reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny zauważyłam, że często się tu przewija już temat l4. Wy idziecie już teraz, bo macie pracę fizyczna czy jaki jest powód już na tak wczesnym etapie?
Ja przeszłam wczoraj na L4 , co prawda pracy fizycznej nie wykonuje , ale pracuje bon stop z ludźmi , klientami roszczeniowymi ( reklamacje ) mój ginekolog uważa że praca w markecie budowlanym to nie jest miejsce dla kobiety w ciąży w czasach pandemii , minimalizuje ryzyko do zera po prostu ..

reklama
Dziewczyny zauważyłam, że często się tu przewija już temat l4. Wy idziecie już teraz, bo macie pracę fizyczna czy jaki jest powód już na tak wczesnym etapie?
Ja pracowałam na chłodni, dwie pary spodni po 3 bluzy itp i na trzy zmiany, więc mój ginekolog zachęcał mnie nawet do L4, po za tym L4 ciążowe jest 100% płatne więc tak jak byś dostawała normalną wypłatę a jesteś w domu 😊

W Polsce tak, ja niestety pracują za granicę, co prawda teraz zdalnie z Polski, ale to nie ma znaczenia. Tam każde l4 jest na wagę złota, po poronieniu to lekarz nawet by mi nie dał jakbym sama nie spytała i dostałam "aż tydzień". Jak miałam 2 tygodnie zwolnienia po transferze to mi pracodawca chciał urlop skrócić chociaż to nie jest legalne. Jakbym poszła już teraz na zwolnienie jeśli ktoś by mi je w ogóle dał to raczej bym już nie miała do czego wracać..
Tam to kobiety zapieprzają prawie do porodu, co prawda ja sobie tego nie wyobrażam i nie wiem co zrobię za parę miesięcy.. A do tego macierzyńskiego są całe 4 miesiące [emoji1751]
Ja pracowałam na chłodni, dwie pary spodni po 3 bluzy itp i na trzy zmiany, więc mój ginekolog zachęcał mnie nawet do L4, po za tym L4 ciążowe jest 100% płatne więc tak jak byś dostawała normalną wypłatę a jesteś w domu [emoji4]

Mój szef się pewnie dowie szybko, bo wie że próbowałam już parę razy in vitro.. A zwolnienie to marzenie wciętej głowy. Już przed chwilą napisałam o tym w poprzednim poście
OO to na pewno ;)

A dziewczyny które pracują w biurze, kiedy planujecie powiedzieć szefowi oraz iść na L4?

Ja już jestem. Od dwóch tygodni codziennie męczą mnie 🤢 i 🤮. Nie dawałam rady... A pracuje z dziećmi przedszkolnymi i u nas cały czas coś się dzieje. Ostatnio poza covid pojawił się rotawirus

reklama
Do góry