reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Wierze Ci .. u mnie tez mama robi obiady albo kupuje gotowe , mam niedaleko pyszne domowe jedzenie - ważne aby córka miała co jeść - ja sobie dam radę . Najważniejsze że jesteś spokojniejsza ;)
No własnie, bardziej chodzi tu żeby moja 7 latka coś miała :D gdyby nie cukrzyca to w ogóle bym się sobą nie martwiła.

reklama
Tak, 6+1 z miesiaczki oraz zrobilam test owulacyjny wiec dokladnie wiem kiedy doszlo do zaplodnienia ale nie wiadomo jak dlugo trwa implantacja
Może być nawet dwa lub dwa dni w tą :) ja robiłam test owulacyjny i byłam wręcz pewna ze idę do lekarza w 7 tygodniu , a okazało się 6+3:)

Tą krzywą cukrową to się chyba jakoś Później robiło z tego co pamiętam chyba że wcześniej są wskazania , A na początku to glukoza z krwi na czczo:)
O Boże serio ? Ratujesz mi życie , ja już nie pamietam kiedy się to dosbelstwo piło! Najchętniej wogole bym tego badania nie robiła !

Tą krzywą cukrową to się chyba jakoś Później robiło z tego co pamiętam chyba że wcześniej są wskazania , A na początku to glukoza z krwi na czczo:)
Coś takiego mam do zrobienia

Załączniki

• 933E40FA-5801-46D9-8750-3A66BDAD0D5A.jpeg
    933E40FA-5801-46D9-8750-3A66BDAD0D5A.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 91
Dużo zależy od lekarza prowadzącego. W pierwszej ciąży 8 lat temu cukry na czczo miałam w okolicach 80 a i tak robiłam krzywą po pierwszym trymestrze bo mój ginekolog twierdził, że można mieć na czczo cukier idealny a przekroczenia po posiłkach i każdej zlecał krzywą dwukrotnie w ciąży :)

reklama
Do góry