reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Ja powinnam zrobić w ciąży inwazyjne badanie prenatalne ze względu, że w przeszłości poroniłam zarodek z trisomią 22 genu. Jednak poważnie się zastanawiam nad testem sanco. Pappy się boję- znam dziewczynę, która przez ten test przepłakała resztę ciąży. A dziecko było zdrowe.

6+2 , pęcherzyk 1,22 cm. Nawet brak tego cialka żółtego. O opóźnieniu nie ma mowy... mam przyjść za dwa tygodnie na wizytę :(
Ja miałam w poprzedniej ciąży taka sytuacje- byłam na wizycie też było 6+2 wg moich wyliczeń - to był poniedziałek i był pęcherzyk a w środku nic kompletnie, dr kazał mi sobie zrobić betę i przyjechać w piątek. Beta była wysoka a w piątek już było widać zarodek i słuchać bijące serduszko .
Także głowa do góry 😘 trzymaj się, będzie dobrze ♥️

6+2 , pęcherzyk 1,22 cm. Nawet brak tego cialka żółtego. O opóźnieniu nie ma mowy... mam przyjść za dwa tygodnie na wizytę :(
Ja ostatnio byłam na wizycie 6+0 i był pęcherzyk ciążowy z maleńkim pęcherzykiem żółtkowym. Zarodka nie było. Lekarz powiedział, że ciąża wygląda na minimum tydzień młodszą, a dokładnie wiem kiedy miałam owulację, bo sprawdzałam testami. Cały tydzień się stresowałam i poszłam na wizytę wczoraj (7+0) i pojawił się maleńki zarodek (2,9mm) z bijącym serduszkiem. Ciąża z usg odpowiada 5t6d i wszystko jest ok:)

reklama
Do góry