reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2022r.

Dziewczyny musi być dobrze [emoji3590] trzymam kciuki, mam nadzieję że w styczniu wszystkie będziemy tulily nasze bobaski [emoji3590]
Choruje na wrzodziejące zapalenie jelita grubego przyjmuje Azatioprynę. Niewielka dawka ale jednak...mój gastrolog twierdzi, że nowe badania mówią, że to bezpieczny lek, ginekolog sugeruje się ulotką, która definitywnie zabrania zażywania tego leku w ciąży.
dziewczyny, dziękuję, że mogę tu być [emoji3531] Jestem kłębkiem nerwów
Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Nie pisałam bo musiałam trochę ochłonąć i ułożyć sobie w głowie. Więc u mnie nie jest tak kolorowo... Był zarodek o wielkości 3mm na serduszko za wcześnie. Niestety na lewym jajniku mam torbiel wielkości 5 cm. (w 1 ciąży też miałam torbiel tylko wielkości 3 cm i pękła przez co doszło do poronienia) mam brać duphaston 2x1, zwolnienie na 3 tyg z pracy i nie przelsilac się, odpoczywać. Następna wizyta 8 czerwca. Wyszłam zapłakana całą drogę przepłakałam bo boję się że historia znów się powtórzy... [emoji24][emoji24][emoji24]

reklama
Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Nie pisałam bo musiałam trochę ochłonąć i ułożyć sobie w głowie. Więc u mnie nie jest tak kolorowo... Był zarodek o wielkości 3mm na serduszko za wcześnie. Niestety na lewym jajniku mam torbiel wielkości 5 cm. (w 1 ciąży też miałam torbiel tylko wielkości 3 cm i pękła przez co doszło do poronienia) mam brać duphaston 2x1, zwolnienie na 3 tyg z pracy i nie przelsilac się, odpoczywać. Następna wizyta 8 czerwca. Wyszłam zapłakana całą drogę przepłakałam bo boję się że historia znów się powtórzy... 😭😭😭
Bądź dobrej myśli! Wiem, że bardzo się boisz, bo niestety przeżyłaś z torbielem smutną historię. Moja przyjaciółka również miała torbiel 6 cm. Brała również duphaston 3x1. Przeleżała plackiem miesiąc chodząc tylko do toalety. I udało się! Torbiel się wchłonął. U ciebie również tak będzie! Bardzo mocno w to wierzę! ❤️

Hej dziewczyny, ja już po wizycie. Nie pisałam bo musiałam trochę ochłonąć i ułożyć sobie w głowie. Więc u mnie nie jest tak kolorowo... Był zarodek o wielkości 3mm na serduszko za wcześnie. Niestety na lewym jajniku mam torbiel wielkości 5 cm. (w 1 ciąży też miałam torbiel tylko wielkości 3 cm i pękła przez co doszło do poronienia) mam brać duphaston 2x1, zwolnienie na 3 tyg z pracy i nie przelsilac się, odpoczywać. Następna wizyta 8 czerwca. Wyszłam zapłakana całą drogę przepłakałam bo boję się że historia znów się powtórzy... 😭😭😭
Nie można myśleć negatywnie, odpoczywaj dużo, nie przemęczaj się❤️ Musi być dobrze, tym razem wszystkim nam się uda! Wiem, ze ciężko myśleć pozytywnie, sama ciagle się stresuje, ale tak naprawdę nie mamy na niektóre rzeczy wpływu, wiec pozostaje mieć nadzieje i wierzyć, ze akurat ta ciąża zakończy się szczęśliwym porodem😊

Choruje na wrzodziejące zapalenie jelita grubego przyjmuje Azatioprynę. Niewielka dawka ale jednak...mój gastrolog twierdzi, że nowe badania mówią, że to bezpieczny lek, ginekolog sugeruje się ulotką, która definitywnie zabrania zażywania tego leku w ciąży.
dziewczyny, dziękuję, że mogę tu być ♥️ Jestem kłębkiem nerwów
Ja zaufałabym gastrologowi. Jednak on więcej śledzi tych badań związanych z jelitami i lekami w ciąży. Ja również jestem obstawiona lekami. Wierzę, że będzie dobrze 😃

Nie można myśleć negatywnie, odpoczywaj dużo, nie przemęczaj się❤️ Musi być dobrze, tym razem wszystkim nam się uda! Wiem, ze ciężko myśleć pozytywnie, sama ciagle się stresuje, ale tak naprawdę nie mamy na niektóre rzeczy wpływu, wiec pozostaje mieć nadzieje i wierzyć, ze akurat ta ciąża zakończy się szczęśliwym porodem😊
kochana ja wiem, ze teraz Ci ciężko. Ale będziesz leżała i odpoczywała, to wszystko będzie dobrze. 😘

reklama
Wierze ze wszystko będzie dobrze, kochana duuuuzo odpoczywaj

Do góry