reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny czy Wy też macie takie zaparcia? Byłam ostatnio w wc w sobotę 🤦
a pijesz duZo wody? Ja miałam przed testem pozytywnym i aż krew leciała... odwiedziłam już z fasolką proktologa i się okazało, ze mam szczelinę odbytu! 😳🤷‍♀️ i ja nie piłam praktycznie wcale wody ZERO, kawa i cola... polecił picie 2l dziennie wody i minęło. Ale i tak się boje ze przy porodzie mi pęknie coś tam 🤪🙉

reklama
a pijesz duZo wody? Ja miałam przed testem pozytywnym i aż krew leciała... odwiedziłam już z fasolką proktologa i się okazało, ze mam szczelinę odbytu! 😳🤷‍♀️ i ja nie piłam praktycznie wcale wody ZERO, kawa i cola... polecił picie 2l dziennie wody i minęło. Ale i tak się boje ze przy porodzie mi pęknie coś tam 🤪🙉
ja też do proktologa wybieram się już któryś rok z rzędu. Niestety mam hemoroidy i dają mi czasem tak popalić. Muszę się kiedyś za nie zabrać. A wody rzeczywiście pije mało. Od jutra muszę to zmienić.

ja też do proktologa wybieram się już któryś rok z rzędu. Niestety mam hemoroidy i dają mi czasem tak popalić. Muszę się kiedyś za nie zabrać. A wody rzeczywiście pije mało. Od jutra muszę to zmienić.
zmień i zobaczysz różnice, on mi to tłumaczył tak, ze przy formowaniu na końcu wiąże się wszystko właśnie z wodą a jak jej nie ma to jest to zaparcie właśnie.

Moje Drogie, powiedzcie proszę jak to jest z henną pudrową brwi w ciąży. Czytalam, że ogólnie nie ma przeciwwskazań, ale wysoki poziom hormonów działa na skórę uwrażliwiająco, więc istnieje większe prawdopodobieństwo reakcji alergicznej. Czy któraś z Was teraz może robiła? Czy lepiej sobie darować?

Moje Drogie, powiedzcie proszę jak to jest z henną pudrową brwi w ciąży. Czytalam, że ogólnie nie ma przeciwwskazań, ale wysoki poziom hormonów działa na skórę uwrażliwiająco, więc istnieje większe prawdopodobieństwo reakcji alergicznej. Czy któraś z Was teraz może robiła? Czy lepiej sobie darować?
Ogólnie rzecz biorąc to chyba kwestia bardzo indywidualna , ja np mam teraz bardzo tłustą skore i dosłownie wszystko mi spływa , u Ciebie np. Może być wszystko ok :) od początku ciąży np. Nie mogę mieć wogole zrobionych paznokci , dzień przed zrobieniem testu ciążowego a czułam że się coś dzieje , ściągnęłam dosłownie jak naklejki wszystkie paznokcie akrylowe bez żadnego uszczerbku na płytce paznokcia . Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz , jeżeli nie miałaś do tej pory żadnej alergii na takie specyfiki to myśle że nic nie powinno się dziać :)

reklama
Hej jestem stylistką i instruktorką stylizacji brwi. Henna jak każdy produkt farbujących brwi może uczulać. Coś co nie uczulalo nas przed ciążą w ciąży może uczulic i ogólnie faktycznie w ciąży kolor może się nie przyjąć może nie chcieć się utlenić , może nie zabarwić skóry lub zabarwić ale plamami, jednak najgorsze jest że może wyjść uczulenie. I jeżeli się nie jest w ciąży to jest to problem , ale do ogarnięcia bo idziesz do lekarza i da Ci leki najczęściej maści sterydowe, tak w ciąży leczenie jest dużo trudniejsze bo niestety z takimi lekami w ciąży jest trudniej, leczenie jest trudniejsze bo wielu leków podać nie można Robię wielu klientkom w ciąży hennę. Ale są to stałe klientki i gdy zachodzą w ciążę to robię im testy alergiczne. Choć też to 100% pewności nie da, ponieważ może być tak, że czynnika wywołującego alergię było zbyt mało by ona faktycznie wyszła na teście. Nigdy odkąd robię brwi ( a na hennie pudrowej pracuje 3 lata) nie mialam sytuacji, że klientka dostała alergii , ale nie jest powiedziane że tak się nie stanie. Zdarza się to bardzo rzadko, ale się zdarza. Głównym składnikiem który uczula jest PPD który zawarty jest w hennie, farbach do brwi i farbach do włosów, rzadziej barwnik indygo. To jaką Ty decyzję podejmiesz to zależy od Ciebie 😘 nie wiem czy pomogłam, ale chcę żebyś była świadoma. Generalnie tak jak mówiłam farba może nagle uczulić, hybryda też, kosmetyki też... Wszystko w dzisiejszych czasach może wywołać alergię, wiec z jednej strony nie popadajmy w paranoję, a z drugiej zróbmy co w naszej mocy aby zabieg był bezpieczny. W skrócie jeżeli chcesz zrobić brwi i stylistka zgodzi się robić ciężarnej kobiecie ( nie każda się zgadza, kwestia podejścia i warunków ubezpieczenia o ile takie dodatkowe oplaca) to poproś o testy alergiczne przed wizytą. Lepiej dmuchać na zimne 😊

Do góry