reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Hej dziewczyny. Na wstepie gratuluje bardzo kazdej pozytywnych testow. Obecnie jestem w ciazy 6+1 i date mam na 30 stycznia:) chcialam zapytac czy ktoras z Was byla na usg w 6 tyg i czy bylo cos widac? Obawiam sie ze jesli pojde w tym tyg i nic nie zobacze bede sie tylko stresowac. Pozdrawiam serdecznie.
W 6 tygodniu już może być coś widać :) u mnie w 5 tygodniu był pęcherzyk a w 6+ 3 zarodek z serduszkiem :)

reklama
Hej dziewczyny. Na wstepie gratuluje bardzo kazdej pozytywnych testow. Obecnie jestem w ciazy 6+1 i date mam na 30 stycznia:) chcialam zapytac czy ktoras z Was byla na usg w 6 tyg i czy bylo cos widac? Obawiam sie ze jesli pojde w tym tyg i nic nie zobacze bede sie tylko stresowac. Pozdrawiam serdecznie.
Hej, ja w 6+2 byłam na usg i lekarz powiedział, że jest pusty pęcherzyk ciążowy. 6+4 poszłam do innego ginekologa a tam był zarodek z serduszkiem :)

Ja byłam w zeszły wtorek, wyszło 6+1 i było serduszko ☺️ Ale jeśli nie masz umówionej wizyty to poczekaj na spokojnie do kolejnego tygodnia może, wtedy na pewno już coś powinno być. A masz pewność, że dziś 6+1? Bo względem miesiączki to mogło się coś przesunąć i może być młodsza/starsza ciąża ;)

Wiecie co dziewczyny ... dzisiaj mam jakiś paskudny dzień , ciagle chce mi się płakać .. a najbardziej spotęgował to weekend jak znowu nasłuchałam się że nie jestem już w odpowiednim wieku na ciąże , pewnie dlatego też tak źle przechodzę i że nam tak szybko się udało jakimś cudem a inni starają się latami. . jestem taka rozżalona , miałam wrażenie że zrobiłam coś złego , że jak ja mogłam zajść w ciąże wogole .. strasznie mnie to dręczy dziś :( ... dlaczego ludzie i to najbliżsi są tak straszni ?

Dobra, skonsultowałam z prowadzącym moje bóle i mówi ze to całkowicie normalne i ze panikuje 🙈 w tym momencie brzuszek nie boli ale mam okrutne mdłości i kręci mi się w głowie. Myślałam że to kwestia restrykcyjnej diety cukrzycowej i od niej mi się chce.. ale zjadłam dwa naleśniki na pszennej mące z erytrytolem i tez mi było niedobrze po nich 🙈
Dzisiaj odwiedzi mnie mama, będziemy rozpisywać plan obiadów które porobi mi w słoiki... Np leczo na kurczaku itp. Bo nie radzę sobie z gotowaniem jak czuje się tak tragicznie...

Ja byłam w zeszły wtorek, wyszło 6+1 i było serduszko ☺️ Ale jeśli nie masz umówionej wizyty to poczekaj na spokojnie do kolejnego tygodnia może, wtedy na pewno już coś powinno być. A masz pewność, że dziś 6+1? Bo względem miesiączki to mogło się coś przesunąć i może być młodsza/starsza ciąża ;)

Dobra, skonsultowałam z prowadzącym moje bóle i mówi ze to całkowicie normalne i ze panikuje 🙈 w tym momencie brzuszek nie boli ale mam okrutne mdłości i kręci mi się w głowie. Myślałam że to kwestia restrykcyjnej diety cukrzycowej i od niej mi się chce.. ale zjadłam dwa naleśniki na pszennej mące z erytrytolem i tez mi było niedobrze po nich 🙈
Dzisiaj odwiedzi mnie mama, będziemy rozpisywać plan obiadów które porobi mi w słoiki... Np leczo na kurczaku itp. Bo nie radzę sobie z gotowaniem jak czuje się tak tragicznie...
Wierze Ci .. u mnie tez mama robi obiady albo kupuje gotowe , mam niedaleko pyszne domowe jedzenie - ważne aby córka miała co jeść - ja sobie dam radę . Najważniejsze że jesteś spokojniejsza ;)

Wiecie co dziewczyny ... dzisiaj mam jakiś paskudny dzień , ciagle chce mi się płakać .. a najbardziej spotęgował to weekend jak znowu nasłuchałam się że nie jestem już w odpowiedniej wieku na ciąże i że nam tak szybko się udało jakimś cudem a inni starają się latami. . jestem taka rozżalona , miałam wrażenie że zrobiłam coś złego , że jak ja mogłam zajść w ciąże wogole .. strasznie mnie to dręczy dziś :( ... dlaczego ludzie i to najbliżsi są tak straszni ?
Kurcze, powiem Ci że ludzie nigdy nie nauczą się oceniania innych... to jest strasznie smutne :( i właśnie najgorsze jest to, że to są nasze bliskie osoby i nie wiedzą jaka krzywdę takimi słowami nam sprawiają :( nic złego nie zrobiłaś, dasz życie nowej istocie, będziesz ją kochać i nikomu nic do tego!

Tak, 6+1 z miesiaczki oraz zrobilam test owulacyjny wiec dokladnie wiem kiedy doszlo do zaplodnienia ale nie wiadomo jak dlugo trwa implantacja

reklama
Tą glukozą to ja jestem przerażona .. ja robię badania po 20tym czerwca
musimy dać radę. 💪 a na ten jeden wynik czeka się ponoć do 10 dni! Ja mam już kolejna wizytę 16.06, a 22.06 prenatalne. Dlatego robiłam wszystko dzisiaj, żeby się wyrobić z wynikami na wizytę.

Do góry