reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2022r.

reklama
Mnie wczoraj zaniepokoił znów ból brzucha jak na @, poleciałam do lekarza 🤦🏻‍♀️ Wczoraj był 5+0 pęcherzyk 5.1 mm
Oczywiście dalej brac nospe jak boli
Dziś już nie boli, ale za to doszła mi lekka biegunka 🤦🏻‍♀️ Mdłości bardzo delikatne i tez nie cały czas tylko momentami, piersi bolą i nie raz cmi brzuch

teraz najdłuższe 9 dni do 26 maja trzeba czymś głowę zająć 🙊 trzeba się wyluzować ale ciężko szkoda ze to tyle trwa

Załączniki

• 17887436-F953-4938-937C-83DA11479698.jpeg
    17887436-F953-4938-937C-83DA11479698.jpeg
    1,9 MB · Wyświetleń: 94
Mnie wczoraj zaniepokoił znów ból brzucha jak na @, poleciałam do lekarza 🤦🏻‍♀️ Wczoraj był 5+0 pęcherzyk 5.1 mm
Oczywiście dalej brac nospe jak boli
Dziś już nie boli, ale za to doszła mi lekka biegunka 🤦🏻‍♀️ Mdłości bardzo delikatne i tez nie cały czas tylko momentami, piersi bolą i nie raz cmi brzuch

teraz najdłuższe 9 dni do 26 maja trzeba czymś głowę zająć 🙊 trzeba się wyluzować ale ciężko szkoda ze to tyle trwa
Oh jaki śliczny pęcherzyk ❤️

Kurcze dziewczyny próbowałam wypić mleko z czosnkiem i miodem na to moje przeziębienie no ale nie da się.. Zatykalam nos, a cofa mi się od razu... Mam nadzieję że jakoś przejdzie szybko bo to zatykanie nosa najbardziej mnie derwuje, woda morska nie pomaga... Gardło plukam woda z sola i już tak nie drapie.. Pije herbatę z miodem i cytryna... Co jeszcze mogę zrobić?

Kurcze dziewczyny próbowałam wypić mleko z czosnkiem i miodem na to moje przeziębienie no ale nie da się.. Zatykalam nos, a cofa mi się od razu... Mam nadzieję że jakoś przejdzie szybko bo to zatykanie nosa najbardziej mnie derwuje, woda morska nie pomaga... Gardło plukam woda z sola i już tak nie drapie.. Pije herbatę z miodem i cytryna... Co jeszcze mogę zrobić?
Na gardło można tantum verde tak mi się wydaje. Często dziewczyny o tym piszą, ze można w ciąży. Polecam nos płukać Irigasinem, na początku nieprzyjemne, ale kwestia przyzwyczajenia. Tylko do tego musisz mieć drożne obie dziurki w nosie, żeby na uszy nie poszło. Najlepiej wcześniej właśnie czymś psiknąć. Jak masz inhalator to rób sobie inhalacje z soli morskiej.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ❤️❤️❤️ Pokażcie koniecznie zdjęcia
Dzisiaj umówiłam się na kolejna wizytę, tak jak lekarz zalecał za 3 tyg, wiec idę 01.01 i będę wtedy 9+4 ❤️

ja miałam to samo z mlekiem z czosnkiem. Robiłam sobie tego tylko z pół kubeczka, a cały czas pijąc miałam odruch wymiotny i ciarki na rękach. Tak że ściskam Cię, i najlepiej wypić na raz, dużymi łykami. Też blokowałam nos, żeby nie czuć tego 😁😁
W środę miałam przepisaną tą heparynę 0,6 i miałam wstrzymać się z jej podawaniem, do środowej wizyty, ale zadzwoniłam dzisiaj do lekarza żeby zapytać o tą dawkę i powiedział żeby podawać 0,6, bo 0,4 to woda. A ja się boję takiej dużej dawki. Nie pozostaje mi nic innego jak zaufać lekarzowi.

reklama
Będzie dobrze, trzymam kciuki [emoji3590] ja dziś mam 6+1 jestem ciekawa co zobaczę [emoji4]
Hej dziewczyny, dopiero wstałam a wizyta o 13 [emoji33][emoji16] miałam w nocy straszną zgagę a jak wstałam mdłości już nie wiem co wole [emoji15] piersi bolą tez ale to przeżyje... dziś 7+0 i niech będzie to serduszko bo mi żołądek się skręca z nerwów [emoji37]

Miłego dnia [emoji3526]

Do góry