reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Wierze Ci .. u mnie tez mama robi obiady albo kupuje gotowe , mam niedaleko pyszne domowe jedzenie - ważne aby córka miała co jeść - ja sobie dam radę . Najważniejsze że jesteś spokojniejsza ;)
No własnie, bardziej chodzi tu żeby moja 7 latka coś miała :D gdyby nie cukrzyca to w ogóle bym się sobą nie martwiła.

reklama
Tak, 6+1 z miesiaczki oraz zrobilam test owulacyjny wiec dokladnie wiem kiedy doszlo do zaplodnienia ale nie wiadomo jak dlugo trwa implantacja
Może być nawet dwa lub dwa dni w tą :) ja robiłam test owulacyjny i byłam wręcz pewna ze idę do lekarza w 7 tygodniu , a okazało się 6+3:)

Tą krzywą cukrową to się chyba jakoś Później robiło z tego co pamiętam chyba że wcześniej są wskazania , A na początku to glukoza z krwi na czczo:)
O Boże serio ? Ratujesz mi życie , ja już nie pamietam kiedy się to dosbelstwo piło! Najchętniej wogole bym tego badania nie robiła !

Tą krzywą cukrową to się chyba jakoś Później robiło z tego co pamiętam chyba że wcześniej są wskazania , A na początku to glukoza z krwi na czczo:)
Coś takiego mam do zrobienia

Załączniki

• 933E40FA-5801-46D9-8750-3A66BDAD0D5A.jpeg
    933E40FA-5801-46D9-8750-3A66BDAD0D5A.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 94
Dużo zależy od lekarza prowadzącego. W pierwszej ciąży 8 lat temu cukry na czczo miałam w okolicach 80 a i tak robiłam krzywą po pierwszym trymestrze bo mój ginekolog twierdził, że można mieć na czczo cukier idealny a przekroczenia po posiłkach i każdej zlecał krzywą dwukrotnie w ciąży :)

reklama
Do góry