reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Mój mąż już to analizował 🙈
I do jakich wniosków doszedł? Swoją drogą ja z ciekawości zaczęłam sprawdzać u ludzi z mojego bliskiego otoczenia, koleżanki, siostra i się sprawdza z kalendarza Chińskiego🤷‍♀️ u mnie kalendarz chiński mówi że będzie chłopiec. Ale ja czuję że będzie chłopczyk ❤️

I do jakich wniosków doszedł? Swoją drogą ja z ciekawości zaczęłam sprawdzać u ludzi z mojego bliskiego otoczenia, koleżanki, siostra i się sprawdza z kalendarza Chińskiego🤷‍♀️ u mnie kalendarz chiński mówi że będzie chłopiec. Ale ja czuję że będzie chłopczyk ❤️
Że niby chłopak. Ale nam to absolutnie obojętnie co tak się wykluje, tylko ta ciekawość mnie zżera :)

Sprawdziłam teraz Chiński i tez wskazuje na chłopaka.

Dziewczyny dziękuje z całego serca za kciuki ! No ale niestety pęcherzyk za duzy pusty w środku . Dostałam skierownie do szpitala chce iść odrazu jutro . Diagnoza : puste jajo płodowe ( poraz 2) . Przykro mi Was opuszczać bo jesteście takie kochane ! Ale z całego serca życzę każdej z was zdrowych maluszków . Ja na ta chwile odpuszczam bo już nie mam na to sił . 😓
Kochana zbieraj siły i walcz dalej, u mnie test pozytywny dopiero po 8 transferze. Więc zbieraj siły i widzimy się ponownie

Jeśli chodzi o teorie Ramziego, to nie jest to takie proste określić położenie łożyska dlatego, że na europejski sprzęcie na zdj prawa to prawa a lewa to lewa. A co do trafności to pewnie 50/50 😁 jeśli by to było jakoś potwierdzone naukowo to by lekarze z tego korzystali.

Hej dziewczyny czy miałyście przepisaną cyclonamine? Mimo że w ciąży nie powinno się brać tego leku. Tak w ulotce wyczytałam. Byłam dzisiaj na usg serduszko bije wszystko jest ok ale oprócz ciąży jest też krwiak w macicy.. stąd te tabletki.

reklama
Dziękuje Wam bardzo dziewczyny ❤️ 😢
Kochana nawet nie umiem wyobrazić sobie Twojego bólu☹️ Bardzo Ci współczuje.

Wiem, że nie masz głowy teraz, bo jest ci okropnie smutno. Kiedy u mnie poprzednia ciąża okazała się martwa na wczesnym etapie moja lekarka wypisując mi skierowanie poradziła zrobić prywatnie badania genetyczne materiału z poronienia. Mi wyniki tych badań przyniosły ogromną ulgę (że zrobiłam wszystko co w mojej mocy i że ta sytuacja nie jest moją winą). Dodatkowo dały impuls do dalszych badań. Nie są te badania tanie, ale pozwalają człowiekowi pogodzić się z zaistniałą sytuacją.

Jeżeli mogę poradzić jako (niestety) weteranka strat ciąży to poproś lekarzy o podanie tabletek i kroplówek. Z doświadczenia wiem, że zabieg jest o wiele gorszy niż poronienie samemu lub z obecnością osoby bliskiej czy nawet położnej.

Tulę cię mocno ❤️❤️❤️

Do góry