a pijesz duZo wody? Ja miałam przed testem pozytywnym i aż krew leciała... odwiedziłam już z fasolką proktologa i się okazało, ze mam szczelinę odbytu! i ja nie piłam praktycznie wcale wody ZERO, kawa i cola... polecił picie 2l dziennie wody i minęło. Ale i tak się boje ze przy porodzie mi pęknie coś tamDziewczyny czy Wy też macie takie zaparcia? Byłam ostatnio w wc w sobotę
reklama
@koniczynka00 , @Aga87lan , @olenaa28 , @Majula2112 , @słodka_beza - ale Was dziś dużo miało wizyty, gratuluję! Super wieści przynosicie
monnkej
Fanka BB :)
U mnie niedawno ten problem się pojawiłDziewczyny czy Wy też macie takie zaparcia? Byłam ostatnio w wc w sobotę
monnkej
Teraz idę co 3 tyg ale nie wiem jak dalej może za miesiąc (nie licząc prenatalnych bo będą w czerwcu)Dziewczyny, co ile macie umawiane wizyty?
Felczunia
ja też do proktologa wybieram się już któryś rok z rzędu. Niestety mam hemoroidy i dają mi czasem tak popalić. Muszę się kiedyś za nie zabrać. A wody rzeczywiście pije mało. Od jutra muszę to zmienić.a pijesz duZo wody? Ja miałam przed testem pozytywnym i aż krew leciała... odwiedziłam już z fasolką proktologa i się okazało, ze mam szczelinę odbytu! i ja nie piłam praktycznie wcale wody ZERO, kawa i cola... polecił picie 2l dziennie wody i minęło. Ale i tak się boje ze przy porodzie mi pęknie coś tam
zmień i zobaczysz różnice, on mi to tłumaczył tak, ze przy formowaniu na końcu wiąże się wszystko właśnie z wodą a jak jej nie ma to jest to zaparcie właśnie.ja też do proktologa wybieram się już któryś rok z rzędu. Niestety mam hemoroidy i dają mi czasem tak popalić. Muszę się kiedyś za nie zabrać. A wody rzeczywiście pije mało. Od jutra muszę to zmienić.
Mimimka89
Też mam druga wizytę 8 czerwcaTeż mam drugą 3 tyg po pierwszej - wypada 8 czerwca.
Moje Drogie, powiedzcie proszę jak to jest z henną pudrową brwi w ciąży. Czytalam, że ogólnie nie ma przeciwwskazań, ale wysoki poziom hormonów działa na skórę uwrażliwiająco, więc istnieje większe prawdopodobieństwo reakcji alergicznej. Czy któraś z Was teraz może robiła? Czy lepiej sobie darować?
Aga87lan
Ogólnie rzecz biorąc to chyba kwestia bardzo indywidualna , ja np mam teraz bardzo tłustą skore i dosłownie wszystko mi spływa , u Ciebie np. Może być wszystko ok od początku ciąży np. Nie mogę mieć wogole zrobionych paznokci , dzień przed zrobieniem testu ciążowego a czułam że się coś dzieje , ściągnęłam dosłownie jak naklejki wszystkie paznokcie akrylowe bez żadnego uszczerbku na płytce paznokcia . Jak nie spróbujesz to się nie przekonasz , jeżeli nie miałaś do tej pory żadnej alergii na takie specyfiki to myśle że nic nie powinno się dziaćMoje Drogie, powiedzcie proszę jak to jest z henną pudrową brwi w ciąży. Czytalam, że ogólnie nie ma przeciwwskazań, ale wysoki poziom hormonów działa na skórę uwrażliwiająco, więc istnieje większe prawdopodobieństwo reakcji alergicznej. Czy któraś z Was teraz może robiła? Czy lepiej sobie darować?
reklama
Shine✨
Zaciekawiona BB
Hej jestem stylistką i instruktorką stylizacji brwi. Henna jak każdy produkt farbujących brwi może uczulać. Coś co nie uczulalo nas przed ciążą w ciąży może uczulic i ogólnie faktycznie w ciąży kolor może się nie przyjąć może nie chcieć się utlenić , może nie zabarwić skóry lub zabarwić ale plamami, jednak najgorsze jest że może wyjść uczulenie. I jeżeli się nie jest w ciąży to jest to problem , ale do ogarnięcia bo idziesz do lekarza i da Ci leki najczęściej maści sterydowe, tak w ciąży leczenie jest dużo trudniejsze bo niestety z takimi lekami w ciąży jest trudniej, leczenie jest trudniejsze bo wielu leków podać nie można Robię wielu klientkom w ciąży hennę. Ale są to stałe klientki i gdy zachodzą w ciążę to robię im testy alergiczne. Choć też to 100% pewności nie da, ponieważ może być tak, że czynnika wywołującego alergię było zbyt mało by ona faktycznie wyszła na teście. Nigdy odkąd robię brwi ( a na hennie pudrowej pracuje 3 lata) nie mialam sytuacji, że klientka dostała alergii , ale nie jest powiedziane że tak się nie stanie. Zdarza się to bardzo rzadko, ale się zdarza. Głównym składnikiem który uczula jest PPD który zawarty jest w hennie, farbach do brwi i farbach do włosów, rzadziej barwnik indygo. To jaką Ty decyzję podejmiesz to zależy od Ciebie nie wiem czy pomogłam, ale chcę żebyś była świadoma. Generalnie tak jak mówiłam farba może nagle uczulić, hybryda też, kosmetyki też... Wszystko w dzisiejszych czasach może wywołać alergię, wiec z jednej strony nie popadajmy w paranoję, a z drugiej zróbmy co w naszej mocy aby zabieg był bezpieczny. W skrócie jeżeli chcesz zrobić brwi i stylistka zgodzi się robić ciężarnej kobiecie ( nie każda się zgadza, kwestia podejścia i warunków ubezpieczenia o ile takie dodatkowe oplaca) to poproś o testy alergiczne przed wizytą. Lepiej dmuchać na zimneMoje Drogie, powiedzcie proszę jak to jest z henną pudrową brwi w ciąży. Czytalam, że ogólnie nie ma przeciwwskazań, ale wysoki poziom hormonów działa na skórę uwrażliwiająco, więc istnieje większe prawdopodobieństwo reakcji alergicznej. Czy któraś z Was teraz może robiła? Czy lepiej sobie darować?
Podziel się: