reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny, ja w mojej poprzedniej ciąży miałam mdłości i biegunki. Jak coś zjadłam, co mi nie podeszło to od razu to ubikacji i biegunka. Nawet ginekolog mówił że to dziwne, ale tak miałam długo. W sumie lepsza biegunka niż wymioty.
W tej ciąży też już kilka razy miałam biegunkę.

reklama
Ja pierdziele mam tak jak Wy dziewczyny... dziwny ból z lewej strony brzucha ale zjadłam wczoraj trochę grilla ale tylko drób. Nie wiem czy to od tego. No i zaparcia na które nic w tym momencie nie działa. Martwię się coraz bardziej o fasolkę. :( dziś wchodzę w 9 tc... przed snem jakieś dziwne drgawki, w nocy mocniejsze kłucia w macicy
Ja wczoraj tylko dałam radę bułkę delikatnie podgrzana z grilla. Wcześniej miałam zaparcia ale jakoś starałam się jeść mniej a częściej i zaparcia zamieniły się w biegunkę

Brzuch mnie nie boli co prawda ale mam takie uczucie jakbym była pełna po korek mimo że nic takiego nie zjadłam... nie jest mi nie dobrze ale najchętniej bym to zwymiotowała ... w nocy był dramat , jak na razie jest w miarę ok. Zastanawiam się czy takie samopoczucie może być spowodowane też duphastonem ?
Ja nie zażywam duphastonu tylko luteinę, pregna plus i żurawit

Dziewczyny, ja w mojej poprzedniej ciąży miałam mdłości i biegunki. Jak coś zjadłam, co mi nie podeszło to od razu to ubikacji i biegunka. Nawet ginekolog mówił że to dziwne, ale tak miałam długo. W sumie lepsza biegunka niż wymioty.
W tej ciąży też już kilka razy miałam biegunkę.
Jakaś katorga. Jak to mówią, jak nie urok to sracz...

Przez te wszystkie smutne wiadomości jeszcze bardziej stresuję się wtorkową wizytą.
Ostatnio czułam się w miarę ok, tylko wczoraj pojechaliśmy do galerii na drobne zakupy (przestaję się mieścić w spodnie - mam bardzo wzdęty brzuch, kupiłam już ciążowe) i było mi bardzo słabo, czułam kręgosłup. W nocy prawie nie spałam bo miałam mega mdłości.

Też biorę duphaston i też myślałam, że może przez to takie samopoczucie ale w sumie ja raz się czuję ok, a innego dnia porażka. Więc nie wiem czy to od tego bo chyba codziennie musiałabym się tak czuć. Sama nie wiem.
Szkoda, że nie mam w domu USG :D

Też biorę duphaston i też myślałam, że może przez to takie samopoczucie ale w sumie ja raz się czuję ok, a innego dnia porażka. Więc nie wiem czy to od tego bo chyba codziennie musiałabym się tak czuć. Sama nie wiem.
Szkoda, że nie mam w domu USG :D
No właśnie ja też tak od południa czuje o dziwo bardzo dobrze :)

Przez te wszystkie smutne wiadomości jeszcze bardziej stresuję się wtorkową wizytą.
Ostatnio czułam się w miarę ok, tylko wczoraj pojechaliśmy do galerii na drobne zakupy (przestaję się mieścić w spodnie - mam bardzo wzdęty brzuch, kupiłam już ciążowe) i było mi bardzo słabo, czułam kręgosłup. W nocy prawie nie spałam bo miałam mega mdłości.
Dużo dziewczyn pisze, że raz jest okej a następny dzień się męczą i tak w kółko, taki chyba urok, tak chyba musi być 🤷🏻‍♀️

reklama
Do góry