reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
O wow, już serducho było w 5+6? Super! 😍 To jest szansa, że jednak cokolwiek zobaczę przy 5+5 😅
Tak, ale z OM wychodziło 7tc. Owulacja na pewno była wtedy kiedy powinna, nie wiem skąd ta rozbieznosc, ale ciesze sie ze lekarz mówił ze wszystko dobrze. W poprzedniej ciąży zarodek się nie rozwinął

Tak, ale z OM wychodziło 7tc. Owulacja na pewno była wtedy kiedy powinna, nie wiem skąd ta rozbieznosc, ale ciesze sie ze lekarz mówił ze wszystko dobrze. W poprzedniej ciąży zarodek się nie rozwinął
Ok, rozumiem. U mnie według OM teoretycznie 6+3 będzie na wizycie, ale nie liczę tego tak, bo mam dłuższe cykle niż 28 dni ☺️ Ale widzę, że mamy podobną sytuacje, bo u mnie w poprzedniej zarodek się zatrzymał na 6 tygodniu.

Ok, rozumiem. U mnie według OM teoretycznie 6+3 będzie na wizycie, ale nie liczę tego tak, bo mam dłuższe cykle niż 28 dni ☺️ Ale widzę, że mamy podobną sytuacje, bo u mnie w poprzedniej zarodek się zatrzymał na 6 tygodniu.
U mnie 5+4 chyba, wiec bardzo podobnie. Trzymam kciuki, żebyś ujrzała zarodek i serduszko❤️

Moje 9mm szczęścia:)
20210525_164059.jpeg

Cześć dziewczyny!
Baaardzo długo zastanawiałam się czy do Was dołączyć choć podczytuję Was od... miesiąca!
Nie mam zbyt dobrych doświadczeń i bałam się ponownie angażować w wątki.
Obecnie jestem 7t5d, równo tydzień temu byłam na wizycie i w 6t5d zobaczyłam zarodek i bijącym serduszkiem 110 uderzeń na minutę i już świruję, że pewnie mało :(
Jestem po dwóch stratach. W zeszłym roku poroniłam dwa razy - w obu przypadkach puste jajo płodowe. Więc jak widać jest ono niestety możliwe więcej niż raz :( Bardzo ciężko to zniosłam i potrzebowałam psychoterapii. Widok zarodka, a już w ogóle bijącego serduszka, był dla mnie najwspanialszy na świecie i wprost nie mogłam w to uwierzyć. Nadal nie mogę i boję się cieszyć.
Po swoich doświadczeniach zrobiliśmy z mężem badania i wyszło u mnie - mutacja MTHFR i PAI1 heterozygotyczne.
Obecnie jestem na duphastonie, acardzie i heparynie. Termin z USG na 6 stycznia.
Pozdrawiam z Wrocławia.

PS A dziewczynie, która ma trzy pęcherzyki chciałam powiedzieć żeby się nie martwiła, bo mój mąż mówi, że przy ciążach mnogich zarodki mogą pojawić się znacznie później niż przy pojedynczych :*

reklama
Jest fasolka z serduszkiem ♡♡♡ wielkość odpowiada tygodniowi ciąży czyli 6+6 ♡♡♡ i l4 od razu:) zdjęcie dodam później ♡♡♡
Gratuluje kochana ! Ja jutro mam 6+6 i wizytę , ale teraz zaczynam dedukowac że moja ciąża może jest starsza bo równo w 5 tygodniu był pęcherzyk ? Zaczynam się stresować jutrem .. mąż ze mną nie pojedzie bo musiała wyjechać dziś do pracy ... 🥺

Do góry