reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

A kiedy wybierasz się do ginekologa? Który jesteś tydzień? 😊 ja miałam taka betę wczoraj i mam wizytę na poniedziałek, ale kusi mnie jutro żeby pójść i sprawdzić już i nie wiem.. a ze ginekolog to mój znajomy to wciśnie mnie gdzieś na pewno😅
Ja jestem 5+3
Bylam już u ginekologa w 5+0 pęcherzyk ciążowy 5.1 mm
Teraz mam wizytę 26 maja i to będzie 6+3
☺️

reklama
Ja jestem 5+3
Bylam już u ginekologa w 5+0 pęcherzyk ciążowy 5.1 mm
Teraz mam wizytę 26 maja i to będzie 6+3
☺️
Kurcze, mój gin jak byłam teraz 5+1 i pęcherzyk 5,5 mm to kazał przyjść dopiero na wizytę 7 czerwca 🙄🥵 a ja nie dam rady żyć trzy tygodnie myśląc czy jest zarodek z serduszkiem czy nie. Właśnie umówiłam termin na za tydzień, będzie 6+2, na szczęście wizyta darmowa bo z pakietu medycznego z pracy. Muszę sobie podejrzeć co i jak 😜
Nasze robaczki idą łeb w łeb 🥰

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ❤️
Staram się myśleć pozytywnie.
W ogóle niepokoi mnie zachowanie mojego lekarza. Włączył mi dzisiaj odgłos serduszka, chociaż przy wcześniejszych ciążach, tylko obserwowaliśmy. Nie pamiętał że mówiłam mu że jestem pod stałą opieką Endo i zalecił znów zrobienie TSH. Nie bada mi w ogóle ciśnienia, na fotelu ani razu. Za tydzień znów kazał przyjechać i to będzie już 4 USG.
Nie założył karty ciąży. Jeszcze dzisiaj to niskie tętno..
Na samym początku jak będę miałam 25, to mówił że to za mało że powinno być 100, 200.
Może tak się nakręcam przez tą wiadomość dzisiaj, ale tak mnie to meczy wszystko i analizuje.
Będzie dobrze , dziwny ten lekarz ze odrazu taka hipotezę przyjmuje . Będzie dobrze ! Ważne ze serduszko bije ! ❤️ A co z heparyna zmienił ci dawkę ? Powiedział dlaczego masz ja brać ?

W ogóle niepokoi mnie zachowanie mojego lekarza. Włączył mi dzisiaj odgłos serduszka, chociaż przy wcześniejszych ciążach, tylko obserwowaliśmy. Nie pamiętał że mówiłam mu że jestem pod stałą opieką Endo i zalecił znów zrobienie TSH. Nie bada mi w ogóle ciśnienia, na fotelu ani razu. Za tydzień znów kazał przyjechać i to będzie już 4 USG.
Na samym początku jak będę miałam 25, to mówił że to za mało że powinno być 100, 200.
Może tak się nakręcam przez tą wiadomość dzisiaj, ale tak mnie to meczy wszystko i analizuje.
A może on chce się ciebie pozbyć? Powiem Wam, że lekarze potrafią takie numery robić jak nie chcą danego pacjenta prowadzić. Najczęściej z powodu zbyt skomplikowanej choroby. Może nie wie jak ciebie leczyć?

Może idź do innego lekarza. Chociażby na jedną wizytę, będziesz miała porównanie i jeśli okaże się bardziej ogarnięty i konkretny to zmienisz. Moja dr na ost wizycie pokazała jak pulsuje serduszko, ale powiedziała, że posłuchamy na nast wizycie bo teraz za wcześnie. Zawsze bada, wypytuje o samopoczucie, tłumaczy wszystko o odpowiada na każde pytanie. Książeczkę miałam założoną 6+0, i od razu skierowanie na wszystkie badania.

Dziewczyny, a ja mam dola... znowu oblalam egzamin na prawko :( 2 raz. Kiedy to się uda ?
Mam wrażenie że oni robią wszystko by uwalić człowieka...
Milego dnia dla Was!!!
Nie przejmuj się,mi też się nie udało zdać w tamtym roku zdawałam trzy razy,trzeci już w zaawansowanej ciąży ,4 raz już nie poszłam bo nie zdążyłam:) a teraz znów ciąża i zobaczymy czy będzie wszystko ok żebym mogła do tego wrócić choć musiałabym kombinować komu synka podrzucać.kiedys będzie nam dane śmigać 😁

Dziewczyny wróciłam od lekarza cała zapłakana.
Serduszko jest, ale bije 105 uderzeń, lekarz powiedział, że to zbyt wolno i może doprowadzić do obumarcia ciąży. Za tydzień mam kontrolę znów.
Musi być dobrze,musi!nie ma innej opcji! trzymamy kciuki ♥️♥️♥️ nie załamuj się♥️♥️♥️♥️

A nie myślałas może zmienić lekarza?

reklama
Będzie dobrze , dziwny ten lekarz ze odrazu taka hipotezę przyjmuje . Będzie dobrze ! Ważne ze serduszko bije ! ❤️ A co z heparyna zmienił ci dawkę ? Powiedział dlaczego masz ja brać ?
zmienił dawkę na 0,4, powiedział że to profilaktyka. Sam siebie pochwalił przy mnie, że "żaden lekarz nie zlecił by tak dobrego leczenia".
A może on chce się ciebie pozbyć? Powiem Wam, że lekarze potrafią takie numery robić jak nie chcą danego pacjenta prowadzić. Najczęściej z powodu zbyt skomplikowanej choroby. Może nie wie jak ciebie leczyć?

On taki jest, kiedyś był młodszy i bardziej miał werwę. Teraz mówi że już jest emerytem, i powoli kończy karierę. Chyba będę zmuszona go zmienić.
Tak patrzę sobie na zdjęcie z USG i tętno nie jest 105, tylko 109, wiem że to nieduża różnica, ale daje mi taką nadzieję.

Załączniki

• 1a5f7270-ad8c-4a0e-8bfc-b9bd7930711b.jpg
    1a5f7270-ad8c-4a0e-8bfc-b9bd7930711b.jpg
    28,3 KB · Wyświetleń: 83
Do góry