Dziękuję Bardzo pomogłaś! Widać, że masz dużą wiedzę w tym temacieHej jestem stylistką i instruktorką stylizacji brwi. Henna jak każdy produkt farbujących brwi może uczulać. Coś co nie uczulalo nas przed ciążą w ciąży może uczulic i ogólnie faktycznie w ciąży kolor może się nie przyjąć może nie chcieć się utlenić , może nie zabarwić skóry lub zabarwić ale plamami, jednak najgorsze jest że może wyjść uczulenie. I jeżeli się nie jest w ciąży to jest to problem , ale do ogarnięcia bo idziesz do lekarza i da Ci leki najczęściej maści sterydowe, tak w ciąży leczenie jest dużo trudniejsze bo niestety z takimi lekami w ciąży jest trudniej, leczenie jest trudniejsze bo wielu leków podać nie można Robię wielu klientkom w ciąży hennę. Ale są to stałe klientki i gdy zachodzą w ciążę to robię im testy alergiczne. Choć też to 100% pewności nie da, ponieważ może być tak, że czynnika wywołującego alergię było zbyt mało by ona faktycznie wyszła na teście. Nigdy odkąd robię brwi ( a na hennie pudrowej pracuje 3 lata) nie mialam sytuacji, że klientka dostała alergii , ale nie jest powiedziane że tak się nie stanie. Zdarza się to bardzo rzadko, ale się zdarza. Głównym składnikiem który uczula jest PPD który zawarty jest w hennie, farbach do brwi i farbach do włosów, rzadziej barwnik indygo. To jaką Ty decyzję podejmiesz to zależy od Ciebie nie wiem czy pomogłam, ale chcę żebyś była świadoma. Generalnie tak jak mówiłam farba może nagle uczulić, hybryda też, kosmetyki też... Wszystko w dzisiejszych czasach może wywołać alergię, wiec z jednej strony nie popadajmy w paranoję, a z drugiej zróbmy co w naszej mocy aby zabieg był bezpieczny. W skrócie jeżeli chcesz zrobić brwi i stylistka zgodzi się robić ciężarnej kobiecie ( nie każda się zgadza, kwestia podejścia i warunków ubezpieczenia o ile takie dodatkowe oplaca) to poproś o testy alergiczne przed wizytą. Lepiej dmuchać na zimne
reklama
MK_Piotrowiak
Fanka BB :)
W poprzedniej ciąży miałam taki problem, teraz na szczęście jeszcze mi nie dolega. Mój ginekolog zapisał mi syrop, który możesz dostać w aptece bez recepty - 3 razy dziennie kazał mi brać po jednej łyżce stołowej i powiedział, że niestety w ciąży zaparcia są częste .U mnie niedawno ten problem się pojawił
Jeśli chcesz to mogę jutro podać Ci co to za syrop bo teraz już leżę.
Ja mam wizytę 02.06 a już teraz jestem cała w nerwach to mnie brzuch boli, to mnie mdli, za chwilę mam wrażenie, że nic mi nie jest, a teściowa dziś do mnie, że potwornie blada jestem co przy mojej ciemnej karnacji rzuca się w oczy
MK_Piotrowiak
@Felczunia @monnkej przypomniało mi się jak się nazywa
U mnie na zaparcia w ciąży to działało jak już wszystkie naturalne metody nie dawały rady, a próbowałam wszystkiego - śliwki, dużo wody, siemię lniane i inne mądre rzeczy z internetów.
U mnie na zaparcia w ciąży to działało jak już wszystkie naturalne metody nie dawały rady, a próbowałam wszystkiego - śliwki, dużo wody, siemię lniane i inne mądre rzeczy z internetów.
Załączniki
Ja robilam wczoraj i wszystko OkMoje Drogie, powiedzcie proszę jak to jest z henną pudrową brwi w ciąży. Czytalam, że ogólnie nie ma przeciwwskazań, ale wysoki poziom hormonów działa na skórę uwrażliwiająco, więc istnieje większe prawdopodobieństwo reakcji alergicznej. Czy któraś z Was teraz może robiła? Czy lepiej sobie darować?
Szarafoka
Cześć wszystkim. Mam nadzieje ze zostane z Wami na dluzej. za mną pierwsza ciaza zakończona w 8tc , i druga donoszona - Julian ma 15 miesiecy . Martwie sie bo teraz tak jak i za pierwszym razem nie mam żadnych objawow... ( om 15.04 ) jedynie test wyszedl pozytywny. Ale miejmy nadzieję że to nie jest zły sygnal a kazda ciaza inna. Pozdrawiam Was wszystkie
Mimimka89
Witmay Cię!!! Który tydzień?Cześć wszystkim. Mam nadzieje ze zostane z Wami na dluzej. za mną pierwsza ciaza zakończona w 8tc , i druga donoszona - Julian ma 15 miesiecy . Martwie sie bo teraz tak jak i za pierwszym razem nie mam żadnych objawow... ( om 15.04 ) jedynie test wyszedl pozytywny. Ale miejmy nadzieję że to nie jest zły sygnal a kazda ciaza inna. Pozdrawiam Was wszystkie
G
guest-1691259937
Gość
Dziewczyny, a ja mam znowu problem. Dzisiaj z rana jak zrobiłam siku, to okazało się, ze mocz jest taki jakby mętny. Miała tak któraś? :/ nie wiem, czy to zdarzało się wcześniej, bo w sumie dzisiaj tak spojrzałam.
MK_Piotrowiak
Cześć! Nie martw się do przodu też pierwszą ciążę miałam zakończoną w 8tc, a z drugiej mam 11 miesięczną córeczkęCześć wszystkim. Mam nadzieje ze zostane z Wami na dluzej. za mną pierwsza ciaza zakończona w 8tc , i druga donoszona - Julian ma 15 miesiecy . Martwie sie bo teraz tak jak i za pierwszym razem nie mam żadnych objawow... ( om 15.04 ) jedynie test wyszedl pozytywny. Ale miejmy nadzieję że to nie jest zły sygnal a kazda ciaza inna. Pozdrawiam Was wszystkie
A objawy w porównaniu do ciąży z córeczką to są zerowe, więc staram się myśleć pozytywnie - wizyta w przyszłym tygodniu.
Trzeba wierzyć, że jest dobrze
MK_Piotrowiak
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
reklama
monnkej
O dziękuje bardzo!!@Felczunia @monnkej przypomniało mi się jak się nazywa
Podziel się: