reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Cześć dziewczyny. Nieśmiało do Was dołączam. Termin mam na 30 stycznia, 5+5, dzisiejsza beta ponad 13 tys, więcej nie badam bo oszaleje [emoji2370] Walka o dzidzie trwa prawie 2 lata, w listopadzie 2019 straciłam pierwsza ciążę. Strasznie się boję ale mocno wierze ze tym razem będzie dobrze [emoji3590] W niedzielę przedemna kolejną wizyta [emoji1694]

reklama
Ja kocham kawę ale już dawno z niej zrezygnowałam i po odstawieniu czułam się dużo lepiej. Ale brakuje mi dla smaku posiedzieć przy filiżance..

Robicie drzemki w ciągu dnia? Ja nawet 2-3 dziennie. Masakra...
Drzemka obowiązkowo! Nigdy w dzień nie spałam, a teraz po południu odlatuję i nawet hałas mi nie przeszkadza

Gratulacje, piękna beta [emoji846]
Cześć dziewczyny. Nieśmiało do Was dołączam. Termin mam na 30 stycznia, 5+5, dzisiejsza beta ponad 13 tys, więcej nie badam bo oszaleje [emoji2370] Walka o dzidzie trwa prawie 2 lata, w listopadzie 2019 straciłam pierwsza ciążę. Strasznie się boję ale mocno wierze ze tym razem będzie dobrze [emoji3590] W niedzielę przedemna kolejną wizyta [emoji1694]

Ja to w ogóle na nic siły nie mam, ani chęci, mdłości mnie dobijają, brak apetytu też. Leze i ogladam seriale 🤷‍♀️
Mam podobnie. Z rana czułam się trochę lepiej, więc ogarnęłam pranie i zażyczyłam sobie na obiad domowego burgera. Mój M. poleciał i raz dwa zrobił a ja mdłości i łazienka... Także się najadłam 😕

Dziewczyny a czy pijecie kawę czy zrezygnowalyscie? Moj ginekolog powiedział mi na pierwszej wizycie ze zero kawy i czarnej herbaty. Jaa mówiąc szczerze jestem mega uzależniona od kofeiny, siedzę przy mężu rano i wącham jego kawę :D
Ja kocham kawę! Przed ciążą piłam po 5-7 kubków czarnej z ekspresu. Niestety w czasie ciąży odrzuciło mnie od niej. Mam nadzieję, że w drugim trymestrze choć jedną uda mi się wypić.

reklama
Cześć wszytkim. Miło mi czytać Wasze wpisy. Ja jestem w 9 tygodniu i termin wypada w pierwsze dni stycznia 2022. To moja druga ciąża. W pierwszą zaszliśmy w pierwszym cyklu starań, a teraz przyszło nam poczekać 15 cykli. Było to dla mnie bardzo bardzo stresujące i totalnie jednoczę się z osobami, które starają się długo o dziecko. Otoczenie nie pomaga tekstami „wrzuć na luz, jak odpuścicie to się uda”, „macie już dziecko, powinniście się cieszyć”. Jestem od początku ciazy na duphastonie, ponieważ w cyklu kiedy się nam udało brałam ten lek, zatem nie mogę go odstawić jeszcze kilka tygodni. Z dolegliwości to w 5-7 tygodniu męczyły mnie okropne mdłości i miałam często ból brzucha plus biegunkę - szczęśliwie przeszło. Życzę Wam zdrowia i dużo sił na najbliższe miesiące 😊

Do góry