reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Mówicie o miłościach i też chciałabym podzielić się swoimi przemyśleniami i obawami. Ja jestem w 9 tygodniu (8t4d) i moje mdłości lekko osłabły. Są nadal codziennie, ale nie takie męczące. Kwaśny smak w buzi również mam, co mega denerwuje. Powiedzcie mi, czy wy też miałyście po pewnym czasie łagodniejsze mdłości? Oczywiście już się martwię czy wszystko z ciążą jest ok.
Słyszałam, że mdłości są spowodowane szybkim wzrostem beta hcg. Najczęściej okolo 10 tygodnia (gdzieś czytałam, że między 9 a 13) następuje powolny spadek hormonu i wtedy kobieta zaczyna się czuć lepiej.

Witam się weekendowo[emoji4] mnie dziś naszło na kfc [emoji2356] mąż kupił kurczaczki, a ja dałam radę ledwo 3 skrzydełka, a po 10 min zaliczyłam pierwsze wymioty..ehh już mi kfc ewidentnie zbrzydlo na długo [emoji6]
Co do mdłości to ja jednego dnia mam delikatne, a innego mocniejsze, dziś pierwszy raz wymiotowalam choć nie wiem czy po prostu kfc mi nie siadlo...

W każdym bądź razie miłego dnia dziewczynki [emoji3590]

Witam się weekendowo[emoji4] mnie dziś naszło na kfc [emoji2356] mąż kupił kurczaczki, a ja dałam radę ledwo 3 skrzydełka, a po 10 min zaliczyłam pierwsze wymioty..ehh już mi kfc ewidentnie zbrzydlo na długo [emoji6]
Co do mdłości to ja jednego dnia mam delikatne, a innego mocniejsze, dziś pierwszy raz wymiotowalam choć nie wiem czy po prostu kfc mi nie siadlo...

W każdym bądź razie miłego dnia dziewczynki [emoji3590]
Ja jestem po maku 😎 zaliczyłam szoping mały dziś .. a to jakaś sukienka - jedna , druga ... buty ☺️ Teraz siedze w media expert i czekam aż zaktualizują Nam telewizory .. przyszedł czas kupić sobie telewizor do sypialni i córce do pokoju bo ciagle są kłótnie kto ma oglądać 🙈

Heh no nas kiedyś pewnie też to czeka. Póki co mamy jeden w salonie, w sypialni nie planuje w sumie ale u góry kto wie...
Ja jestem po maku [emoji41] zaliczyłam szoping mały dziś .. a to jakaś sukienka - jedna , druga ... buty [emoji3526] Teraz siedze w media expert i czekam aż zaktualizują Nam telewizory .. przyszedł czas kupić sobie telewizor do sypialni i córce do pokoju bo ciagle są kłótnie kto ma oglądać [emoji85]

reklama
Słyszałam, że mdłości są spowodowane szybkim wzrostem beta hcg. Najczęściej okolo 10 tygodnia (gdzieś czytałam, że między 9 a 13) następuje powolny spadek hormonu i wtedy kobieta zaczyna się czuć lepiej.
Hm, ja przeczę tej teorii. Beta w zeszłą sobotę 300, a wczoraj 5000 jednostek. I nie mam żadnych mdłości ani nie jest mi niedobrze, żyję sobie normalnie :-)
U mnie ostatnia miesiączka 19 kwietnia, z aplikacji poród wychodzi na 24.01 więc poproszę mnie wpisać na listę oczekujących :-)

Do góry