jak kaszle czy bardzo mocno kicham to pojawia mi się odruch wymiotny. I wczoraj skończyło się na czymś więcej poza tym czuje się świetnie i jestem za to mega wdzięczna
iz00lka
Fanka BB :)
Do 16 tyg? To bardzo demotywujące Dziewczyny ja dostałam leki na mdłości od mojej ginekolog (mieszkam na stałe w Niemczech) i dzisiaj pierwszy raz obudziłam się rano w miarę dobrze się czując. Ja nie mam zamiaru się tak męczyć tym bardziej, że chciałabym jeszcze trochę popracowaćMasz zaliczone, oby to był pierwszy i ostatni raz [emoji16]
Ja przy kichaniu tak nie mam, ale za to jak zjem kanapkę szybko to walczę żeby jej nie zwrócić [emoji17] muszę jeść baardzo powoli i małe porcje, często. U mnie 9+3 i jeszcze nie było pierwszego razu, ale liczę na sprawiedliwość [emoji16] w poprzedniej ciąży wymioty caaaly dzień do 16 tygodnia (zdarzyło się nawet raz w 20tyg) + choroba lokomocyjna.
zazdroszczę podglądania kropeczki ja czekam wytrwale do 22.06 na wizytę choć chciałabym ją przenieść na 15Ja dziś 11t3d We wtorek (chyba jako pierwsza z grupy) idę na prenatalne
DoMa29
Fanka BB :)
Ty też chyba wtedy tak? Czy 21?To widzę ze prenatalne mamy w podobnych dniach
ja przy myciu zębów ostatnio mam odruch kaszlu a co za tym idzie wymiotnyJa tak miałam. Kaszel powodował odruch wymiotny.
No ja przez kilka dni jestem mega rozpieszczana z usg. Byłam w czwartek teraz no i idę teraz znowu we wtorek później mam już wizytę dopiero 29.06.zazdroszczę podglądania kropeczki ja czekam wytrwale do 22.06 na wizytę choć chciałabym ją przenieść na 15
reklama
No ja języka nie mogłam myć szczoteczką, bo mnie szarpałoja przy myciu zębów ostatnio mam odruch kaszlu a co za tym idzie wymiotny
Podziel się: