reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Cześć dziewczyny. Nieśmiało do Was dołączam. Termin mam na 30 stycznia, 5+5, dzisiejsza beta ponad 13 tys, więcej nie badam bo oszaleje [emoji2370] Walka o dzidzie trwa prawie 2 lata, w listopadzie 2019 straciłam pierwsza ciążę. Strasznie się boję ale mocno wierze ze tym razem będzie dobrze [emoji3590] W niedzielę przedemna kolejną wizyta [emoji1694]

reklama
Ja kocham kawę ale już dawno z niej zrezygnowałam i po odstawieniu czułam się dużo lepiej. Ale brakuje mi dla smaku posiedzieć przy filiżance..

Robicie drzemki w ciągu dnia? Ja nawet 2-3 dziennie. Masakra...
Drzemka obowiązkowo! Nigdy w dzień nie spałam, a teraz po południu odlatuję i nawet hałas mi nie przeszkadza

Gratulacje, piękna beta [emoji846]
Cześć dziewczyny. Nieśmiało do Was dołączam. Termin mam na 30 stycznia, 5+5, dzisiejsza beta ponad 13 tys, więcej nie badam bo oszaleje [emoji2370] Walka o dzidzie trwa prawie 2 lata, w listopadzie 2019 straciłam pierwsza ciążę. Strasznie się boję ale mocno wierze ze tym razem będzie dobrze [emoji3590] W niedzielę przedemna kolejną wizyta [emoji1694]

Ja to w ogóle na nic siły nie mam, ani chęci, mdłości mnie dobijają, brak apetytu też. Leze i ogladam seriale 🤷‍♀️
Mam podobnie. Z rana czułam się trochę lepiej, więc ogarnęłam pranie i zażyczyłam sobie na obiad domowego burgera. Mój M. poleciał i raz dwa zrobił a ja mdłości i łazienka... Także się najadłam 😕

Dziewczyny a czy pijecie kawę czy zrezygnowalyscie? Moj ginekolog powiedział mi na pierwszej wizycie ze zero kawy i czarnej herbaty. Jaa mówiąc szczerze jestem mega uzależniona od kofeiny, siedzę przy mężu rano i wącham jego kawę :D
Ja kocham kawę! Przed ciążą piłam po 5-7 kubków czarnej z ekspresu. Niestety w czasie ciąży odrzuciło mnie od niej. Mam nadzieję, że w drugim trymestrze choć jedną uda mi się wypić.

reklama
Cześć wszytkim. Miło mi czytać Wasze wpisy. Ja jestem w 9 tygodniu i termin wypada w pierwsze dni stycznia 2022. To moja druga ciąża. W pierwszą zaszliśmy w pierwszym cyklu starań, a teraz przyszło nam poczekać 15 cykli. Było to dla mnie bardzo bardzo stresujące i totalnie jednoczę się z osobami, które starają się długo o dziecko. Otoczenie nie pomaga tekstami „wrzuć na luz, jak odpuścicie to się uda”, „macie już dziecko, powinniście się cieszyć”. Jestem od początku ciazy na duphastonie, ponieważ w cyklu kiedy się nam udało brałam ten lek, zatem nie mogę go odstawić jeszcze kilka tygodni. Z dolegliwości to w 5-7 tygodniu męczyły mnie okropne mdłości i miałam często ból brzucha plus biegunkę - szczęśliwie przeszło. Życzę Wam zdrowia i dużo sił na najbliższe miesiące 😊

Do góry